Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Granda některým psům pomáhají levný obojky, některým jen ty drahé a některým (jako té naší) takové kapátko (pipeta) koupily jsme to na veterině, dáváme už 3. rok a neměla ani jedno klíště (ťuk ťuk)
U nás se celkem osvědčil Frontline. Klíštata měsíc nebyla, pak jsem kapku opakovala.
@Martinis píše:
Kliste muze byt nakazene. Okamzite bych to resila.
Presne, nenechalo by me to ani spat. Aspon bych nekam zavolala, pro jistotu a klid.
Stalo se mi včera málem to samé. Všechny kočky mají obojky, přesto to moc nepomáhá a včera jsem dcerku přistihla, jak sebrala z podlahy mega velké klíště a nesla ho do pusy. Málem jsem to nerozdýchala. ![]()
Na Bulovce je infekční oddělení kde se specializují na různé parazity, tropická onemocnění, nemoci přenosné zvířaty atd. jsou tam na to odborníci, kteří nikde jinde nejsou.
Já to vím, přítel mě tam nahnal poté co mě kousnul netopýr, podepsala jsem jim, že vzteklinu léčit nebudeme. Rozhodně bych jim tam zítra zavolala. Nemá nějaké otevřené zranění v pusince? Kdyby něco měl, i malé, vyčistila bych mu to něčím už teď.
Ale nevolala bych obyčejné doktorce, ale na tu Bulovku jo. Dobře pořiďte a neboj
Je to stejné, jako když se klíště přisaje. Krev se smísí, takže je riziko nákazy boreliózou nebo klíšťovkou, ale s tím teď hned nic neuděláš. Možná ten kousek poslat na rozbor. Ale asi bych ráno aspoň doktorce zavolala a zeptala se, jestli nehrozí ještě něco jiného ![]()
Já teda extra zkušenosti s klíšťákama nemám, ale sníst ho dítě, tak nečekám do rána
.Aspoň pro klid v duši bych volala hned.
Ano. nakaza je krvi. zbytky klistete bych dala do maleho igelitovneho pytliku pro pripadny laboratorni rozbor.
@RadkaCh píše:
Je to stejné, jako když se klíště přisaje. Krev se smísí, takže je riziko nákazy boreliózou nebo klíšťovkou, ale s tím teď hned nic neuděláš. Možná ten kousek poslat na rozbor. Ale asi bych ráno aspoň doktorce zavolala a zeptala se, jestli nehrozí ještě něco jiného
Ale teoreticky při zdravém zažívacím traktu by se to s krví dítěte setkat nemělo, ne? Tudíž by to riziko mělo být minimální. Nevím. Borelióza se myslím může přenést i dotykem.
Co z toho děláte za kovbojku? To asi tak můžou na pohotovosti?
Klíště téměř jistě mrtvé, když z něj má zakladatelka kus doma. Ikdyby ne, tak ho spolkl, v žaludeční šťávy ho domordovaly.
Jestli chceš mít jo klid, tak tam zavolej-
Čo môžeš urobiť hneď, nech sa vyvracia..aspoň sa dostane von a nie do krvného obehu ![]()
@Cuarentena Tak to, co člověk sní, se během trávení rozděluje a myslím, že část jde i do krve, takže si myslím, že ta možnost je ![]()
@Purelily obojky zkouším co se dá. loni nám pomáhal obyčejný pangamin do žrádla, letos nic…frontline, ex spot, advocate, prostě jich mají mraky. pipetky jsem zavrhla, nepůsobily, tak jsem začla zkoušet obojky. jsou hodně chlupatí a ty klíšťata tam nejdou vidět.
ráno zavolám, teď s tím stejně nic neudělají.
myslíte, že ho mám dát do mrazáku to klíště?