Sobečtí důchodci :-(

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
31104
18.4.13 00:19

Jak nemám ráda na důchodce nadávat, protože sama nevím jaká protivná baba budu - sice teda já asi do důchodu už nepůjdu a budu do smrti pracovat, ale dejme tomu v pokročilém věku, tak jsem si vybavila 2 traumatické historky z MHD. Nechápu, proč mají někteří starší lidé potřebu mě vychovávat.

Kdysi jsem se pohybovala asi 1/2 roku o berlích. Vzhledem k tomu, že jsme jela 45 minut tramvají, tak jsem vždy někoho poprosila (nebo občas ani nemusela) a nesnažila se to odkyklat celé na jedné noze. Tak si tak sedím opřená o berle a podobná scéna jako psala Regina.
Najednou nade mnou stojí pán a nadává mi, že ho nepustím sednout, přede mnou bylo volné místo. Tak nechápavě zírám, nevím proč ani mi to nestálo za to, tak jsem se zvedla, o těch berlích, chlap na mě koukal a pustila jsem ho sednout. A přesedla si na to volné sedadlo. A chlap si mumlal pod vousy, taková mladá a radši chodí o berlích, než by chvíli postála 8o

No a druhá věc, už jsem byla těhotná, udělalo se mi blbě, tak jsem poprosila nějakou slečnu, aby mě pustila sednout, ona ale měla nějakou hudbu v uších, tak jsme to tam chvíli řešily, než pochopila co chci. A najednou babka za mnou na celou tramvaj. To se toho dneska s tím těhotenstvím nadělá, my jsme chodili na pole a makali a tady někdo nemůže ani chvilku stát v tramvaji a otravuje nás tady…
Asi to byly těhotenské hormony, ale normálně jsem si připadala tak trapně, že jsem vystoupila na další zastávce :) a čekala 10 minut na další tramvaj.

• načítám...
31672
18.4.13 00:22

Uff, konečně jsem dočetla :lol: jinak já taky nemám žádný špatný zkušenosti s důchodcema, naopak se mi na dětičky spíš usmívají. co mě teda dostalo, bylo to va výletě v Německu, před měsícem, povedlo se mi prorazit v Chemnitzu gumu, tak jsme se tam marně snažila povolit šrouby u kola, a chvíli mě pozorovala tak 70letá důchodkyně, a pak ke mě přišla, a že to zkusí ona, ať ji dám ten křížovej nevímjaksetojmenuje, a nakonec se jí jeden šroub podařilo povolit 8o :lol: pak tam zastavi kravaťák nějakej, a se zbytkem už mi pomohl, mpje máma s mladším stála na chodníku, starší spal v aut, a bábinka pak zaplula do krámu, a koupila nám pomeranč a sušenky, to byl fakt milej zážitek :)
Jinak k mhd. když těhotná sedí, a nastoupí důchodce, tak rozhodně nemá povinnost, a to ani morální, vstát, ale stejně tak to platí i naopak, když nastopí těhotná a důchodce sedí, tak ať zůstane sedět on :nevim: já u mladšího kočár skoro nepoužívám, takže jsme taky rádi, že si sedneme, většinou nás pustí. třeba v sobotu jsme jeli totálně přecpaným busem, dobíhali jsme na poslední chvíli, namáčknutí na dveřích, a najednou se z útrob ozvalo, ať si jdu s tím dítětem v šátku sednou, doteď nechápu, jak si nás mohl ten mladík všimnout, v tom davu lidí, místa na druhý straně busu, ne u dveří, takže nás ani nemohl vidět dobíhat 8o Al eobecně, když jsme v pohodě, tak klidně postojíme, bez vzdychání a vyčítavých pohledů k okolí, když cítím, že to nezvládám, tak slušně někoho poprosím. např. když mi jednou usnul starší, tak já měla mimino v šátku, a ještě na ruce 2?5 leťáka. radši poprosím, než riskovat zdraví. ale jak říkám, často nás někdo pustí. s kočárem mi taky každý pomohl. Takže já jsme se obecně s mnoha zlýma lidma nesetkala, co mám děti, tak mi přijde, že jsou k nám všichni ochotní a ohleduplní..a to žijeme v Praze, mhd jezdíme každý den několikrát. taky mám ten pocit, že jak se já budu chovat k ostatním, a smýšlet o nich, tak se budou ostaní chovat ke mě, a smýšlet o mě. 8) ;)

• načítám...
101500
18.4.13 00:24

@Regina Hero Tak to mám lepší :-) podobná situace též mladík se sádrou, pán taky začal nadávat něco o nevychovancích z pralesa, přesně už si to nepamatuju…no a mladík se na pána s úsměvem podíval a prohlásil „no a takové jako vy u nás v pralese žereme…“

• načítám...
Sofiel
18.4.13 00:25
@j.a.n.i1 píše:
@Regina Hero Tak to mám lepší :-) podobná situace též mladík se sádrou, pán taky začal nadávat něco o nevychovancích z pralesa, přesně už si to nepamatuju…no a mladík se na pána s úsměvem podíval a prohlásil „no a takové jako vy u nás v pralese žereme…“
:mrgreen: :mrgreen: jsem se pobavila
  • Upravit
29350
18.4.13 00:35
@j.a.n.i1 píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
387
18.4.13 00:41

Mne tak nejak desi bezohlednost lidi. V jakymkoliv veku. Ovsem spis nez duchodci me vytaceji fagani v pubertalnim veku. :pocitac:

• načítám...
2562
18.4.13 00:44

Tak to v té tramvaji jela i Halina Pawlowská :lol:

@j.a.n.i1 píše:
  • načítám...
7376
18.4.13 05:58
@statecna.oslice píše:
Diskuse sice rozběhlá, ale nedá mi napsat. Bohužel, se důchodci alespoň u nás chovají lépe, než mladší ročníky. Se synem jsem byla asi 5× na oční kvůli ječnému zrnu, poprvé ve 4 měsících, naposledy v jeho 7 měsících. „Čekárna“ je v optice, k sezení 3 židle. Čekací doba je průměrně 1-2 hodiny. Většinou nás pustili sednout důchodcï, některé babičky se mi i pokoušeli dítě zabavit… nejhorší byli pánové okolo 40… To že jsem tam malého víc jak hodinu musela nosit většina dělala že nevidí…

Líná pusa, holé neštěstí:)

• načítám...
43028
18.4.13 06:27

@K.Black vsak ty jsi ale uplne stejna jako oni, akorat ze mlada. Muzes si s nimi podat ruku. Rekla bych, ze ty budes presne ten typ nerudne baby, co nadava na mlade maminky, jak ji podrazej nohy kocarkem a cpou se do vytahu v metru.

• načítám...
19494
18.4.13 06:35

Nejlepsi…muj kamarad z kuby mi na tohle tema vypravel, ze u nich nejaky pousteni sedat v buse neni, ze pry mu jedna stara pani rekla, ze dobry, ze ona se za celej zivot nasedela dost a uz ji to nepomuze :palec:

• načítám...
26093
18.4.13 07:48
@Crystal87 píše:
Moje babicka by si nikdy nesedla pokud bych ja jako tehotna mela stat :nevim: U nas v rodine se tehule staveli na prvni misto ;) :nevim: a to co pises zdaleka neni proste pravda kdyz to prevedu pro miminko v brisku muze byt naraz taky konecna :nevim:
jeste se busem nejezdim :mrgreen:
A taky ti duchodci co jsou na tom tak spatne, tak vetsinou ej taky vozi rodina apod.Ten kdo na tom je dobre myslim zdravotne tak jezdi busem, apson tady to tak je :nevim:

já si nedovedu představit situaci v autobus, kdy by to byla pro prcka v břiše konečná, pokud není těhotenství fakt rizikový… Při nějaké bouračce asi jo, no… :think: ale to by mohla být konečná i když budu sedět… Po mně celý těhotenství lezl a hopsal starší syn, měl v té době 14 nebo 15 kilo… A mladší to přestál bez úhony… :nevim:

Jako chtít po těhotné, aby se zvedla není OK, ale zas těhotná nemůže chtít po důchodcíc, aby ji pustili sednout… Nemá nějaký přednostný právo… Málokdy je MHDčko plný důchodců :mrgreen:

• načítám...
19494
18.4.13 07:50
@kate02 píše:
já si nedovedu představit situaci v autobus, kdy by to byla pro prcka v břiše konečná, pokud není těhotenství fakt rizikový… Při nějaké bouračce asi jo, no… :think: ale to by mohla být konečná i když budu sedět… Po mně celý těhotenství lezl a hopsal starší syn, měl v té době 14 nebo 15 kilo… A mladší to přestál bez úhony… :nevim:Jako chtít po těhotné, aby se zvedla není OK, ale zas těhotná nemůže chtít po důchodcíc, aby ji pustili sednout… Nemá nějaký přednostný právo… Málokdy je MHDčko plný důchodců :mrgreen:

to ne, ale je sprosty, ze duchodce chce pustit sednout tehotnou, co se sotva vali. Ja vim ze treba v horku muze ta maminka i omdlit. Ja bych ho proste sednout nepustila, at si rekne nekomu mladymu zdravymu

• načítám...
26093
18.4.13 07:53
@careynka píše:
to ne, ale je sprosty, ze duchodce chce pustit sednout tehotnou, co se sotva vali. Ja vim ze treba v horku muze ta maminka i omdlit. Ja bych ho proste sednout nepustila, at si rekne nekomu mladymu zdravymu

já bych tu situaci řešila podle toho, jak by mi bylo… Kdyby fakt blbě, nepustila bych, ale pokud by mi bylo dobře, pustila bych… :nevim:

• načítám...
19494
18.4.13 07:54
@kate02 píše:
já bych tu situaci řešila podle toho, jak by mi bylo… Kdyby fakt blbě, nepustila bych, ale pokud by mi bylo dobře, pustila bych… :nevim:

no jasne :-) ale urcite se najdou i takovy, co jsou v prvnim mesici a uz umiraj :-D

• načítám...
10185
18.4.13 07:57

Je to o celkové slušnosti, napříč všemi generacemi. Přečetla jsem tu některé příspěvky a musím říct, že ač bydlím v Praze a cesta MHD téměř dvě hodiny denně je u mě pravidlo, nikdy jsem se s podobnou scénou, jako aby důchodce nadával těhotné nebo mladé holce o berlích, nestkala. Tím samozřejmě nechci říct, že se to někomu nemuselo stát, jistě že a no a asi i stalo, ale přesto si myslím, že většina lidí je těch slušných. Mně už je padesát pryč a za zcela samozřejmé považuji, že pustím sednout staršího člověka, těhotnou, maminku s malým dítětem, kohokoli se sádrou, ale i ženu středních let která má obě ruce obtěžkané taškami a podobně apod. Vždycky, opravdu vždycky, mi dotyčný člověk slušně poděkuje. Co nechápu a docela mi vadí, jsou lidé v plné síle, kterým evidentně nic není, že zvládnou pohodlně sedět, když nad nimi stojí stará babička nebo těhotná, chlapi, kteří si okázale čtou noviny, zatímco nad nimi balancuje ženská s těžkým nákupem. Moje zkušenost je, že například těhotnou pustí většinou sednout jiná žena, i když i slušnej chlap se taky najde. Je to o lidech, neslušní a slušní jsou v každé věkové kategorii.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová