Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@maritimka píše:
Nemám ráda :Takže z toho plyne, že jsem asi hooodně nesnášenlivá vůči svému okolí
- nezodpovědné majitele psů, kteří po nich neuklízí, obzláště na chodníku a já to vyjedu kočárem
.
- lidi (matky, důchodce, kolikoli), kdo se přehrabuje ve zboží určeného k přímé spotřebě (pečivo).
- matky, které na nejužším chodníku ve městě musí jed vedle sebe a když jim člověk něco řekne (poprosí!!!), ještě se divně koukají a jakmile je předjedu s kočárem (po silnici to fakt nejde), tak pomlouvají.
- lidi (matky, důchodce a ti, co mají celý den čas), když v největší špičce chodí na poštu, do banky atd. a ještě jsou nervní, proč jsou tam takové fronty.
- jiné matky, které v MHD dají kočár tak, že se tam už druhý nevejde a když je upozorním, hodí takový ksicht, až to hezké není.
- matky, které nechají své děti dělat cokoli a ještě se tomu přihloupě smějí (v MHD stání na sedačkách, jízda v nákupním košíku v místě určeném na nákup, okusování všeho možného v krámě bez zaplacení…).
A já bych k tomu přidala, že nemám ráda - ba co já přímo nesnáším matky, které jdou se psem a nechají ho strkat čumák do mého kočárku nebo olizovat moje dítě
![]()
A máme doma dva psy a máme je rádi, ale cizí mi vadí
![]()
@ohýnek píše:
Přidám vám jeden o důchodcích, otec kluka má tmavé vlasy, já jsem přírodní blondýna, ale barvím se na tmavo a syn má světlé vlasy. A takhle na ulici nás zastavila babka a říká :„To je ale hezký chlapeček a že je takovej světlej, když vy dva jste tmavý“
Hm, tohle nás jednou jistě čeká
Manžel je tmavej, já bruneta a kluk je jak čerstvě padlej sníh a špinavej blond
Tak až tohle nějaká důchodkyně vypustí, asi ji na místě zabiju
![]()
@araw píše:
Hm, tohle nás jednou jistě čekáManžel je tmavej, já bruneta a kluk je jak čerstvě padlej sníh a špinavej blond
![]()
Tak až tohle nějaká důchodkyně vypustí, asi ji na místě zabiju
![]()
Na tohle říkám „po sousedovi“. To fakt funguje.
Já jezdím po Praze MHDčkem docela často a zkušenosti s důchodci mám dobré- stařenky si s mými dětmi vyprávějí a dědečkové mě pouští sednout.
O těch bitkách v obchodech o zboží ve slevě jsem zatím jen slyšela- co jsem ale viděla už několikrát je, že přijedou Vietnamci s dodávkou a zboží v akci nakládají po kartónech, aby to pak mohli ve večerce za rohem prodávat o 10 korun dráž. Jistě, i důchodci rádi a často nakupují ve slevách, ale ještě nikdy jsem neviděla, že by si do košíku naskládali 8 kartónů čokolády Milka…
@araw Mého muže matka byla učitelka a můj muž není podobný ani jí a ani nikomu jinému z rodiny - takže je asi školníka ![]()
@Kobliha51 píše:
Na tohle říkám „po sousedovi“. To fakt funguje.
Hm, ale to by u toho nesměl být manžel, neboť by si to mohl vzít osobně
Máme blonďatýho souseda ![]()
@me2dova píše:
Já jezdím po Praze MHDčkem docela často a zkušenosti s důchodci mám dobré- stařenky si s mými dětmi vyprávějí a dědečkové mě pouští sednout.
O těch bitkách v obchodech o zboží ve slevě jsem zatím jen slyšela- co jsem ale viděla už několikrát je, že přijedou Vietnamci s dodávkou a zboží v akci nakládají po kartónech, aby to pak mohli ve večerce za rohem prodávat o 10 korun dráž. Jistě, i důchodci rádi a často nakupují ve slevách, ale ještě nikdy jsem neviděla, že by si do košíku naskládali 8 kartónů čokolády Milka…
To mě taky štve. Jednak - narvou si dodávku a prodávají dál dráž, ale taky mi štve, že musí jezdit do nákupáku buď v den začátku akce, takže hromada lidí a nebo v době 14-17h, kdy jsou v krámech pracující ![]()
@maritimka píše:
@araw Mého muže matka byla učitelka a můj muž není podobný ani jí a ani nikomu jinému z rodiny - takže je asi školníka
Viděla jsi školníka? je tam nějaká podoba?
Tak můj děda byl blon%dák, tak to má asi Jája přes kolena
![]()
@slavuska1 píše:
Uff, konečně jsem dočetlajinak já taky nemám žádný špatný zkušenosti s důchodcema, naopak se mi na dětičky spíš usmívají. co mě teda dostalo, bylo to va výletě v Německu, před měsícem, povedlo se mi prorazit v Chemnitzu gumu, tak jsme se tam marně snažila povolit šrouby u kola, a chvíli mě pozorovala tak 70letá důchodkyně, a pak ke mě přišla, a že to zkusí ona, ať ji dám ten křížovej nevímjaksetojmenuje, a nakonec se jí jeden šroub podařilo povolit
![]()
pak tam zastavi kravaťák nějakej, a se zbytkem už mi pomohl, mpje máma s mladším stála na chodníku, starší spal v aut, a bábinka pak zaplula do krámu, a koupila nám pomeranč a sušenky, to byl fakt milej zážitek
Jinak k mhd. když těhotná sedí, a nastoupí důchodce, tak rozhodně nemá povinnost, a to ani morální, vstát, ale stejně tak to platí i naopak, když nastopí těhotná a důchodce sedí, tak ať zůstane sedět onjá u mladšího kočár skoro nepoužívám, takže jsme taky rádi, že si sedneme, většinou nás pustí. třeba v sobotu jsme jeli totálně přecpaným busem, dobíhali jsme na poslední chvíli, namáčknutí na dveřích, a najednou se z útrob ozvalo, ať si jdu s tím dítětem v šátku sednou, doteď nechápu, jak si nás mohl ten mladík všimnout, v tom davu lidí, místa na druhý straně busu, ne u dveří, takže nás ani nemohl vidět dobíhat
Al eobecně, když jsme v pohodě, tak klidně postojíme, bez vzdychání a vyčítavých pohledů k okolí, když cítím, že to nezvládám, tak slušně někoho poprosím. např. když mi jednou usnul starší, tak já měla mimino v šátku, a ještě na ruce 2?5 leťáka. radši poprosím, než riskovat zdraví. ale jak říkám, často nás někdo pustí. s kočárem mi taky každý pomohl. Takže já jsme se obecně s mnoha zlýma lidma nesetkala, co mám děti, tak mi přijde, že jsou k nám všichni ochotní a ohleduplní..a to žijeme v Praze, mhd jezdíme každý den několikrát. taky mám ten pocit, že jak se já budu chovat k ostatním, a smýšlet o nich, tak se budou ostaní chovat ke mě, a smýšlet o mě.
![]()
@slavuska1 pěkně jsi to zakončila - jak se budu chovat k ostatním a smýšlet o nich, tak se budou ostatní chovat ke mě. Neplatí to 100%, ale opravdu hodně.
Já když poprosím, tak mi s úsměvem vždy každý pomohl. A kolikrát volám do tramvaje a zvedne se i několik lidí.
Pravda jsou dny - nějaké skvrny na slunci - kdy tedy lidi se tak nadšeně netváří, ale pomohou.
@araw Neviděla, ale říkáme jim to pořád. Jeho ségra se podobá tchýni, ale manžel ani trošku. Všichni jsou světlovlasí, spíš světlejší pleť, kulaté hlavy, menší postavy. Manžel tmavovlasý, spíše tmavší typ, ramena jak stěhovák, vysoký. Jediné, co má podobného jako jeho otec, je pindík (ale to jen hádám)…
@Regina Hero píše:
A i když přicházím s kytkou po funuse, tak nezapomenu na jeden zážitek z tramvaje… jak jeden „senior“ nastoupil, ze třech obsazených sedadel si vybral tak asi sedmnáctiletého mladíka a začal mu nadávat do nevychovanců a spratků, co nepustí chudáka starého člověka sednout… po pár nadávkách kluk vstal, na noze sádru a šel si sednout o místo dál, kde bylo volno… za dvě zastávky vystoupil u nemocnice a další dvě zastávky ten dědek ještě na poloprázdnou tramvaj nadával, jak jsou ti mladí nevychovaná hovada… no, co na říct…
Co na to říct, že ten pán byl hovado i dřív, když mu bylo třeba 20 - určitě se tak nezměnil až jako důchodce. Jen se to hovado v něm postupně víc odvážilo vykřikovat a chovat se hnusně.
A také postupem věku přibývá nejen fyzických nemocí, ale i psychických
![]()
@me2dova píše:
@me2dova nám takhle jednou Vietnamci vykoupili levné mléko - měli toho plnou dodávku a my pak museli koupit litr za 20. Kupujeme čerstvé mléko, to je dražší.
Nečetla jsem diskuzi celou, ale upřímně řečeno, občas se dost nad důchodci (a nejen nad nimi) pozastavuji, např. když do tramvaje nastoupí paní o francouzských holích, začne na mě dost zhurta abych jí pustila sednout (já byla v 8.měs.), ale samozřejmě jí pustím, jenže paní pak vystoupí a přijíždí na zastávku opodál autobus ¨, který potřebuje stihnout a najednou hole vlastně vůbec nepotřebuje - hodí je do ruky a sprintuje, že by jí kde jaká mladice záviděla kondici…
![]()
Nebo když sedí na vyhrazeném místě pro kočárky to by mě taky trefil šlak a ještě se tváří jak jim hrozně ubližuju, když tam chci s kočárkem zajet… ![]()
A taky mě dostal pán, bylo mu tak 45, žádnej stařík, já seděla, jela jsem zrovna z nemocnice, kde mi vypadla nefrostomie a on stál vedle manželky která seděla a s pohledem na mě konstatuje že jsme nevychovaný spratci, že ho nepustím ani sednout, no hned jsem mu odvětila, jestli si nevšiml toho bubnu co mám a že teda právě jedu z nemocnice tak ať si to schová pro někoho jiného…
![]()
Samozřejmě vždy když někdo starší nastoupí automaticky se zvedám, ale kolikrát co dělají je minimálně na pořádnou nadávku…
A to nejen důchodci ale i ti mladí a vůbec… Tohle je prostě o toleranci, úctě a slušném vychování, bohužel tady co vidím v Praze mají k tomu co jsem právě napsala hooodně daleko… ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat