Sobečtí důchodci :-(

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
31672
18.4.13 09:29

Já teda kdybych měla viditelný bříško, nebo seděla s dětma, a důchodce mi řekl, ať ho já pustím, tak bych ho prostě z principu nepustila, i kdyby mi zrovna bylo, dobře, mě to totiž přijde dost sprostý a neomalený, jestli je pravda to, co tu některý píšete, že jste se s tím setkali, že vás jako těhotný zvedali :nevim: ono asi ne nadarmo jsou vyhrazený nějaký sedadla pro osoby s omezenou orientací pohybu, do kterých se počítají i těhotné, a doprovod dítěte do 3 let, takže asi i dopravní podnik považuje za vhodné, když tyto osoby sedí :nevim: Když si někdo potřebuje sednout, tak si určitě musí říct, ale rozhodně ne těhotné, nebo důchodci, nebo mamince s dítětem :nevim: mimochodem jak na začátku někdo psal, že ho rozčiluje maminka s kočárkem, co si sedne a vyndá dítě, tak jsou děti který v mhd v kočáře sedět nechtějí, a kdyby je maminka nevyndala, tak předvedou pěknej koncert :pocitac: mladšího už šátkuju, take místo pro kočár nezabíráme, ale se starším jsme byla taky takhle „sobecká“, dovolila jsem si nastopit dokonce i s prázdým kočárem, Daníkem v náruči, a poprosit o místo k sezení :jazyk: přišlo mi to lepší, než nastoupit s kočárkem, ze kterýho se line řev o síle skoro 100 decibelů :lol: i když co mě štve úplně nejvíc jsou ti vzychyjící potřební, co si ale nedokážou slušně říct o místo :zed: doteď mám v hlavě scénku z podzimu, jeli jsme autobusem, byl narvanej, a nastoupila asi 7letá holčina s 1 rukou v sádře s tatínkem, chvíli teda stáli, a pak tatínek prohlásil na celej autobus: 6letá, ruka v sádře, a nikdo ji nepustí sednout, nikomu to nevadí, no tak nám to taky nevadí :pocitac: :zed: :poblion: no mě bylo trapně i za něj. kdybych nejela s babičkou, tak bych mu řekla, že kdyby slušně poprosil, tak by je určitě někdo pustil, takhle jsem to spolkla. ale naštěstí se na tuto hlášku nikdo nezvednul :lol: jako lidi nemůžou čuchat, že si potřebuje sednout, má přece na držení druhou ruku, když s tím má problém, má tatínek slušně poprosit ne :nevim:

• načítám...
17013
18.4.13 09:36
@Burj Chalifa píše:
Ani malí haranti v kočárech. Člověk o ně zakopává, když běží do práce nebo má na spěch. Lidi jsou vůbec na obtíž. Něco by se s tím mělo dělat. :mrgreen:
:palec:
  • načítám...
7376
18.4.13 09:39

@slavuska1 někdy dcerku taky vytáhnu a sednu si, než aby rvala. Kolikrát jedu s kočárek a na místě pro kočár sedí nebo stojí lidí, kricim zdovolenim, řidič mi zavírá dverma pr.el a lidí čumí, co jako chci. Že jsem s viditelným břichem a musím se prosit o pomoc s kocarem mi nevadi, stává se a vyhledávám radši nízké. V úterý mě řídit z autobusu vyhodil, protože prý dva kočárky nepoveze a vyndat si ho mám taky sama.. já se některým maminkam nedivím, že už pak jen čekají nejhorší a jsou nasupeme.

• načítám...
Sofiel
18.4.13 09:43

@Weru prosím???

• Upravit
7626
18.4.13 09:53

Jako tehotna v CR zkusenosti nemam, fakt je, ze jsem se nekdy stala svedkem hodne neprijemneho duchodce, ale rekla jsem si, ze je mozna sam a uz proste zahorkly. V MHD jsem povetsinou stala uz z principu kvuli tehotnym, detem,duchodcum.No,ale byla jsem mlada, netehotna a nematka.Ted ve Svycarech problem taky neni, tady jsou duchodci hrozne ciperni, vezmou vychazkove hulky a vali si to po horach.jsou mily a vstricni :palec: No, ale reknu vam..svycarske matky- no to je teprve kapitola-tady naprosto plati „jsem matka, kdo je vic“-bezohledne, namyslene, nevychovane a s nevychovanymi detmi. Budte radi za ceske duchodce :mrgreen:

• načítám...
46867
18.4.13 09:54
@Sofiel píše:
@Weru prosím???
:mavam:
  • načítám...
Sofiel
18.4.13 09:56
@Weru píše: :mavam:

absolutně nechápu tvojí teorie, ale bacha abys nedopadla jako s Borůfkou :mavam:

• Upravit
46867
18.4.13 10:00
@Sofiel píše:
absolutně nechápu tvojí teorie, ale bacha abys nedopadla jako s Borůfkou :mavam:

tak promin pavlasu :mavam:

• načítám...
Sofiel
@Weru píše:

8o taky neznám, ale když tě to uspokojuje, tak můžeš vyjmenovat půlku emimina

• Upravit
7449

Nemám ráda :

• nezodpovědné majitele psů, kteří po nich neuklízí, obzláště na chodníku a já to vyjedu kočárem :zed:.
  • lidi (matky, důchodce, kolikoli), kdo se přehrabuje ve zboží určeného k přímé spotřebě (pečivo).
  • matky, které na nejužším chodníku ve městě musí jed vedle sebe a když jim člověk něco řekne (poprosí!!!), ještě se divně koukají a jakmile je předjedu s kočárem (po silnici to fakt nejde), tak pomlouvají.
  • lidi (matky, důchodce a ti, co mají celý den čas), když v největší špičce chodí na poštu, do banky atd. a ještě jsou nervní, proč jsou tam takové fronty.
  • jiné matky, které v MHD dají kočár tak, že se tam už druhý nevejde a když je upozorním, hodí takový ksicht, až to hezké není.
  • matky, které nechají své děti dělat cokoli a ještě se tomu přihloupě smějí (v MHD stání na sedačkách, jízda v nákupním košíku v místě určeném na nákup, okusování všeho možného v krámě bez zaplacení…).

Takže z toho plyne, že jsem asi hooodně nesnášenlivá vůči svému okolí 8)

• načítám...
21848
18.4.13 10:01
@Weru píše:
8o :?: :think:
  • načítám...
17013
18.4.13 10:06
@K.Black píše:
@harpyje no tak bylo to jak mi vadí, a nenapsala jsem tam všechno to až později v diskuzi, nějak mě nenapadlo, že se to zvrhne. Uznávám mohla jsem tam šoupnout nějaký smajlíky, takhle ten úvodní příspěvek vypadá jak od nafrněný frndy :oops: to fakt nejsem :lol:

Chyba, chyba, chyba… Zapomínáš na povinné :hug: :* :srdce: :kytka: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
1520
18.4.13 10:06
@kolik píše:
Je fakt, ze dostat se nekam jako matka s kocarkem je docela problem. Manzelka si vsechny cesty po Praze uz planuje jako nizkopodlazni, aby nemusela nikoho „otravovat“, protoze kdyz treba potrebovala pomoci s kocarkem do normalniho autobusu, ze schodu dolu nebo nahoru (treba do metra), tak najednou nikdo nic nevidi, vsichni se koukaj jinam a vsichni moc spechaj. Tohle jsem jeste nejak kousnul, jejich povinnost to neni, a slusnost a ochotu dnes jiz clovek od lidi moc neocekava.
Co me ale rozpali do bela je, kdyz na miste urcenem pro kocarky v autobusech nekdo sedi, nastoupime s kocarkem, oni blbe cumej a nic. Tak samozrej slusne reknu zdovolenim, ale pravdou je, ze hodne lidi (pro me velmi prekvapive) skoro nezareaguje, nebo treba jenom ohnou nohama, aby manzelka mohla projet (kam? ona tam chce zaaparkovat ze…). Je to fakt otravny a od tech lidi rozhodne neakceptovatelne, takze jsem manzelku naucil, ze pokud slusne rekne zdovolenim a oni neuhnouta, tam tam proste tim kocarkem najede, nohy nenohy misto nemisto. A jak je tam hned panecku volno, sice tisic kecu, ale ty nam jsou u pr… Kdyz jsem s manzelkou ja, tak je to uplne v poho, ale uz se to naucila delat i manzelka, kdyz jede s kocarkem sama…

Přesně má zkušenost! V tramvaji plno volných míst vepředu i vzadu, ale všichni se vždy zásadně cpou do nízkopodlažní části. Sednou si na místo vyhražené kočárkům a inval. vozíkům, před sebe dají tašku a čučí jak se 5 kočárů nemá kam srovnat! :evil:

• načítám...
28446
18.4.13 10:07
@jalemina píše:
Já se na to prostě trochu vybodla… vždycky jsem se zvedala, páč mě maminka slušně vychovala. Jenže Když už v buse sedí hromada mladých kteří jedou do školy, tak si říkám proč bych se já měla zvedat?? Jsou o polovinu mladší… Jednou byl narvanej autobus, hned v předu kluk cca 15-16 let, vedle mě babka vlaje na tyči… tak jsem do mladýho š´touchla jestli by se nechtl zvednout a babku pustit… vyskočil a bylo :D.

A o tom to dost je. Hodně lidí si třeba nevšimne, že by mohli pustit sednout nebo pomoct. Dnes jezdit s kočárem MHD je pohoda - spousta spojů nízkých, ale já s kočárem už jezdím 17 let prakticky bez přestávky a to jsem jezdila jedině normální tramvají. Za celou dobu se mi stalo jen jednou, že mi jeden pán odmítl, že nemůže, ale vypadal tak, že spíš nechce. Jinak když jsem si řekla, tak mi vždy ochotně lidi pomohli. A když jsem jezdila i s dalšími malými dětmi, tak se mi i stalo, že bylo tolik ochotných lidí, že na mě nezbylo místo u kočárku.

Také jsem zažila, že jsem stála u schodů do metra a tipovala nějakého mladšího pána, aby mi pomohl, pak jsem jednomu řekla a ten se pohledem pořád omlouval, že ho to nenapadlo a že se sám nenabídl. Pak na mě ještě mezi dalšíma schodama počkal, aby se zeptal jestli ještě nechci pomoct. Lidi nejsou tak zlí, jak se říká, jsou nevšímaví, mají dnes spoustu svých problémů a v zamyšlení si prostě nevšimnou.

A důchodci? Ono dnes nejde dost dobře poznat kolik staršímu člověku je - dnes lidé vypadají dost dobře a je fajn, že i babičky o sebe dovedou pečovat, že se hezky oblékají a my si myslíme, že jsou mladší a tedy plni síly, ale ono to tak vůbec nemusí být. To že je paní pěkně upravená neznamená, že ji nebolí nohy, nebo že na nich sotva nestojí. A ono tedy starší člověk, když upadne a něco si zlomí, tak to pro něj může mít dost fatální následky. Třeba už nikdy nebude hýbat přirozeně končetinou, ale může to být i horší. I rehabilitace trvá mnohem déle s menším výsledkem.

Ale musím říct, že s malým dítětem jsem snad nikdy v tramavaji, metru nebo v autobusu nestála. A co mě pouštělo sednout i dost starších důchodců - to je nepočítaně.
Jedině, kdy jsem měla problém si sednout těhotná nebo s malým dítětem, to je v přecpané MHD, ale to mě prostě ty lidi nevidí.

• načítám...
sad 1
18.4.13 10:09
@kate02 píše:
já bych tu situaci řešila podle toho, jak by mi bylo… Kdyby fakt blbě, nepustila bych, ale pokud by mi bylo dobře, pustila bych… :nevim:

já bych normálně řekla - nezlobte se prosím vás, opravdu mi není dobře, mohl byste prosím požádat někoho jiného? Myslím si, že by důchodce fakt i toto pochopil. A jakože mně fakt bývalo hrozně zle celé těhotenství, a ty horka jsem nenáviděla, ale já jezdila autem s klimoškou, a bylo mi dobře. Ale i takhle by to šlo.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová