Snědla zubní pastu

381
12.10.09 19:39

Snědla zubní pastu

Ahoj, před 3 dny starší dcera využila příležitosti (přebalovala jsem v ložnici mladší) k tomu, aby v koupelně spolykala větší množství dětské zubní pasty (nevím samozřejmě, kolik snědla a kolik rozpatlala kolem, ale určitě v ní něco skončilo). Dneska se jí v obličeji a na krku udělalo několik pupínků (jako od poštípání, na neštovice to nevypadá) a na jedné noze červená skvrna (taky vystouplá jako z maličkých pupínků). Myslíte, že to může souviset? Nebo se tak projevuje nějaký jiný problém? Různé vyrážky řešíme pořád, jednu nám právě minulý týden dokonce dr. doporučil mazat framykoinem - podezření na impetigo. Proto jsem si nejdřív myslela, jestli si to údajné impetigo nepřenesla do obličeje, ale vypadá to docela jinak a taky jsem si vzpomněla na tu zubní pastu :nevim: Tak teď nevím, jestli mám sypat k doktoru znova, nebo čekat, co to udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
12.10.09 20:01

A jaká pasta to byla? Jestli ta pro ty úplně nejmenší děti, tak by to SNAD nemělo vadit. My zas máme problém, že Anežka pastu polyká. Plivat umí, ale nějak to nestíhá dřív, než ji spolkne. Ptala jsem se na to zubaře, a ten mi řekl, že pokud používám pastu po ty nejmenší děti, tak by měla být taková, že se i počítá s tím, že to děti polykají.

A já si pamatuju na sebe, jak mi chutnala Perlička, nebo jak se tenkrát ta jahodová pasta jmenovala.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
12.10.09 20:15

Myslím, že to od toho není.
Liborek mi jako malý snědl kuličkový pudr. Volala jsem na toxi linku a paní řekla, že co je kosmetického není škodlivého, nanejvší se prý po…

telefoní číslo na toxi linku 224915402

snad to ještě funguje, volala jsem tam před 3 lety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.10.09 20:49

Zubní pastou se nemůže nikdo otrávit a pochybuji i o alergické reakci (ta by zase nečekala na předávkování a byla by hned). Maximálně tak,pokud pasta obsahuje fluor, tak by po ní mohly hnědnout druhé zuby, ale to by jí podle mě musela baštit tubičku denně.

Mám známé, kteří si z perličky vyráběli zmrzlinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
12.10.09 21:37

Jsem jako dítě perličku taky jedla :oops: :-) Myslím, že akorát jestli ti jedla nějakou mentolovou pastu, tak jí může pálit pusa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
12.10.09 23:26

galadwen, cislo na toxi linku funguje, nedavno jsem tam volala, protoze mi mala popijela roztok na kontaktni cocky :roll: :oops:
Te pasty se neboj, nase holcicka zase dneska rozkousla tubu s mym kremem a popatlala se s nim cela, plus ho vycucavala jako jesenku…zrejme ji chutnal protoze to je konopny krem 8O 8O (konopi je bez tsh, je to od cutis helpu)…pockej tri dny, pokud to nezmizi, je to neco jineho nez koprivka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
12.10.09 23:28

pudloslavo, no fuj…z perlicky zmrzlinu??? :lol: 8O :roll:
To jako chteli, aby chutnala…po cem vlastne? po nejakym ovoci chutna perlicka, ne? Jee, ted jsem si vzpomnela na pastu tutti frutti, ta byla 8)

Nerikali ti, co je to napadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
12.10.09 23:57

Holky,sorry za OT,ale s tou zmrzlinou mi to připomnělo: já si Perličku normálně mazala na rohlík :lol: 8) (bylo mi asi 8 let a moc mi to chutnalo :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
13.10.09 17:21

Zmrzlina a rohlíky, to zní fakt nechutně 8O .
Nakonec jsem se přece rozhodla po poradě doma jet k dr., ten mi taky řekl, že po dětské pastě to být nemůže, pravděpodobně prý je to opar, což mám velkou radost :? Tak teď budem léčit metodou pokusu a omylu - jeden přípravek, kontrola, když nezabere, další…
Ten fluor nás napadl, protože moje sestra na něj byla jako dítě alergická (pak z toho vyrostla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí