Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahojky
jasně že nevadí. Tak já to podrobně rozepíšu. První potrat byl před 3.lety v 8.týdnu-tam mi doktor řekl, že se jedná o zamklý potrat a že se to prostě stává.
Vloni jsem potratila taktéž v únoru. Ale mimčo už bylo velký. Prakticky jsem rodila ve 12.týdnu. Našli mi vloni na screeningu vrozenou vývojovou vadu. Nevím, přesně jak se to jmenuje. Ale moje vytoužená princezna
měla velký otok vzadu na hlavičce. Následovala genetika plodu a prakticky nepřišli na nic proč se to stalo.
No a teď ten letošní byl mezi 4-5.týdnem šlo o velmi ranné těhotenství, ale já jsem to poznala podle testů, protože mám velmi pravidelnou menstruaci a doma samozřejmě zásobu testů.
No a potom třetím potartu jsme s manželem byli na genetice všechno v pořádku. Udělali nám i vyšetření karyotypu a dobrý, jen nám znovu potvrdili, že ve druhém potratu to byla holčička.
Takže jsme se s panem doktorem dohodli, že podstoupíme ještě jeden normální pokus(mně otěhotnět jde). Dá mi ty hormony a pokud nepomůže ani to, tak se to prej potom bude řešit přes CAR.
Problémy jsou ve mně, mám problém udržet plod a hlavně donosit miminko a to jsem praktiocky vždy od začátku těhotenství doma na neschopence kvůli mé práci(pokladní)
jinak zdravím nováčka:-) a stará nejsi, každý je tak starý na kolik se cítí
Hromnice: já tě chápu, na mě první přítel pořád tlačil se sexem až se mi ten sex úplně zprotivil, a pak už jsem jednoduše jen roztáhla nohy ať si uleví,ani vršek si nevyslíkla
prostě se mi znechutil, takže manžu trochu chápu
pod tlakem nepůjde nic
a moc mě mrzí co sis prožila a chápu že máš strach taky bych měla ![]()
Ahojky no vidíš a já jsem na tom úplně obráceně. U mně nemůžu já. Sevřelo se to všechno ve mně no prostě se strašně bojím dalšího zklamání a to tak že se nemůžu přinutit ani k tomu sexu a už opravdu nevím co s tím. Myslela jsem, že nám pomůže to moře v tom březnu, ale taky jsem se spletla. Lenka
tak už vím co mám, jsem si to pželožila ačtu teď na netu, měla jsem pravdu že jsou to buŇky:
tady je článek: • Abnormální cytologický nález jednoduše
znamená, že ve Vašem stěru z děložního čípku
bylo nalezeno několik změněných buněk. Obvykle
nejsou tyto změny závažné a neznamenají, že
máte rakovinu. Jsou však určitým varováním, a
proto je třeba při jejich nálezu provádět pečlivé
sledování. • Sledování po abnormálním cytologickém nálezu
může zahrnovat opakovaný stěr z děložního čípku nebo detailnější vyšetření děložního čípku
kolposkopicky. • Abnormální buňky děložního čípku, které
spontánně nevymizí nebo jejichž změna
je závažná, musí být odstraněny, aby se
minimalizovalo riziko vzniku karcinomu děložního čípku. Taková léčba je obvykle poměrně
jednoduchá a úspěšná a může být provedena
během krátké narkózy za krátké hospitalizace
nebo ambulantně.
Viky: vypada e mas to same co jsem ti psala ja tzv. dysplazie byla jsem na bezne citologii pak na vetsim steru (abraze cipku) odebrali vzorek a zjistili mi ji pak urcili stupen a sla jsem na plastiku cipku jak uz jsem ti psala ma to kazda druha rizikova skupina je okolo 25let
neni to nic hroznyho zalezi na tom stupni me vzali kousek acatek del. cipku za pul roku jsem sla na dalsi cito. jestli je vse o.k a mohli jsem se zas snazit zeptej se na tu dysplazii
ale neboj da se to resit ![]()
Ahojk holky, tak jsem tu už dlouho nebyla. O víkendu jsem byla na chatě , bylo krásně teploučka a málá si to na čerstvém vzduchu užila.
Ijajeki: Ahojky tak tě tu vítám, a držím palečky
Tak jsem si konečně dočetla po zpátku novinky. Vidím že se to tady rozjelo. Měla jsem co dělat to vše pročíst ![]()
Jude: "GRATULUJU K // ![]()
A gratuluju i všem novým těhulkám ![]()
Ahojky tak to je mi líto. Ale neboj doktoři si tě vezmou do parády a bude po problémech jen budeš asi potom častěji sledována. Ale to se přežít dá, hlavně že tě vyléčí. Moc držím palečky Lenka
Viky my dvě se prostě musíme obrnět a doufat, že i nám dvěma se konečně jednou zadaří a bude vše bez problémů
jak u Tebe tak i u mně moc držím palečky ![]()
Essexi děkuju moc za podporu
a i Tobě přeji aby si se brzy stala maminkou ![]()
Vítám všechny nové snažilky…Viky-moc držím pěsti, ať to všechno dobře dopadne… Holky mě je nějak ouzko
tím,že mám teď konečně normální ovu se víc a víc bojím,že to zase nevyjde-jsem divná,co? nechci na to myslet,ale ono to nejde… Štěňátko mě sice zabavuje dost,ale ne až tolik abych na to nemyslela
zbytečně si to ztěžuju ![]()
Holky dekuji vsem moc, jste moc hodne…zvladneme to vsechny uvidite…preju vsem dobrou noc
![]()
Hromnice: díky, ale já se začnu snažit až v červnu, zatím mám přípravu ![]()
Bobby: neboj, to zvládneš a taky se dočkáš. Zkus myslet na něco jiného a uvidíš určitě to vyjde , budu držet palečky
Ahojky Tak jsme dneska byla na prohlidce u pani doktorky presto ze mi tri testy vysli pozitiovni doktorka stale zvetseni delohy neciti tim mi troska nahnala strach ze mozna nic no
ale jako zitra rano jdu na krev a v poledne volám zjistím storpo
ale stale amm strach co kdyz mi povi vysledek : negativ ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat