Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@RyBANA promiň, ale tohle mi přijde fakt hrozné. Jako všechno stojí peníze, bohužel…Do plechovky si taky neuděláš ničím díru, do ovoce si nedlubneš, jestli je sladké nebo kyselé. Tohle znehodnocuje věci a teprve pak se kazí. Když do nich lidi udělaj dírky, tak se tam dostane normální vzduch a pak se kazí.
Jako tohle je pro mě dnes novinka a fakt teda čumím
A to jsem původně v duchu obvinila holky, které to tady napsaly, že si vymýšlí, neboť mi to přijde hrozné. Ale pak jsem si uvědomila, že lidé jsou fakt různí.
@Stigma píše:
Tak holky to se mi stalo včera v autobuse…jela jsem na gynekologii do okresního města na kontrolu (jsem v 18tt). Chtěla jsem jet autem, ale přítel potřeboval nutně jet pro nějaký materiál do baráku (rekonstrujeme dům)…při cestě zpátky bylo příšerné vedro, samozřejmě jsem vychytala spoj kdy se vraceli školáci, lidi z práce a důchodci já nevím z kama. Na autobusák jsem došla mezi prvními…sedla jsem si a vše bylo fajn (no teda moc nebylo, jelikož se mi dělalo v přeplněném buse zle)…na to konto přistoupila nějaká babka a šinula si to rovnou ke mě a ptá se mě „mladá slečno nemohla byste mě prosím pustit?“ na to jsem jí slušně opáčila „že nemohla, jelikož jsem těhotná a je mi nevolno“…a na to mi ta stará ochechule řekla „to by mohl říci každej a těhotentví není nemoc, takže mě laskavě pusťte“…no začala dělat scény, tak jsem jí raději pustila a vystoupila díky nevolnosti na další zastávce,,, která byla dvacet kilometrů od domova…přítelovi jsem se nemohla dovolat, tak jsem domů dostopovala…chápe to to jejich chování? Přišlo mi jakoby si záměrně vybrala mě, jelikož šlo vidět, že mi není dobře a nebudu mít sílu se s ní hádat, jelikož ostatní lidi by jí asi (hlavně školáci) odkázali do parřičných mezí…![]()
Nemělas ji pouštět, vím, asi to bylo těžké, ale mělas vytrvat. Zbytečně sis zkomplikovala den. Jinak, nemám nic proti důchodcům, ale neurvalci mi vadí, jakéhokoliv věku.
@bedruška1 píše:
@RyBANA promiň, ale tohle mi přijde fakt hrozné. Jako všechno stojí peníze, bohužel…Do plechovky si taky neuděláš ničím díru, do ovoce si nedlubneš, jestli je sladké nebo kyselé. Tohle znehodnocuje věci a teprve pak se kazí. Když do nich lidi udělaj dírky, tak se tam dostane normální vzduch a pak se kazí.Jako tohle je pro mě dnes novinka a fakt teda čumímA to jsem původně v duchu obvinila holky, které to tady napsaly, že si vymýšlí, neboť mi to přijde hrozné. Ale pak jsem si uvědomila, že lidé jsou fakt různí.
někteří lidi jak vidíš jsou prostě hovada… a vůbec se za to nestydí…
![]()
@MiskaKosa píše:
To máma trochu stejný pocity. Jim je to asi jedno…hlavně že to požerou
a ještě si jdou 3× přidat. A už vůbec jim nevadí, že jsou to třeba uzeniny, kde je fronta třeba 20ti lidí ( třeba v pátek odpoledne, sobota a neděle to jsou infarktový stavy v Globu), a oni se natahují přes ty lidi k tomu salámu co je položený nahoře na těch sklech. To už ale nevydýchávám a kolikrát už jsem pár lidí seřvala, jelikož mi to není příjemný, když tam člověk stojí nemá kam uhnout a furt se někdo sápe po ochutnávkách. a že ti lidi kolikrát nevoní, tak to tu nemusím ani zmiňovat
![]()
![]()
![]()
to dělá můj muž, on v tý hubě musí mít vražený všechno
ještě podá párátko i dětem
![]()
@Šalvějka mamka slyšela rozpravu dvou důchodkyň, bylo to v čekárně u doktora, o tom jak nakupují s obchodech maso. Prý tam prstem udělají vždycky malou dírku (takže uteče ta ochranná atmosféra) a maso očichají a pak si teprve rozmyslí jestli si ho vezmou a když jsem naposledy byla u babičky, tak mi vyprávěla o sousedce (taky důchodkyni) jak nakupuje máslo, prý si vždycky nehtem trošku másla odloupne a ochutná a dle toho nakupuje, samozřejmě, pokud jí není po chuti tak máslo vrátí zpět do regálu
To snad nééé! No fuj, vždyť tím znehodnocují majetek a co víc, co je horší tím šíří bakterie. Já teda maso ve vakuu kupuji už jen vyjímečně, chodím raději k řezníkovi, je tam lepší výběr a přijde mi to i levnější..Na to jejich skupování akcí už jsem si zvykla, ale na to chování kolem toho se zvyknout nedá. Jednou sem viděla, že když to nebylo to zboží v akci tak to vzali z košíku druhého, který ještě ukořistil..
@Šalvějka Je fakt, že to dělám jen u masa, u jiného zboží mi to přijde zbytečné a hlavně propíchlej jogurt se mi špatně ponese domů ![]()
Já to taky nedělám ráda, mnohem raději bych nakupovala stejně jako v zahraničí, kde jsem zatím se zkaženým výrobkem neměla tu čest. Respektive ne tak často jako tady. A fakt můžu říct, že zkažené maso najdu co týden, takže žádná výjimka ![]()
A teď dobře, začnu si schovávat lístky, představ si nákup kde stojím půl hodiny frontu, děcko na facku, pokladní taky - táhnu nákup domů, děcko k nezastavení, doma unavený má hlad - tzn. chci jíst - teď hned!! a já se budu co týden vracet do toho magorova, vyhádat si nové maso? S tím uřvancem? Doma ho samotnýho nenechám, po cestě se mi vyválí nervičkama z hladu a nasratosti. Mám já to zapotřebí? Nemám. To si v klidu propíchnu obal, pokud je to nový obchod donesu to prodavači a vezmu si jiné, pokud je to tady u nás - položím ho zpět, většinou akčním blbě zabaleným produktům, které mají narvané u toho masa taky a vezmu jiné.
Dělala jsem takovou akci, kde jsem moderovala a ukazovala takové ty chodící hůlky..
Lidé si je mohly vyzkoušet a jedni důchodci nám s něma utekly až do metra, chytli jsme je a ještě nám říkali, že jsou jejich ![]()
@Bábrdl píše:
JJ, na tebe se usmívají a pak na emiminu píšou „byla tady ženská a ta těm fakanům nic neřekla, vrhli se na to jak kobylky“![]()
to je možný, ale oni fakt jen ochutnají 5× nejdou
mě spíš rozčilujou, že to chtějí, přitom doma to už dávno máme, mám pak pocit že si o mě musí ta hosteska myslet že jim nic nedopřeju
chudinky děti, holka navíc vypadá jak z koncentráku ![]()
Pak ještě dělala jsem akci na koncertě Evy a Vaška, rozdávali se tam takové dárkové tašky, každý dostal jednu, oni ke mě chodily braly mi z ruky několik, rvaly se o ně
Pak do nich koukaly a chtěly vyměnit bloček za tužku atd ![]()
@Bábrdl píše:
Nemyslí? takže si myslí, že je v pohodě to propíchnout? Ty to děláš před ním, nebo ti to propíchne on?Stále se je co učit, zdá se.
Nepíchám před ním
, ale jak jsem psala - několikrát jsem byla balík s masem ukázat prodavači, nechala ho čuchnout (teda pokud chtěl, většinou ani nechtějí - aspoň tady u nás v Albertu) a on mi řekl, ať ho vrátím do regálu a najdu si jiné
Takže teď už si píchám naprosto sama.
@Prcek88 píše:
Dělala jsem takovou akci, kde jsem moderovala a ukazovala takové ty chodící hůlky..
Lidé si je mohly vyzkoušet a jedni důchodci nám s něma utekly až do metra, chytli jsme je a ještě nám říkali, že jsou jejich
@MiskaKosa Tak nakousnuté ovoce a očuchané maso je tak trochu rozdíl, nemyslíš? Ovšem klidně můžeš přijet a tu hubu mi rozbít, už jsem se dlouho „neprala“ ![]()
@bedruška1 píše:
@RyBANA promiň, ale tohle mi přijde fakt hrozné. Jako všechno stojí peníze, bohužel…Do plechovky si taky neuděláš ničím díru, do ovoce si nedlubneš, jestli je sladké nebo kyselé. Tohle znehodnocuje věci a teprve pak se kazí. Když do nich lidi udělaj dírky, tak se tam dostane normální vzduch a pak se kazí.Jako tohle je pro mě dnes novinka a fakt teda čumímA to jsem původně v duchu obvinila holky, které to tady napsaly, že si vymýšlí, neboť mi to přijde hrozné. Ale pak jsem si uvědomila, že lidé jsou fakt různí.
Jak jsem psala, dělám to jen u masa a nic neznehodnocuji. Pokud je maso smradlavé, snažil se mi ho prodávající znehodnocené již prodat. Já pokud propíchnu obal a necítím nic, beru si ho samozřejmě - koupím ho. Takže ho znehodnotím maximálně sobě ![]()
@RyBANA píše:
Nepíchám před ním, ale jak jsem psala - několikrát jsem byla balík s masem ukázat prodavači, nechala ho čuchnout (teda pokud chtěl, většinou ani nechtějí - aspoň tady u nás v Albertu) a on mi řekl, ať ho vrátím do regálu a najdu si jiné
Takže teď už si píchám naprosto sama.
no tak v Albertu se mi to stávalo pravidelně, přišla jsem domů a letěla zpátky, vždycky vzteklá
teď mám albert daleko tak už tam nechodím. Ale nikdy jsem maso nepropichovala, bych se asi bála že mě chytí, že to budu muset platit
nemáte tam jiný obchod? ten Albert je fakt děs, přebalují sýry, uzeninu atd ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat