Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zazaz 11 DPO je ještě brzo, takže nezoufej. Při prvním těhu jsem měla ducha na tt až 16 DPO, takže tomu předčasnému testování nepřikládám moc velkou váhu. Ať ti to vyjde ![]()
Ahoj holky, tak revize dopadla dobre… nebylo to tak hrozne, jak sem cekala… ted budu jak na jehlach a modlit se at dorazi ms, coz je uplne opacne, nez u vetsiny zvas ![]()
@Fraisket doufam, ze se ti tentokrat zadari
koukam, ze ste s dalsim snazenim cekali 3 mesice, me v nemocnici rekli ze po prvni ms muzem zacit
co lekar, to jinej nazor…
@Luwinka To jsem ráda, že jsi v pohodě, bez komplikací. Já tři hodiny po revizi šla pěšky na vlak a pak domů - s nohama do O, ale potřebovali volnou postel a mně se nechtělo čekat na lavičce na chodbě, až pro mě někdo z rodiny budeme moct po práci přijet
I dny po nebyly tak hrozné. Psychicky je ta revize náročnější než fyzicky
Jinak my čekali tři měsíce na další snažení v podstatě nedobrovolně. 6 týdnů od revize jsem teprve dostala menstruaci a pak jsem v době první ovulace měla angínu a antibiotika, takže jsme to nechtěli riskovat. Antibiotika mi rozházela úplně cyklus, takže v podstatě první opravdové snažení nastalo až v květnu. Navíc jsem se po první MS bála hned otěhotnět. Dost mě ta revize psychicky vzala a ani fyzicky jsem se necítila připravená na to, hned otěhotnět nebo jít případně na druhou revizi
Tohle má asi každá jinak. Nelituji, že jsem počkali, aspoň jsem už psychicky i fyzicky v pohodě a probíhá další snaženíčko ![]()
@Fraisket jooo doktorka prave rikala, ze spis je to o psychice… jak se kdo citi… taky se moc bojim, aby se to neopakovalo… ale cloveka to prinejmensim pouci.. jestli se zadari, do druheho trimestru o tom nereknu ani nejblizsim…stve me, ze se to v chvilich euforie prokeclo a ted na me vsichni koukaj, jak na nejvetsi chudinku.. coz cloveku moc neprida, ze
uvidim jak rychle se z toho vzpamatuju… zatim stale popotahuju u reklam na pleny, takze to nejakej patek potrva
drzim palecky at se zadari ![]()
@Luwinka U mě se to prokeclo na vánočním večírku v práci, neb jsem nepila a v té euforii jsem to též všem řekla (byla jsem teprve přibližně ve 4tt, ale měla jsem těhu příznaky jak blázen). Velká chyba. Po Silvestru jsem začala potrácet, týden byla na nemocenské a také se bála návratu do práce, jak mě všichni budou litovat. Ale kolegové byli super. Když se někdo zeptal, netajila jsem to, naopak o tom narovinu mluvila. A pak jsem se divila, kolik lidí kolem mě má se spontánními potraty a revizemi zkušenosti. Moc se o tom nemluví. Já myslela, že jsem výjimka a ono naopak. Moc mi pomohlo si o tom pokecat a nedusit to v sobě. Ale záleží na kolektivu. Taky jsem si dala předsevzetí, že minimálně do 12. týdne to budu tajit. Ale půjde to těžko. Miluji pivo a dát si v hospodě jen džus bude mým kamarádům děsně nápadné ![]()
@NeKa Ahoj, děkuju.
Je po víkendu a stále nic.
Jsem 54DC úkaz.
Krom bolesti prsou žádnej příznak na MS, možná zkusim zítra ještě jen tak test, protože tomu fakt nerozumím, vyvolávačka na mě i kdysi vždycky zabrala do týdne a teď už je to jedenáct dní..Četla jsem, že po ní BT má hned o dost stoupnout a držet se do MS. Ani to se u mě nepotvrdilo, protože teplota mi lehce stoupá den co den, pomalu, ale jo, takže vlastně každý den ráno doufám, že spadne a konečně to přijde, ale já se pořád držim kolem 36.8…nechce se mi prostě na další injekci. ![]()
Děkuji
Nemůžu tomu uvěřit, že to opět vyšlo na první pokus jako u prvního
Za týden jsem objednána k MUDr.Tak doufám, že bude vše v pořádku ![]()
@Leni112 Ahoooj, tobě to tělo prostě stávkuje. Taky bych asi zkusila test ještě, a pak volala dr., jak dál postupovat. Ale pokud nechceš další injekci, tak asi stejně nezbývá než čekat. :/
@Dolby Krásný čárky, gratuluju a přeju, ať je vše jak má být.
@Luwinka Je dobře, že to bereš takhle
Příště už to bude určitě vše na jedničku.
@Fraisket tak to máte v praci suprovy kolektiv
jooo u mě se to taky prokeclo v hospůdce ![]()
@NeKa Jojo. Prsa mam pořád takový pevný a každý večer mě pálí, přes den nic. Dříve jsem to poznala, že přesně týden před MS mě prsa bolela, teď ale pálí, tak nevím jestli je to těma hormonama z vyvolávačky…každopádně ve středu pádím k doktorce.
![]()