Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jinak já brala 10 let HA. Menstruaci jsem měla za celý minulý rok asi 5×. Nezabraly ani prášky od doktora na srovnání. Zkusila jsem gynex. Nevím, zda je to zásluha právě gynexu (brala jsem ho měsíc), ale je to už rok a 2 měsíce a test byl tuto neděli pozitivní. Dnes na prvním ultrazvuku velikost „mimča“ 4mm
Teď se jen modlíme, aby bylo vše OK ![]()
Ahoj děvčata, jsem na tom podobně - cykly už od té doby, co jsem začala mít menses, 30-60 dní. Prášky na mě sice fungovaly (Utrogestan i Clostil), ale početí z toho nebylo. Teď zkouším první měsíc gynex a první úspěch je, že ovulace proběhla dle teploty zhruba v půlce cyklu! Potřebovala jsem nějaký čas, abych si na to přišla sama, že ty peníze za to dám.. Ale už je to téměř rok a s doporučením na IVF na krku už teď zkouším cokoli. A gynex zafungoval (alespoň teď ten první cyklus), takže radím - zkuste!
@soldi tak teď jsi mi opravdu dala naději. Konečně někdo, kdo na tom je podobně a čeká dokonce druhého potomka. Krásné. Jen mi není jasné, jak jsi poznala plodné dny s takovými cykly. To aby se člověk snažil od 10DC do 40DC ![]()
@Máma21 píše:
Holkyyyy, zitra me ceka navsteva u gynekologa.. A zajima me jestli mam vubec ovu.. Ale jak na to?Normalne se zeptat?? Zjisti mi to? Nebo to az to nepuuuujde? ( snazeni bude k nicemu)
nejlépe zjistíš měřením bazální teploty. Není to nic strašnýho, jen každé ráno ve stejnou hodinu než vstaneš změříš teplotu a zapíšeš. Nevyhodíš peníze za ovulační testy (s nepravidelnými cykly to snad ani nemá smysl) a navíc je to poměrně spolehlivá metoda.
@soldi tak teď jsi mi opravdu dala naději. Konečně někdo, kdo na tom je podobně a čeká dokonce druhého potomka. Krásné. Jen mi není jasné, jak jsi poznala plodné dny s takovými cykly. To aby se člověk snažil od 10DC do 40DC
podla plodneho hlienu, ked sa objavil, hned som vedela, ze mam plodne dni ![]()
Zdraviiim ![]()
tak doktor mi napsal Utrogestan na 3 mesice. Na nepravidelnost. Ovu probiha a rek mi i kdy bude ted.. Takze vse OK
to jsem raaaada…
@Máma21
Já bych to řekla normálně, otevřeně bych se o tom pobavila. Pokud máš podezření, že nemáš ovu, tak ti doktor může udělat hormonální profil, zkus se zeptat, za to nic nedáš…
@meika
Dekujuu:) uz jsem se poptala:)) teda rek mi to driv nez jsem se stihla zeptat:))
@soldi píše:
podla plodneho hlienu, ked sa objavil, hned som vedela, ze mam plodne dni
Tak to máš dobré, já se podle toho nedokážu řídit - zkoušela jsem podpořit grep. džusem, ale nezabralo. Poznám vždy až posléze podle BT.
@Máma21 Mámo já jen váhám, na základě čeho ti řekl, že u tebe probíhá ovulace?
Podle ultrazvuku:-) rekl mi ze 16 den cyklu:) coz mam za 4 dny:-) jde to tak zjistit:-) BT se mi fakt merit nechce @peluche
@Máma21 Folikulometrii znám, což to jo. Asi jsem prvně nepochopila, co ti doktor vlastně řekl. Myslela jsem, že ti na základě jednoho UTZ řekl, jak je to s tebou pokaždé ![]()
@peluche neee tak to nemyslim! Ja jsem vysadila prasky v rijnu a od te doby jsem mela nepravidelnou MS. Tak jsem chtela prasky na urovnani a rovnou se zeptat jestli mam OVU a rovnou mi rek kdy:-))
@Máma21 mě můj doktor řek, že nejdřív si musím dělat ovulační testy, že to jinak nezjistíme