Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sonreir
Ahojky, já jsem po vysazení antiko měla cyklus nejdřív 56 dnů, pak se to srovnalo na zhruba 38 dnech. Zkoušela jsem pupalku a gynex, obojí asi 2 měsíce a pyl něco přes měsíc a nic se nedělo. Pak jsem zkusila pít kontryhel čaj do ovulace, ta byla 14. DC a MS přišla 26. DC. Antiko jsem vysadila v červnu a od té doby s tím bojuju a jediné, co opravdu pomohlo byl ten kontryhel. Zkus a třeba to půjde i bez chemie.
@meika ahoj díky, nad tímto čajem už nějakou dobu přemýšlím. Asi ho tedy zkusím.
@verulicek prave ze nevim.. Zatim si BT nemerim, ale pristi tyden jdu na gyndu tak se poptam!.. Ted se snazime 3 mesic:)
Ahoj holky trochu se vám tady vmísím do diskuze. Máme doma 13ti měsíčního kluka a teď začínáme uvažovat o druhém dítku. Před prvním těhotenstvím jsem měla docela problémy s cyklem, brala jsem utroš a clostík. Myslela jsem, že po porodu už takové problémy nebudou, ale to jsem se asi spletla. Mám teď šíleně dlouhé cykly 40-50dní, dnes jsem třeba 53DC a pořád čekám, kdy dorazí MS, zkoušela jsem i udělat TT - negativní. Takže mě nejspíš čeká návštěva dr. Jo a od porodu jsem nic nebrala a pořád kojim, tak nevim jestli kojení na to může mít takový vliv.
@veru82 pokud kojíš tak je to normální.. vytváří se ti hormon prolaktin, který potlačuje ms
@meika tak dneska už popíjím kontryhelový čajíky a výýýýborný! Moc mi chutnají.. v létě si kontryhel hodlám natrhat zadarmiko na zahradě
a prý je výborný i do koupele
A může mi tedy kontryhel pomoci na srovnání cyklu i když kojím?
@veru82 já ti nevím, ale pokud máš v těle vysoký prolaktin, tak asi těžko ne? Ale nejsem doktor. Poradila bych se u dr.
@Sonreir
Předpokládám, že to byl sarkasmus, trvalo mi, než jsem si na tu chuť zvykla, ze začátku jsem se musela nutit vypít litr denně, ale už mi to nepřijde. Jinak to je dobrý nápad, natrhat si čerstvý, ale tak nějak ve skrytu duše doufám, že v té době už nebude potřeba ![]()
@veru82
Koukala jsem na netu, co píšou o kontryhelu při kojení a našla jsem tohle:
Kontryhel po porodu
Kontryhel má pozitivní účinky i po porodu. Pomáhá zpevnění děložního svalstva a navrácení do původní formy a zastavuje poporodní krvácení.
Kontryhel zlepšuje také kvalitu mateřského mléka, podporuje jeho tvorbu a vylučování.
Když by nepomohl na úpravu cyklu, tak třeba pomůže na jiné věci ![]()
@meika nee fakt mi moc chutná! Já mám zelené sypane čaje všeobecně ráda, nejraději mate. Kdyby si zkusila co pije můj partner tak kontryhel by ti přišel jako naprostá pochoutka! ![]()
Holkyyyy, zitra me ceka navsteva u gynekologa.. A zajima me jestli mam vubec ovu.. Ale jak na to?
Normalne se zeptat?? Zjisti mi to? Nebo to az to nepuuuujde? ( snazeni bude k nicemu)
@Máma21 no může být..a teprve začínáte? víš jestli ovulace probíhá?