Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, je tu nějaká žena, která se rozhodla, že by chtěla další dítě, i když jí je kolem 40? S manželem uvažujeme o třetím dítěti. Doma už máme holčičky 11 a 6. Takže trošku váhám, zda se do toho ještě pouštět.
@Bobule151-Ahoj,mě bylo 43,máme doma 13 a 6 leté kluky a já bych si ještě miminko moc přála, ano teď je pohoda, žádný shon, teda když není nějaké dítko nemocné, mladší bývá hodně, ještě chodí do školky, má odklad, ale to miminko by mi za ten menší nekonford stálo, však to netrvá věčně. Takže já se hodlám snažit dokud uznám za vhodné. Měla sem si teda léčit endometriózu antikoncepcí, ale na čas sem to oddálila, naštěstí mám endometriózu jinde než v děloze, vaječníkách, tak by neměl být problém. Hodně štěstí pokud se začnete snažit. Lucka
Děkuji za povzbuzení. My se snažíme skoro rok. Spíš tomu necháváme volný průběh. Trošku mě odrazuje právě můj věk, nesouhlas mých rodičů, že jsem stará. A taky nejstarší dcera, která řekla, že pokud jí pořídíme dalšího sourozence, stěhuje se k babičce. Což můj manžel komentuje slovy, že děti do toho nemají co mluvit. Vím, že mimi je jen chvilku. A u Vás vidím, že věk není překážka.
Tak moje mamka se netvářila ani na druhého syna, že sourozenec nechce, to není jeho problém, je malá na to, aby rozhodovala, kde bude bydlet, ale myslím, že by rychle změnila názor, miminko snad ukaždého vykouzlí radost, no u nás chci hlavně já..stojím si za svým a zkoušet to budu, kolik ti je? Mám kamarádku rodila ve 45 první dítě a úplně v poho.
@lucypaja je mi 38. Takže v dnešní době to není zase až „takový“ věk.
@Bobule151-jééé to je dá se říci normální věk, do toho bych klidně šla, jen teda na čas přijdete o tu pohodu, ale jak sem psala, mě by to za to stálo.
@Bobule151 mne bude za mesic 38 a taky chceme 3 ditko. Zalezi jak se citis. Tchyne kdyz jsme rikali, ze bychom jeste detem poridili sourozence ( dceri bude 15 let, syn ma 20 mesicu, takze jako jedinacek ) taky nebyla nadsena. Bohuzel jsem nedavno mela zamlkle tehu, ale hned jak to pujde tak se budeme snazit dal. Vykaslala bych se na reci jinych. Vy budete ti co se o deti budou starat, zivit. A dcerka casem bude urcite rada, ze bude velka segra
A ono i rodice vymeknou a budou stastny za vnoucatko. Moji mamce jsem to ani nerikala, reakci uz znam. Uz u syna rikala ze jsme blazni…
Ahoj mě je 36 a máme dva kluky 12 a 4. Také jsme se rozhodli pro třetí děťátko. Snažíme se od července
Nikde o tom nemluvíme
držím palce ![]()
Také držím pěstičky, já také o tom nikde nemluvím, poněvadž nejsem zvědavá na negativní kecy, je to jen naše věc, možná zkusím měřit bt, i když nevím, zda vydržím a moc se mi sice tato metoda nelíbí, ale zkusím..A máte někdo za sebou očkování na koronu? Já mám dvě dávky a hodně sem slyšela, že to také dost můžeovlivnit otěhotnění, ale nevím, jsou to jen povídačky.
@lucypaja Ja mam za sebou 2 davky a otehotnela jsem 2 cyklus snazeni. Gyndarka mne rikala, ze zamlkle tehu co jsem mela urcite nebylo kvuli tomu. Uz mne prisla sms, ze muzu jit na 3 davku. Ale na tu ted nepujdu. Mozna az budu ve 2 trimestru, ale spis az po porodu. Kdyby se zadarilo ted, pres leto to nema smysl… Drzim palce at se zadari a mame zdrave detatka.
@Milísková píše:
Ahoj mě je 36 a máme dva kluky 12 a 4. Také jsme se rozhodli pro třetí děťátko. Snažíme se od červenceNikde o tom nemluvíme
držím palce
To je snad úplně běžný věk pro druhé dítě, ne? Já jsem možná posunutá, protože mám hodně známých na západě, a tak je naprosto běžné mít všechny děti mezi 34-41 a nikdo se nad tím nepozastavuje ![]()
@Katis38-děkuju za info, také držím pěstičky, já měla v r. 13,19 zt neví se proč, stává se to..teď s tím, ale straší…
Já měla druhé dítko ve 37 a úplně v poho, kamarádka porodila první ve 45,ale dřív prostě nemohla otěhotnět a úplně vše ok, ono hodně záleží na tom, jaké má žena zdravotní obtíže a vůbec každá sme jiná, já určitě pozdější otěhotnění nezatracuju, pokud to jde, žena se na to cítí, tak proč ne!
Všem držím moc pěstičky, já také pořád doufám ![]()
Také se snažíme o třetí. je mi 40. Před sedmi měsíci bohužel zt.
Ahoj, taky bych si druhe prala ale uz rok furt nic
Takze uz nejak rezignuju