Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Lama Lama no já se bojím jen nákazy, psi jsou 100% zdraví, takže se bojím jen toho, že bylo nakažené, ale to stejně teď nikdo nevyřeší… nahlásím doktorce, ať to hlídá a pro jistotu zavolám do toho centra. díky za radu
@RadkaCh píše:
@Cuarentena Tak to, co člověk sní, se během trávení rozděluje a myslím, že část jde i do krve, takže si myslím, že ta možnost je
Myslím, že spíš není. Pokud jde nákaza krevní cestou, tak by muselo mít dítě třeba v puse nějaké bebino, jinak to nejde.
Já z klíšťat velkou hrůzu nemám, navíc boreliózu má za sebou kde kdo, a spousta lidí to ani neví. Ale v postupech první pomoci se píše toto
klíště bychom měli odstraňovat v gumových nebo latexových rukavicích, protože potřísnění
drobných oděrek na kůži obsahem např. přetrženého klíštěte může vést k přenosu nákazy
@Purelily ženské, vy ste některé opravdu hysterky. Nezlob té se na mě, ale některé píšete opravdu kravoviny a akorat maminku, zakladatelku desite. Ano, nákaza se přes pusinku přenést mohla, ale nikdo neví, jestli klíště nakažené bylo. V žaludku se plně rozloží pouze na živiny a nestravitelny obal se vykaka. Kousek klistete, co zůstal, bych schovala do sáčku, dej do chladu, ne mrazu a zanes ráno k doktorce, musí ho poslat na rozbor. Pokud se klíště přisajé, taky jezdíte na pohotovost? Lol, mediální a marketingová panika…
TAky myslím, že zbytečně hysterčíte. Zaprvé je mizivá možnost, že se nakazí během cesty v trávicím traktu - žaludeční kyseliny jsou opravdu nebývalé svinstvo, které zlikvidují lecos. NO a hlavně není vůbec jisté, že klíště bylo nakažené.
Doktorce bych to ráno zavolala, možná i to klíště schovala a dítě bych trocha pozorovala, jestli se něco neděje. Při teplotách bych frčela na testy a hotovo. nákaza se stejně projeví až po delší době.
Pro ty, co doporučujou rychlou akci: Co myslíte, že by doktoři s dítětem asi dělali? Teď večer a v noci? A vůbec, co se dá v takové situaci dělat?
Já mám teda taky strach z klíšťat, ale bydlíme ve městě, tak to ně nejsme moc zvyklý, ale co mají říkat děti na vsi, které si hrají v trávě? To s každým klíštěm pojede máma do laborky?
No taky mám z klíšťat respekt, ale snažila bych se uklidnit, jestli se dítě nakazilo nebo ne se hned nezjistí. Uchovala bych klíště jestli ho máš a poslala bych ho na rozbor. Dětské dr. bych ráno zavolala a domluvila se.
Já se vždy snažím zachovat klid. Tento týden jsem v jeden den tahala klíště manželovi, synovi i psovi. U každého jsem si říkala, že věřím, že je měli krátce a že není infikované - asi jsem magor. Ale na plašení je vždy času dost. Manžel boreliózu měl, ale zachycenou včas naštěstí. Držím palce ![]()
Příspěvek upraven 19.06.13 v 21:54
@Šílená Sonja píše:
TAky myslím, že zbytečně hysterčíte. Zaprvé je mizivá možnost, že se nakazí během cesty v trávicím traktu - žaludeční kyseliny jsou opravdu nebývalé svinstvo, které zlikvidují lecos. NO a hlavně není vůbec jisté, že klíště bylo nakažené.Doktorce bych to ráno zavolala, možná i to klíště schovala a dítě bych trocha pozorovala, jestli se něco neděje. Při teplotách bych frčela na testy a hotovo. nákaza se stejně projeví až po delší době.
Nebojte, nehysterčím, spíš jsem chtěla jeslti někdo nemá zkušenost. klíště hodím do ledničky, ráno zavolám mudře a uvidíme
já bych z toho taky moc nedělala, nakazit se mohl ale ne o nic víc než kdyby ho měl přisáté.
Na rozbor bych se vybodla. S encefalitidou beztak nic neuděláš, ikdyby jí nějakým zázrakem dítě chytlo, tak většinou u dětí proběhne jako viroza a ani to neoznáš. Stejnak se léčí jen symptomaticky. S borreliozou může pro klid duše udělat s odstupem několika týdnů odběr dítěti na protilátky.
@Lama Lama píše:
Na rozbor bych se vybodla. S encefalitidou beztak nic neuděláš, ikdyby jí nějakým zázrakem dítě chytlo, tak většinou u dětí proběhne jako viroza a ani to neoznáš. Stejnak se léčí jen symptomaticky. S borreliozou může pro klid duše udělat s odstupem několika týdnů odběr dítěti na protilátky.
Asi tak.
@MarieOVMUC ono je trochu něco jiného když se klíště přisaje na kůži, které pak vyndáte a klíště spálíte a něco jiného když ho dítě spolklo… Vy víte, že po ní zítra nějaký lékař to klíště nebude chtít? je jasný, že dneska s tím nic nikdo neudělá, ale pro jistotu si ho může schovat, ráno zjistí, že je to zbytečný a vyhodí ho…a jen tak mimochodem, sama píšete schovat do chladu, my teď máme doma 31 stupňů
, tak lednice by byla nejlepší…
Tak holky mají asi pravdu, ted je zbytečné někam jezdit. Jen si zítra zavolej, třeba mají nějaká protivirotika co můžou dát hned.