Snědl klíště

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2738
19.6.13 21:58

@Granda vyčisti mu „zuby“ :lol: a čekej do rána, kdyby bylo něco špatně, vyblinká to sám, tak jako každou špatnou věc v žaludku.. Pevný nervy a klidnou noc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
19.6.13 21:59

@Purelily no já ho dám do lednice a vyhodím ho časem… tím nic nezkazím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
19.6.13 22:01

Vy se tu křižujete, že to dítě strčilo do pusy a rázem doporučítě si to nasadit do lednice? To pak podle této teorie sežere borrelii celá familie. :nevim: Jak donutíte borrelii zůstat v tom pytlíku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
19.6.13 22:01
@Granda píše:
klíště hodím do ledničky, ráno zavolám mudře a uvidíme :) já bych z toho taky moc nedělala, nakazit se mohl ale ne o nic víc než kdyby ho měl přisáté.

Zachovala bych se stejně. I když možná by mi větší hlavu, než nemoci přenositelné klíštětem samotným, dělala ta „snědená“ psí krev, minimálně by mi z toho bylo šoufl. :mrgreen: Ale pokud jsi si fakt jistá, že jsou tví psi zdraví…
Jenom koukám, kolik mamin by tu okamžitě jelo na pohotovost. 8o A to jsem měla svého muže-hysterika za exota, když každý krok z chodníku do trávy považuje za smrtelné ohrožení. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
19.6.13 22:03

http://www.tis-cz.cz/ zkusila bych zavolat sem, uz jen pro klid zakladatelky, opravdu tam poradi s kdecim…urcite ti poradi lip, nez tady na diskuzi, jinak si myslim, ze malyho max. preleci antibiotiky, ale nevim, nemam s tim zkusenost. Drzim pesti, at je prcek v poradku :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4406
19.6.13 22:12

@Granda možná tě uklidním, stalo se to loni kámošce, přesně to stejné, zachytila to až když ho malej rozkousla a spolkl, v nemocnici jí uklidnili, že se nic stát nemůže, pokud to projde zažívacím traktem… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
19.6.13 22:13

@Purelily tak nevím, jestli umíte číst a rozumíte, co čtete, ale zkuste si můj příspěvek ještě několikrát přečíst. Pak možná dojdete k zaveru, že odpovídáte naprosto zcestne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
19.6.13 22:14

Dobrý den, mám 20.měsíční dceru, která na chatě snědla klíště. Čichala ke kytce a pak jsme si vsimla, že má klíště na rtu, než jsem stačila cokoliv udělat, tak ho snědla. Nedalo se už vyndat z pusinky a ona ho spolkla, ted se bojím zda to může mít vliv na její zdraví, zda se může takto nakazit pokud klíště bylo infikované a co by jste mi doporučil delat? Moc děkuji
Je nepravděpodobné, že klíště přežije kontakt se žaludeční kyselinou a trávicími enzymy. Dle mého názoru je riziko infekce velmi malé (byť nejsem infektolog), protože v žádné učebnici nebo článku kolem klíšťat a klíšťové encefalitidy a boreliózy jsem nenašel zmínku o tomto způsobu přenosu. Jen malou sledujte.

• Citovat
  • Upravit
8911
19.6.13 22:15
@Granda píše: …myslíte, že ho mám dát do mrazáku to klíště?

Nedávej ho do mrazáku!. Pokud ho chceš nechat otestovat, tak do igelitového pytličku s kouskem navlhčeného papíru/gázy/tamponu. A uzavřít.

Více viz zde: http://www.gentrend.cz/…ych-patogenu?

K otestování je potřeba, aby mělo klíště celý zadeček. Nákaza se přenáší i jen dotykem, proto všude píšou nedotýkat se, desinfikovat atd. Testování ti umožní nasadit případnou léčbu dřív, než se nemoc projeví.

Ráno bych u doktorky konzultovala postup, co dělat a zda něco jiného, než jako u běžně přisátého klíštěte, tzn. čekat, zda se objeví nákaza.

Příspěvek upraven 19.06.13 v 22:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
19.6.13 22:16

@Lama Lama protože ta spirocheta přežívá jen v tekutinach a ve vnitřním prostředí, ne na vzduchu. Uzaviratelny sáček nezdola. Zase z toho nebudem dělat katastrofický film:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
19.6.13 22:19
@Maja25 píše: …A vyšetření tě vyjde nejméně na 1500Kč. A to jen na dvě nemoci. Pak jsou ještě nějaké tři. Zrovna před týdnem jsme to řešili. Te%d jsou nejvíc nakažené totiž. A tím, že by ho snd, tak se dá taky něco chytnout. :nevim:

Tak jako jo, drahé to je. Já loni posílala klíště sem: http://www.gentrend.cz/…ych-patogenu? a nechala testovat na všechny 3 nemoci. Vyšlo to ke 2 tisícům. Dneska mám už 2.den klíště v pytlíčku a přemýšlím, zda poslat. Bylo přisáté dlouho (našla jsem ho asi po 2 dnech) a místo mě svědí a nevypadá hezky. Takže asi otestovat nechám… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
19.6.13 22:22

@MarieOVMUC číst umím, ale když mě označíte a pokračujete s textem něco jako, že: některé matky jsou hysterky, které akorát zakladatelku děsí atd., tak budu reagovat tak jak reaguji…nepsala jsem nic čím bych zakladatelku děsila! takže opravdu zcestně neodpovídám…projeďte si diskusi s mými příspěvky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
19.6.13 22:43

Holky já taky myslím, že histerčítě zbytečně. Pravděpodobnost nákazy je určitě menší, než kdyby se dítěti klíště přisálo. A pokud by se přisálo, tak byste taky hned jeli na pohotovost nebo volali na Bulovku? A silně pochybuju o tom, že nějaký zybtek klíštěte bude někdo v laborce zkoumat. Copak klíště přisáté a vytažené nosíte také na zkoumání do laborky? Jedině bych ráno zavolala dr. jestli nedá dítěti antibiotika, jako preventivní přeléčení boreliozy. Ale pokud nemá syn v puse otevřenou ránu (prořezávající se zub), tak v žaludku už se to jistě zneškodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
19.6.13 22:59
@MarieOVMUC píše:
@Lama Lama protože ta spirocheta přežívá jen v tekutinach a ve vnitřním prostředí, ne na vzduchu. Uzaviratelny sáček nezdola. Zase z toho nebudem dělat katastrofický film:-D

souhlas. ale stejně tak je nepravděpodobné, že by klíště přežilo v GITu ;)
V uchování klíštěte a vyšetření prostě nevidím žádný přínos. Nebo jak by jsi konkrétně ty naložila s informací, že to snědené klíště obsahovalo virus klíšťové encefalitidy?

http://www.porodnice.cz/node/63519

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.13 23:01

Helejte, borelioza se dá vychytat - po přísátí se dělá za cca 14 dnů červená skvrna - velmi dobře viditelná - v této fázi se borelka přelčí antibiotiky a hotovbo - taky jsem ji měla jako dítě. Jen je třeba ten flek nepřehlédnout, protže pa se nemoc dostává do další hůře léčitelné fáze. co se týče encefalitidy, tak jako poslušná divačka ordinace vím, že je v podstatě neléčitelná, jen se nějak hlídají ty teploty atd.Ale hlavně zřejmě záleží na štěstí a průběhu.
Už mě těch klíšťat začíná být líto. Pár nablblých reklam v TV a takovej hon na čarodějnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák