Snědl klíště

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81477
20.6.13 16:14

A je neuvěřitelné, jak manipuluješ s čísly. Pokud dítě kousne klíště, nemá přeci 10% šanci, že bez okamžitého podání ATB zkončí na vozejku. :nevim: To by jsme tu měli 9,8 % dětí na vozejku, protože rodič, co podá ATB ihned po kousnutí je mizivé procento. 10% je riziko nákazy borreliozou, riziko vážných komplikací vedoucí k invaliditě je mnohonásobně nižší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.13 18:43

jasně, většina nakažených se prostě normálně vyléčí. Moje tchýně měla velice zanedbanou boreliozu. Flek pokládala za otlak, únavu přičetla pracovnímu vyčerpání. Až flek dávno zmizel a únava ne a ne povolit, tak šla k doktorce a na borelku se přišlo. Brala ATb a hotovo.
Předpokládám, že Martin 35 pracuje u farmaceutické společnosti prodávající vakcíny proti encefalitidě. :mrgreen:
Jinak já si včera večr vytáhla šesté klíště tohoto roku - to už bych mohla rovnou na chemoterapii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
20.6.13 19:03

Bože, ženské, používejte mozek :D Pohotovost, nemocnice, toxikologie :) Co by s dítětem ve špitále po požití klíštěte dělali? Pumpovali žaludek? Mně chlap vždycky říkal, když mne přepadla hysterie v těhotenství, používej mozek a nemysli mlékem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
20.6.13 20:31
@Šílená Sonja píše:
jasně, většina nakažených se prostě normálně vyléčí. Moje tchýně měla velice zanedbanou boreliozu. Flek pokládala za otlak, únavu přičetla pracovnímu vyčerpání. Až flek dávno zmizel a únava ne a ne povolit, tak šla k doktorce a na borelku se přišlo. Brala ATb a hotovo.
Předpokládám, že Martin 35 pracuje u farmaceutické společnosti prodávající vakcíny proti encefalitidě. :mrgreen:
Jinak já si včera večr vytáhla šesté klíště tohoto roku - to už bych mohla rovnou na chemoterapii.

ATB na boreliózu zabírají jen bezprostředně po infikaci, proto ti mněl doktor tve mame předepsat chemoterapeutika(Entizol) a mněla dostat mix dvou ATB aby nevznikla rezistence. Kdyby ATB na boreliózu fungovaly tak dobře jak píšeš tak by by byla celkem sranda nemoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
20.6.13 21:38

@martin 35 No, kdybych se řídila tvými pokyny (pokaždé brát ATB), tak mě ty pilule zabijou vzhledem k četnosti nalezených klíšťat dřív než nějaké nakažené klíště. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
20.6.13 21:42

Pochutnal si na klíštěti? Řekla bych, že žaludeční kyseliny si s tím poradí.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21993
20.6.13 23:00

@martin 35, to jsou takové žvásty, co tady vypisuješ, to je neuvěřitelné. :roll:

Kdyby dítě mělo brát týden ATB pokaždé, když chytne klíště, tak z jeho organismu udělám totálně rozhozený uzlíček.

Dítě, které žije na vesnici (nebo v těsnějším kontaktu se zvířaty) a u něhož je pravděpodobnost, že v sezóně chytne tři klíšťata týdně, takové by ty Tvoje antibiotické rady mohlo šeredně odnést. Co bude dělat, brát ATB prakticky nepřetržitě?

Máš pravdu, je to čistě na nás - a třeba já to s klidem risknu. Budu dávat pozor na příznaky, sledovat a hlídat… ale ani omylem nebudu cpát do dětí antibiotika takhle praštěným způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
25.6.13 13:38

Tak co ti řekla MUDra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
25.6.13 20:07
@BohunkaP píše:
@martin 35, to jsou takové žvásty, co tady vypisuješ, to je neuvěřitelné. :roll:

Kdyby dítě mělo brát týden ATB pokaždé, když chytne klíště, tak z jeho organismu udělám totálně rozhozený uzlíček.

Dítě, které žije na vesnici (nebo v těsnějším kontaktu se zvířaty) a u něhož je pravděpodobnost, že v sezóně chytne tři klíšťata týdně, takové by ty Tvoje antibiotické rady mohlo šeredně odnést. Co bude dělat, brát ATB prakticky nepřetržitě?

Máš pravdu, je to čistě na nás - a třeba já to s klidem risknu. Budu dávat pozor na příznaky, sledovat a hlídat… ale ani omylem nebudu cpát do dětí antibiotika takhle praštěným způsobem.

Co jsou žvásty? jsou oblasti jde je promořenost borelízou vysoká a jsou oblasti kde je nižší, pokud jseš v oblasti kde je promořenost vetší než 10% tak by jsi mněla především dbát na prevenci.

Kecy jsou to co tu píšete o tom jak doktoři vyléčily boreliózu pomocí ATB nevyléčily!! V okamžiku kdy nasadíte ATB pozdě tak borelióza chronická která se lečí kombinaci dvou ATB a ENTIZOLU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
25.6.13 20:15
@martin 35 píše:
Co jsou žvásty? jsou oblasti jde je promořenost borelízou vysoká a jsou oblasti kde je nižší, pokud jseš v oblasti kde je promořenost vetší než 10% tak by jsi mněla především dbát na prevenci.Kecy jsou to co tu píšete o tom jak doktoři vyléčily boreliózu pomocí ATB nevyléčily!! V okamžiku kdy nasadíte ATB pozdě tak borelióza chronická která se lečí kombinaci dvou ATB a ENTIZOLU

Martine, kecy jsou to, že píšeš, že dítě má 10% riziko zůstat na invalidním vozíku. To není pravda.

Stále neodpovídáš na mnou již 2× položený dotaz - jak řešit děti, které jsou v přírodě denně a klíště mají několikrát do měsíce. Mají být zajištěni ATB celou sezonu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
25.6.13 20:37

Naučce číst 10% jsem uváděl jako pravděpodobnost infikace klíštětem které jsi odstranila pozdě nebo špatně.

Borelióza má různé konce poškození nervové soustavy je pouze jeden z nich, mnohem víc pacientů má pouze zničené klouby a chronický únavový syndrom, kdy v těch horších cyklech nemoci jsou uplně na dně. A je pro ně obrovský problém vstát z postele a uvařit si k snídani čaj.

@martin 35 píše:
Sice se ti to nelíbí ale je to tak, BORELIOZA je vážná nemoc která se s tvým dítětem může táhnot celý život sice to není nemoc smrtelná, ale je to nemoc velmi vážná díky které můžete tvé dítě skončit ochrnuté. A šance na vylečení klesá s dobou infikace. A a když nasadíš ATB až v okamžiku kdy bude mít protilátky (testy jsou navíc z 20% falešně negativní ) tak ti garantuju že i když dostane mix dvou ATB na 6 týdnů a k tomu Entizol tak šance na vyléčení je nižší než když mu na týden dáš ATB.Hele je to čistě na vás co je větší riziko jestli 10% šance že vaše dítě skončí a vozíku, bude mít zničené klouby, chronický unavový syndrom… nebo jestli radši bude tejden papat ATB která na 90% nepotřebuje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.4.14 13:43

Rady lékařů...

Holky, sice tyto příspěvky jsou skoro rok staré, ale dnes se mi stalo to stejné… Ač většinou jsem chladná hlava, tak hysterie byla velká!!! Mýdlem má umytou pusu přes jícen až do tlustého střeva, následně kvanta Corsodylu. Volala jsem jak do špitálu, tak obvodnímu MUDrovi a rada je stejná od obou. Umýt řádně ruce a pusu a být v klidu. Riziko přenosu je minimální a pokud by se v budoucnu objevily nějaké příznaky, tak odběry i léčba je stejná, jako u přisátého klíštěte. Snad to pomůže pro další případy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
8.4.14 07:32

http://www.regiony24.cz/…o-klistatech

Promiň ale doktor ti lhal, k infikaci LB dochází i když rozmáčkneš klíšte mezi prsty. Ale i tak tak článek není uplně přesnej pokud dojde k nasazení ATB velmi rychle tak je šance na vyléčení 90% za použití malého množství ATB v okamžiku kdy čeká doktor než se ti to rozjede a je možné potvrdit protilátky tak šance na vyléčení padá na 50%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.4.14 12:51

Pokud nemáš otevřenou ránu mezi prsty-jak píšeš o rozmáčknutí, tak dotykem se nenakazíš, a takovéto články…no spíš ze zeptat vyloženě někoho kdo se tím zabývá důkladněji, víš jak to v novinách chodí… A nemyslím si, že dávat ATB preventivně je správné. Mj. borelku můžeme lapnout i od jiných „ochechulí“ než je klíště. To by jsi po každým komářím štípnutí a po přisátí klíštěte nasazovala ATB???!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
8.4.14 15:59

Pokud ma pacient flek nebo pokud je kliste infikovany tak je potreba nasqdit ATB hned na protilatky se neceka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák