Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@veronikacek @terulinaa no zatím se mi MS ještě nerozjela na plno…zítra ráno si udělám test, mám 10 od mama a comfort
@mookiee píše:
Ahoj holky, téééda, musím vás dočístvčera jsem byla na gyndě na preventivce, pan doktor mě pořádně prohlíd jak jsme na tom, když chceme prcka a říkal, že jsem prý v naprosto perfektním stavu
a že od něj máme snažení posvěcený
No to je fajn vědět, že je všechno v cajku - tak hurá na věc ![]()
@Majaha porad ta sance je, co vim tak hodne holek prvni mesic po otehotneni „jakoby“ dostanou normalne mesicky ale je to slabsi a uz byly tehu, treba jedna kamaradka ktera uz je teda v 16tydnu tak to taky dostala, sllabounce a o dva dny driv tak byla rada ze to prislo (mimi naplanovali ale ze zdravotnich duvodu nemuze brat antikoncepci tak s tim pocitala ze by to mohlo prijit) mela to tri dny a nevenovala tomu dal pozornost do te doby kdy ji zacaly bolet prsa a byla strasne unavena a doktor ji rekl ze je v 9tydnu ![]()
![]()
takze zatim neves hlavu budu na trbe myslet. myslim ze ta sance je porad uvidis, nekdo ma test pozitivni treba az v 8tydnu a co jsem tak procitala tak nekdo ho nema pozitivni nikdy a je tehu! tak pak dej vedet snad ti to dopadne dobre a budou tam //
Holky, prosim vas ty které ste vysadily prasky jak dlouho mate menzes po vysazeni? Ja brala prasky skoro 8let, vždy jsem presne vedela ze mi ta cervena prijde ve stredu rano v tydenni pauze a trvala vždy do patku, ale to bylo spis takove jen pospinovani, po unorni jsem prasky vysadila a tento tyden to dostala, ocekavala jsem ji teda ve stredu jako vždy ale dorazila uz v pondělí a ta ma teda grady, je patek vecer a ja porad krvacim, dnes rano jsem uz partnerovi rikala ze snad uz budu krvácet do konce svého života!
mate to taky tak dlouho a tak silne?
![]()
@veronikacek píše:
Holky, prosim vas ty které ste vysadily prasky jak dlouho mate menzes po vysazeni? Ja brala prasky skoro 8let, vždy jsem presne vedela ze mi ta cervena prijde ve stredu rano v tydenni pauze a trvala vždy do patku, ale to bylo spis takove jen pospinovani, po unorni jsem prasky vysadila a tento tyden to dostala, ocekavala jsem ji teda ve stredu jako vždy ale dorazila uz v pondělí a ta ma teda grady, je patek vecer a ja porad krvacim, dnes rano jsem uz partnerovi rikala ze snad uz budu krvácet do konce svého života!![]()
![]()
![]()
![]()
Ahoj, já brala taky 8 let HA a pak jsem měla silnou MS, ale zase netrvala moc dlouho, tak 3 dny fakt silné krvácení a bolesti břicha, pak už jen špinění. Teď mám stejnou zkušenost po vysazení Mireny - první MS byla hrozně silná, balík vložek za den, ale jen 3 dny, pak už jen maličko. Zato všechno v cyklu cítím mnohem intenzivněji, 4,5 roku jsem měla tu Mirenu, tak mě bolí prsa, vaječníky při ovu i před MS, nálady měním jak dubnové počasí, manžel chudák jen zírá - chvíli brečím, pak ho seřvu… ![]()
@Slonice79 Tak to je dobry, tvůj popis (jestli muzu tedy tykat) mi prijde jako bych ho psala ja! Prave ze když jsem brala prasky tak me nikdy nic nebolelo, mozna jen v den ocekavane menstruace trosku podbřišek ale jakmile prisla vse odeznelo a byl klid, ted? Hruza! Při ovulce me strasne bolel podbřišek, uplne me v nem pichalo ze jsem si ani nemohla sednou, mela jsem strach se i mazlinkovat ze to bude bolet ale kupodivu to bylo fajn a pak me brisko dokonce na par hodin prestalo bolet, tri dny po ovu me strasne zacaly bolet prsa, ale tak strasne ze sem myslela ze je nekam zahodim, byly jako kamen který nosim! A nalady? Taky des, koukali jsme na jakousi komedii o zviratech a ja se u toho rozbrečela protože kocka vyskocila na strom a pes za ni nemohl vylest, tak mi ho bylo lito!!!
A menstruace taky hruza dnes je to paty den co ji mam, spotřebovala jsem uz tri balicky vlozek (po prvním porodu nemuzu tampony, boli me po nich strasne bricho ale ani to není zdravy tak mi to nijak nevadi)tak jestli toto me bude cekat každý mesic tak to nevim jak dlouho to vydrzim! ![]()
@klapka1 píše:
@Alficek blázen nejsi, my už jdeme do pátého
waw pet deticek, tak to klobouk dolu
moc vam drzim pesticky
@Kaciisek píše:
Ahojky
Tak taky vítám nové snažilkyA přeji hodně štěstíčka ve snaženíčku
Doufám, že se nám brzy zadaří a budem si tu posílát fotky z ultrazvuků
Já už jsem zas jak na trní, mám 3 dny po ovu a jsem strašně nedočkavá..:D
jeeee taky mam tri dny po ovulaci, tak to máme stejný, to je supeeer ![]()
Holky já se sem nedostanu driv jak takhle pozde, litam furt po drzce kole deti, sporaku, pradla, znate to furt dokola ![]()
ja taky rikam, ze uz se nebudu testovat brzy, ale nikdy to nevydrzim ![]()
ale z me zkusenosti, kdyz vim, kdy byla ovulka, jsem se u predchozich tehu testovala 10.den a vzdy to tam bylo uz.
Kdyz ne, tehu jsem nebyla
já to budu mit 10den pristi patek myslim, jeste ze ty testy nejsou az tak drahe a pouzivam jedine mamatesty 10
@veronikacek jasně, že můžeš tykat
Mě to i doktorka na gyndě vysvětlovala, že jak je tou antikoncepcí cyklus potlačenej, že už na to prostě nejsem zvyklá, ale je to normální průběh - všechny ty bolesti břicha i prsou i změny nálad k tomu prostě patří. No potěš
já teď kolem ovulace (asi v sobotu 22.3.) měla tak bolavý prsa, že jsem myslela, že mi normálně vybuchnou a uletěj ![]()
@Alficek jo jo, taky chci vydržet aspoň do toho 10. dne, ale je to na bednu - hlavně já se znám, fakt nemám žádnou vůli - načatá nutella mi přes všechna dobrá předsevzetí vydrží tak maximálně 2 dny
A těhotenské testy se staly mým novým koníčkem asi, brzy už budu muset volat doc. Chocholouška ![]()
@veronikacek píše:
Holky, prosim vas ty které ste vysadily prasky jak dlouho mate menzes po vysazeni? Ja brala prasky skoro 8let, vždy jsem presne vedela ze mi ta cervena prijde ve stredu rano v tydenni pauze a trvala vždy do patku, ale to bylo spis takove jen pospinovani, po unorni jsem prasky vysadila a tento tyden to dostala, ocekavala jsem ji teda ve stredu jako vždy ale dorazila uz v pondělí a ta ma teda grady, je patek vecer a ja porad krvacim, dnes rano jsem uz partnerovi rikala ze snad uz budu krvácet do konce svého života!![]()
![]()
![]()
![]()
ahoj ja vysadila po trech letech a taky jsem to dostala driv o tri dny. ale asi jen 3 dny a konec. myslela sem ze to zeme poleje aspon tyden..tak nevim co si myslet. Byla to prvni ms po nebrani mesic ha. Chvilkama me napadne jestli nemuzu byt tehu, ale to je jen v me hlave. Urcite nejsem ten pripad holek co krvaci i v tehu… Kez by;-);-)
@Slonice79 Ja se na gynde ještě nestihla zeptat, dojizdim na gyndu 40km a jezdim tam jednou za pul roku na konrolu a ted jsem tam byla v prosinci a to mi pan doktor rikal ze kdyby sme se pro miminko rozhodli tak ze je vse v poradku, jenze ja v te době si jela pro recept na antiko a ze bych chtěla miminko me nenapadlo a ejhle, dva mesice nato me to chytlo tak jsem to musela doma probrat a uz to jedeeeee…
![]()
@Slonice79 @veronikacek mám to slabounké, ale první den, tak uvidim, určitě dám vědět. Moc už tomu nevěřím. Koupila jsem si už ovu testy na duben. HA jsem vysadila na první adventní neděli. Brala jsem ji 6 let a hned po vysazení jsem to měla pravidelné.