Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tamarko…já už jsem ho taky dobrala, minulé pondělí a teď zobu Utrogestan…no a ještě kyslelinu listovou, tu denně…
![]()
Petul…no příští pátek to už budu vědět co a jak…
Vlastně už tak příští středu, čtvrtek…
sonipa píše:
Petul…no příští pátek to už budu vědět co a jak…![]()
Vlastně už tak příští středu, čtvrtek…
Ja pokud nebudu pristi tyden tri dny pred ms spinit tak testnu hned den pred ocekavanou a jestli to o vikendu nedostanu tak hned v pondeli
Ach jo,musim se nejak zabavit aby mi to cekani rychleji utikalo… ja snad zacnu i vysivat ![]()
Petula: no zobu ale vubec me to nebavi nebot nerada jim prasky fuj fuj
no ja to nechavala na pritode rok a furt nic tak ted zobu prasecky no…
Sonipa: to jsme na tom tak nejak stejne az na to ze ty Utrogestan a ja Duphaston…Ten Utrogestan brala moje mama kdyz cekala segru nebo mela rizikovy tehotenstvi…jinak mam segru ktere bude v breznu 5 let, je to moje laska zatim jedina ![]()
Petul…tak to máme stejné plány…
Snad to rychle uteče…zabavit se můžeme tady a já mám tenhle týden dost nabitý, tak to utíkat bude, horší bude začátek příštího týdne…
![]()
Tamarko…jj, taky jsem dostala Utrogestan když jsem loni v dubnu otěhotněla, bohužel to nedopadlo…ale vím, že kdysi když jsem čekala syna tak jsem zas chodila myslím první tři měsíce na nějaké udržovací injekce, protože jsem měla hned od začátku rizikové kvůli mimoděložnímu těhu předtím…
Jinak pětiletá ségra to je sranda…kolik ti vlastně je, jsem už zapomněla…
![]()
Tamarko, no ja jeste pockam tak do dubna a pak to zacnu take resit a mozna dojde i na zobani,uvidime. Nejhorsi je,ze ziji v cizine a pochybuji ze tady podobne zoby jako se doporucuji v cr vubec maji ![]()
Petulena: No, jak kdy, s tím fungováním.
Je fakt, že nespím dobře, takže to měření bt jsem zavrhla, že by to bylo věčně něčím zkreslené.
Jo, rozmazlenýho psa máme taky, když náhodou nemůže do postele, protože tam má někdo ruku nebo nohu, tak kníká, až někoho probudí a pak musí pod peřinu, zlatej mimís, ten aspoň z postýlky nějaký čas nevyleze. ![]()
sonipa: Tak to vidíš, člověk se snaží i ve správný čas a ono stejně nic…
Ale to je to, že zase říkají, že je stejně jen dvacetiprocentní šance, že se to povede. Teda to je taková věda. ![]()
Tamarka: Jé, taková malá ségra, taky jsem mohla mít brášku nebo ségru o víc jak 25 let mladší, ale nedopadlo to…
To by bylo první mimino, ze kterého bych fakt vyšilovala, já jsem jinak typ, co moc do kočárků nekouká a nešišlá nad každým prckem, taky mi každý v rodině věří, že se o mimíse ještě ani náhodou nesnažíme. ![]()
Sonipa: no je mi 23 mama ji mela ve 38
tak to mas taky dost zklamani zasebou..Ale uz jedno mas vid?
Petule: a kde zijes?? a kolik ti je jestli se muzu zeptat?
Tamarka píše:
Sonipa: no je mi 23 mama ji mela ve 38tak to mas taky dost zklamani zasebou..Ale uz jedno mas vid?
Petule: a kde zijes?? a kolik ti je jestli se muzu zeptat?
Ziju ve Spanelsku a je mi 25 ![]()
1veverka: No ja o tom pred rodinou nemluvim taky nejak moc jen rikam ze jeste nechceme
ale jinak segra je o 19 let mladsi nez ja hrozne moc sem se na ni tesila, taky nez se narodila tak jsem precetla asi milion knizecek a letacku o tehotenstvi a prubehu a vseho kolem toho…a pak kdyz se narodila tak si plno lidi myslelo ze je moje protoze jsem ji brala furt ven a mamu jsem potrebovala jen na to aby ji nakojila jinak sem si s ni delala sama jako prebalovani oblikani a nekdy i koupani…zrovna predevcirem sem volala mame a segra mi rekla do telefonu ze me miluje tak sem z toho byla hotova…jinak sem ji vcera chvili hlidala a ona mi rika ja vim ze mas miminko v brisku nebot ja nejsem hubena
![]()
Petule: fakt tak to jsi jen o rok starsi nez ja me bude 24 v kvetnu a jak dlouho tam zijes ja si myslim ze v tomhle je to stejny ne ve zdr. potrebach
Tamarka píše:
Petule: fakt tak to jsi jen o rok starsi nez ja me bude 24 v kvetnu a jak dlouho tam zijes ja si myslim ze v tomhle je to stejny ne ve zdr. potrebach
No tak to jsme o 2roky, me totiz bude v dubnu 26
Ziji tady 4roky…s tim ze tu zdravotnictvi funguje uplne jinak bych ti mohla vypravet…tady se zije jen na brufenech a to co bezne dostanes v ceske lekarne je tady strasne velka obtiz sehnat ![]()
Tamarka: Ty máš ale perfektní přípravu na mimíse, tebe už nic nezaskočí, díky ségře. ![]()
A s tím, že máš mimi v bříšku bude mít stejně jednou pravdu.
Jinak na mě by taky nebyl nějaký ten měsíc nějak nezamaskovatelně vidět, taky se neřadím mezi modelíny.
![]()
Ja musim s Petulenou jen souhlasit, zlate ceske zdravitnictvi
Pokazde si z Cech vezu novou zasobu leku a cajicku. V zahranici je proste nesezenes. Docetla jsem se, ze v CR se posilaji pary na vysetreni po roce neuspesneho snazeni, tady je to nejdrive po 2 letech… ![]()
Petulena, Sonipa: Holky, budu drzet vsechny palce, at jsou tam//. ![]()
Tamarko, to je krasne, takova mala sestricka
Vlastne jsi mi pripomnela, ze manzelova starsi sestra byla tehotna ve stejnou dobu jako jeho maminka a dokonce porodila driv. Takze neter je starsi nez teta o par tydnu… ![]()
Holky, prestala jsem drzet vsechny diety, kdyz jsme se rozhodli pro mimisko a taky je to znat…
Ale to pro me ted neni nejdulezitejsi a manzel je stastnejsi
![]()