Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@rohlice To, že spousta (možná většina?
) lidí ten rohlík u kasy nepřizná. Ono to Tesco nepoloží, to fakt ne. Ale je to opět jednání „nefér“. To, že zrovna já poloprázdné lahve u pokladny hlásím a platím, ze mě zas o tolik lepšího člověka bohužel asi nedělá.
Prozatím se loučím, jdu ven - ať mě někdo nenařkne, že nedělám nic jiného než píchám a píšu
A večer si vás s radostí dočtu ![]()
@RyBANA S tímhle se asi dá souhlasit, jenže tady se argumentuje tím, že to není dobré vůči spoluzákazníkům. Slepec bez čichu si to propíchané maso koupí. Mně je to vcelku jedno, ale spousta lidí je na to háklivá.
@Litta ale mě spousta nebo většina lidí co to nenahlásí fááákt žíly netrhá
já to nahlásím a zaplatím a tím to pro mě padá ![]()
@Litta píše:
@RyBANA S tímhle se asi dá souhlasit, jenže tady se argumentuje tím, že to není dobré vůči spoluzákazníkům. Slepec bez čichu si to propíchané maso koupí. Mně je to vcelku jedno, ale spousta lidí je na to háklivá.
to je sice pravdááá, ale slepec bez čichu by do krámu tím pádem nesměl jít vůbec…stačí, že si bude chtít koupit brambory ![]()
@roksy25 píše:
@Litta Věř, že jsou lidi, kteří by si ho takhle nevědomky koupili. Může jít nakupovat, někdo unavený a chvátajíc, že si roztrhnutí nevšimne, nebo někdo s rýmou, kdo to neucítí a co je horší, když je někdo vyslán ke koupi a nemá tucha o tom, jak to maso má vypadat a vonět..
@rohlice Na tohle jsem reagovala. Ale takový člověk si ve spěchu klidně může koupit maso, co není maso, protože si nepřečte etiketu a vezme napůl koně a napůl vodu/fosfáty. Takže prostě smůla, no. ![]()
Nečetla jsem celou diskuzi, ale k úvodnímu příspěvku - částečně souhlasím, ale záleží fakt na lidech. Oni ti důchodci třeba opravdu doběhnou tramvaj s nákupem, ale to je unaví a chtějí si sednout. Nechci omlouvat ty drzé tipy, co nadávají a chtějí si sednout na místo někoho, když vedle je prázdno. Na druhou stranu musím říct, že když jsem byla těhotná, nejvíc mě pouštěly staré paní a to někdy opravdu staré, zatímco mladí kluci čuměli do mobilu nebo z okna. Já se ke starším lidem chovám dost s úctou, ale když jsou drzí, tak je asertivně umím odbýt. Líbí se mi, jak to mají někde v Austrálii, že důchodci jezdí mimo špičku zadarmo, ale ve špičce platit musí (byť snížené jízdné). Takhle by to mělo fungovat, protože my platíme v Praze skoro 5tis. ročně a ještě se musíme cítit provinile, když si chceme sednout, i když taky nás někdy bolí záda nebo jsme unavení ![]()
@Bábrdl Nečetla jsem celou diskuzi, asi jen 3 komentáře, ohledně propichování masa…
Přiznám se bez mučení, že jsem to udělala už taky, zejména po zkušenostech, kdy z nákupu za x-set, ho půlka letí do hnoje, protože milý prodejce zboží přebaluje a datuje a nasvěcuje tak, aby se tvářilo jako čerstvé a přitom je to prošlý humus. Můj problém, že účtenku po kontrole cen a obsahu hážu většinou před krámem do koše, ostatně, maso bych přes půl města reklamovat nešla. Většinou si člověk poslechne, jak ho špatně skladoval a kdesi cosi. Nehledě na to, že nechodím nakupovat proto, abych trávila zbytek dne reklamacemi. Bohužel řada prodejců „nutí“ zákazníky si určité zboží na místě prověřovat. Samozřejmě dloubání do másla apod je humus… Troufám si tvrdit, že kdyby se řetězce nechovaly jako prasata, ubylo by i prasat zákazníků.
@RyBANA píše:
Tvoje teorie mě rozesmívají
Já razím jinou teorii, pokud se ke mě prodávající chová jako prase, já jako kupující se podle toho chovám. Takže pokud se mi snaží prodat zkažené maso, já si na tomtéž místě očuchám.
Takže přesně ono „kdo nekrade, okrádá rodinu“. Proč se nechovat jako prase, jiní se tak taky chovají. No a pak už se tak chovají všichni, ve státě je bordel a lidi fńukaj.
A proč teda do toho masa nepíchneš až za kasou, hm? Vadí ti ta děsivá ztráta pár minut? Jak říkám, chovat se slušně je obvykle namáhavější než se chovat jako prase a omluvit si to sám před sebou.
@chytrá horákyňka píše:
@Bábrdl Nečetla jsem celou diskuzi, asi jen 3 komentáře, ohledně propichování masa…Přiznám se bez mučení, že jsem to udělala už taky, zejména po zkušenostech, kdy z nákupu za x-set, ho půlka letí do hnoje, protože milý prodejce zboží přebaluje a datuje a nasvěcuje tak, aby se tvářilo jako čerstvé a přitom je to prošlý humus. Můj problém, že účtenku po kontrole cen a obsahu hážu většinou před krámem do koše, ostatně, maso bych přes půl města reklamovat nešla. Většinou si člověk poslechne, jak ho špatně skladoval a kdesi cosi. Nehledě na to, že nechodím nakupovat proto, abych trávila zbytek dne reklamacemi. Bohužel řada prodejců „nutí“ zákazníky si určité zboží na místě prověřovat. Samozřejmě dloubání do másla apod je humus… Troufám si tvrdit, že kdyby se řetězce nechovaly jako prasata, ubylo by i prasat zákazníků.
Proč přes půl města? Stačí za kasou.
@Bábrdl píše:
Proč přes půl města? Stačí za kasou.
Tak jinak. Až se trochu změní kultura prodeje a přístupu k zákazníkovi, věřím, že i zákazník své chování změní. Protože dnes už bych skutečně neměla chuť si pochybný výrobek zakoupit (pochybný proto, protože mám s prodejcem opakovanou negativní zkušenost) a poté za kasou do masa dloubat, v případě smradu jít strávit dlouhou dobu na informace/reklamace a v případě, že bude výrobek ok, somrovat u kyselé prodavačky náhradní obal. Ano, nebylo to ode mne hezké, že jsem dloubala do masa, stejně jako nebylo hezké od prodejce se mi snažit prodat humus.
Můj manžel e taky důchodce, občas ho ženu do Lídlu na sedmou a ví, že se nesmí vrátit bez oblečků pro malého
.
Jinak mě napadá - nesnáším testovače kosmetiky. Občas takové modelíny potkávám v DMku - musí rozšroubovat jakoukoliv řasenku, která se jim dostane pod ruku a pak si stejně vyberou zezadu jimi netknutou, kterou si vítězně odnesou domů. Už aby je začali zatavovat do plastu. Lesky na rty je ta samá kapitola, včera jsem si vybírala a od mé barvy byly tři z pěti otevřené /byla tam porušené přelepka/, přitom hned pod tím je tam tester. ![]()
@chytrá horákyňka píše:
Tak jinak. Až se trochu změní kultura prodeje a přístupu k zákazníkovi, věřím, že i zákazník své chování změní. Protože dnes už bych skutečně neměla chuť si pochybný výrobek zakoupit (pochybný proto, protože mám s prodejcem opakovanou negativní zkušenost) a poté za kasou do masa dloubat, v případě smradu jít strávit dlouhou dobu na informace/reklamace a v případě, že bude výrobek ok, somrovat u kyselé prodavačky náhradní obal. Ano, nebylo to ode mne hezké, že jsem dloubala do masa, stejně jako nebylo hezké od prodejce se mi snažit prodat humus.
No, kdyby každý začal u sebe, že… Kdyby jim lidé začali hromadně vracet maso, museli by to řešit a třeba by se chovali jinak. Ale to v ČR zatím nehrozí. Tady lidi raději znehodnotí výrobek a vrátí ho zpátky. tady stále vládne „kdo nekrade, okrádá rodinu“ a " nehas, co tě nepálí" (rozuměj, ať si to zkažené maso odnese někdo jiný) ![]()
Tak svým způsobem je potěšující, že třeba dochází k nějakému vývoji. Ještě tak před dvaceti lety by „načínačů“ byla většina, teď jich je v diskuzi míň než půlka. tak snad časem ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat