Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Staninka30 a vy jste měla snahy po 40 a chlap nechtěl…to byl ten samý co už máte společně děti? Nebo nechtěl vůbec? Ten můj nemá a zas chce moc ( což chápu) bohužel si našel mě, nejdřív jsme spolu byli jen tak protože jsme si řekli že je blbost aby se mnou starší měl rodinu…jenže se nám nešlo se rozejít tak až po 2 letech v mých 40 jsme blbci taky do toho šli…taky si říkám že možná o 2 roky dřív by bylo lepší, jenže nebydleli jsme spolu a potřebovali jsme i s dětmi čas po rozvodu a myslela jsem že to s ním bude jen rozptýlení ![]()
@LunaP píše: Více
Mám to stejně, budu šťastná ještě i za jedno další, pohlaví neřeším (ani jeden z nás).
Jen do DV se mi moc nechce, pořád doufám, že to půjde z mého materiálu, byť přes IVF ![]()
@taralevoe
No já jsem tušila že po 40 to nepůjde snadno, ale myslela jsem že spíš vůbec neotěhotním. Vůbec mě nenapadlo ty potraty a ještě tak strašný teď v 22tt.
Tak to bych teda ráda eliminovala aby se stalo znovu. Ono je rozdíl se rok snažit a v podstatě teď jsem byla 5m fyzicky neschopná kvůli těhotenství kdy mi ještě bylo megablbe. Tak to bych nerada další takový rok bez konce…ale zas teda jsme si skoro 6m oddychli od snažení no.
Ale otázka je jestli ty DV tomu vůbec zabrání (potratům)
Holky to, že přijdeme o miminko je strašné v jakékoliv fázi je pro nás těžké. Já jsem měla první 2 těhu před 40 ok, úplně bez potíží. Teď po 40 s druhým partnerem, po ztrátě manžela, potrat ve 36.tt a pak v 9 TT. Prostě se to stává. Důležité je nestat se obětí a dělat to, co cítíte. Neuzavrit se životu, partnerovi, blízkým. Věřím, že to je tak, jak má být. Každý nezdar nás posouvá dál a činí silnějšími. Dělejte cokoliv, co vám dělá radost a dobře na duši. Pokud to tak cítíte, zkoušejte dál. Štěstí si nás najde, jen tomu uvěřit.
Mně je 43,začali jsme to opět zkoušet a uvidíme, co nám osud či bůh přinese dál ![]()
@Kristýnka6196 proč se snažíte když už mas tři děti?
Já myslím ze poslání člověka není cely život dělat děti zase. Co jim potom všem das když budeš mít 10 děti?
@LubošJHV
Děti asi nemá partner…?
Jako vidím tu příběhy žen které přišli i několikrát o miminka v druhém trimestru a pořád to nevzdali to. Mě to teda rozdíl přišel v 7tt a 22tt. Ale kde brali tu sílu? Já už jsem na psychologa…s mojí myšlenkou taky že už dvě děti mám tak proč si nedám pokoj. Ale partner nemá…nemůžu se s ním jen tak rozejít když se milujeme, fakt se mi už o tom zdá, tak musím honem k psycho protože on mě rozhodně opouštět nechce a musím se zas naučit žít tady a tady…a ne se děsit co bude/nebude za 5 let:roll:
@LunaP tak on muže přijmout její děti za své, člověk musí byt soudný a nemůže si dělat živit dělat děti jak na běžícím pásu.
@LubošJHV píše: Více
Já tohle taky úplně nechápu, proč někdo chce další děti, když už má třeba tři, ale neodsuzuju. Asi pro ženy, které mají nového partnera i po 40 je důležité, aby měl taky ještě dítě, hlavně když on žádné nemá. Nebo si myslí, že to jako „stvrdí“ ten vztah, že prostě vztah bez dítěte je neúplný. Hlavně je to asi dohoda těch obou…
Ale nebudu zas plácat o věcech, které se mě netýkají. Tohle není a nebude můj případ, já děti „za mlada“ bohužel nestihla, potkala jsem partnera pro rodinu ve svých 35, začít snažit o dítě jsme se mohli v mých 37, povedlo se naštěstí skoro hned. Máme jedno dítě, chceme druhé, a poslední, to je myslím asi standard a přání většiny lidí. Možná, jen možná, kdybych měla třeba do 30 dvě děti, bych po hodně letech zatoužila ještě po třetím, prostě si to všechno zopáknout…ale kdo ví, tohle řešit už nebudu, nebylo to a je to všechno jinak.
Mít 4 a víc dětí v dnešní době mi přijde opravdu podivné, celkem nerozum… vždycky myslím na to, co by pak ta ženská dělala, zůstat s tolika dětmi sama, chlap může odejít, neplatit, nezajímat se…a v tom případě se to s jedním, max dvěma dětmi zvládá všechno lépe. Ale zase - každý jsme jiný. Někdo prostě přes všechno touží po velké rodině ![]()
@taralevoe přesně taky si myslím ze další dítě je jen potvrzeni toho stavu, já mít dvě děti a rozejít se s partnerkou tak už znovu nezakládám další deti ale věnuji se těm dvoum co už mám.
Někdo neví kdy je dost a děla děti a pak jim nemůžeš dat tu péči kvalitní když jich je 5.
@LubošJHV píše: Více
Právě…někdo neví, kdy má dost. Chápu to třeba u ženské, co měla dvě děti kolem 25, teď je jí přes 40 a má ještě jedno s novým partnerem. Chtěla si to zopakovat a založit rodinu s tím novým, ten už má taky dospělou dceru. Nic proti, když se na tom oba shodnou. (Mluvím o známé).
Ale tady, kde bydlím - na vesnici, nebudu samozřejmě jmenovat - má hodně lidí 4 děti a víc. Nechci se nikoho dotknout, ale trochu mi to občas připadá, jak mi řekla kamarádka - když nemají dobrou práci nebo se jim třeba zas pracovat nechce, udělají si další dítě a mají vystaráno - MD/RD na dalších několik let
Ale opravdu to tak na mě občas působí. A možná jim taky trochu závidím, že mně už nejde tak snadno otěhotnět
Ale ne no, já bych ty 4 děti fakt nebrala. Jak už jsem psala, vždycky si představím, kdyby ta dejme tomu šička nebo asistentka ve školství zůstala sama bez toho chlapa se všemi těmi dětmi.
@taralevoe
Ano je to tak…můj přítel by malé děti přijal jako své, jenže už jsou větší, má pěkný vztah s nimi ale prostě už si nemůže zažít ty radosti malých dětí.
Každý musí posoudit jestli na to má vychovávat víc děti. Moje už jsou větší samostatné, naopak sourozence chtějí oni skoro víc než my, zázemí máme, já jsem soběstačná i bez chlapa…ono ve 40 už si člověk udělá rezervy/vlastní bydlení.
Ale jako sama říkám si i sobě kde je hranice spíš vzhledem ke zdraví…ono by nebylo moc dobré zkomplikovst život všem například postiženým dítětem nebo zhroucením zdravím maminky.
Ale my teda ještě do toho pujdeme ![]()
Ahoj holky, přidám se
je mi 41 let, mladší přítel, já mám dvě větší děti on žádné a snažíme se s pauzou necelý rok.
Kamarádka otěhotněla nečekaně přirozené ve 44 letech - ani se nesnazili ![]()
Vše bude jak má a musíme věřit ![]()
Držím všem pěsti a můžeme se navzájem podporovat ![]()
My si s přítelem řekli, že do léta zkusíme ještě přirozené a pak případně CAR.
@LubošJHV Luboši myslím, že tahle diskuse asi není pro vás
máte určitě jiné věci na práci nebo co vás baví než tady dávat nevyžádané rady ![]()
Hodně lidí nemůže rozdychat, když si mladší muž najde starší ženu a chtějí spolu založit rodinu
a pak se tady z nudy projevují ![]()
Takže kdyby to pokračovalo, mohla bych pak založit skupinu soukromou, kde by byl “klid” ![]()