Sobečtí důchodci :-(

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
102677
18.4.13 14:10
@K.Black píše:
@Šája :mavam: :mavam: :mavam:

nazdár

• načítám...
3758

@RyBANA a v makru je taky povolené rozpíchávat obaly? :think: to teda koukám!
No já si dokážu představit, jak to vypadá u některých (nemyslím konkrétně tebe!):„píchnu do tohoto obalu, hmmm, není zkažené…Jééé a tady vedle mají i menší balení? tak to si raději vemu to menší“ (a to původně propíchnuté se vrátí na místo…za dva dny přijde někdo (třeba ty) a diví se, že je maso zkažené… 8o

• načítám...
7449

@RyBANA Sorry, ale tvůj přístup je fakt „český“. Dát dítěti rohlík bez zaplacení - viděla jsem jen u čechů a většinou mamin. Tátové řev ignorují a v cizině by si to nikdo nedovolil. Dát dítě do nákupního vozíku - zase to dělají jen češi (to je mi celkem jedno, pečivo stejně dám do pytlíku atd., ale nulová bezpečnost pro děti mi přijde jako dost velký argument tam dítě nedat). A píchat do masa, aby jsi zjistila, jestli je zkažené - tak to slyším prvně a popravdě, když víš, že někde prodávají zkažené maso, tak jdu snad jinam, a né že tam píchám do masa, né?

• načítám...
20296
18.4.13 14:11
@K.Black píše:
i v Makru? to čumím, tam nakupuju pořád a maso jim chválím, vlastně když nejsem na chalupě tak maso jen tam. Asi máš blbou auru :mrgreen:

Vzali mě naši, jinak tam nejezdím - nemám jak (pro rejpalky :mrgreen: ) Ale říkala mamka, že i jim se stane no.
Jako na maso máme smůlu ale jinak zase neznám zkaženýho nic jinýho :mrgreen:

• načítám...
36556
18.4.13 14:12
@rohlice píše:
Ty woe jako nečetla jsem vše, ale pochopila jsem, že @RyBANA píchne do masa a když je zkažený buď ho odnese vedoucímu, kterej jí s tím pošle zpět do regálu nebo ho tam nechá sama, ale když ho propíchne a nic mu není tak si ho vezme ne??? tak co je na tom za humusárnu??? jako proč by propichovala maso, to bylo dobrý, ona ho tam vrátí aby se zkazilo jak vy tady do ní šijete a vezme si jiný nepropíchlý, který neví jestli bude dobrý??? jako jsem rok a půl na mateřský a ještě čekám dvojky takže bych čekala, že budu mít total vymydleno v hlavě, ale evidentně jsem na tom ještě hoooodně dobře :lol:

Ale ona ho tam vrací (jako výmluvu používá to, že jí to jednou nějaký prodavač řekl). Předpokládám, že tomu prodavači namluvila, že „už to bylo“. A nemůže takhle masa vracet pravidelně, protože by si jaksi všimli, že jim tam ničí zboží. Logické je to maso koupit a propíchat ho až za kasou. A pak ho jít vrátt Ale slušnost holt stojí trochu námahy a času, chivat se jak prase je rychlé a pohodlné.
:poblion:

• načítám...
20296
18.4.13 14:13
@bedruška1 píše:
@RyBANA a v makru je taky povolené rozpíchávat obaly? :think: to teda koukám!
No já si dokážu představit, jak to vypadá u některých (nemyslím konkrétně tebe!):„píchnu do tohoto obalu, hmmm, není zkažené…Jééé a tady vedle mají i menší balení? tak to si raději vemu to menší“ (a to původně propíchnuté se vrátí na místo…za dva dny přijde někdo (třeba ty) a diví se, že je maso zkažené… 8o

Tak to není můj případ, já si opravdu vybírám bedlivě a pokud je v pořádku tak si ho i koupím. Nic víc nic míň.

• načítám...
36556
18.4.13 14:14
@maritimka píše:
@RyBANA Sorry, ale tvůj přístup je fakt „český“. Dát dítěti rohlík bez zaplacení - viděla jsem jen u čechů a většinou mamin. Tátové řev ignorují a v cizině by si to nikdo nedovolil. Dát dítě do nákupního vozíku - zase to dělají jen češi (to je mi celkem jedno, pečivo stejně dám do pytlíku atd., ale nulová bezpečnost pro děti mi přijde jako dost velký argument tam dítě nedat). A píchat do masa, aby jsi zjistila, jestli je zkažené - tak to slyším prvně a popravdě, když víš, že někde prodávají zkažené maso, tak jdu snad jinam, a né že tam píchám do masa, né?

Ne, přímo „českýů, ale takový "východní“. Bohužel. A pak se tu fńuká, proč se mají v německu nebo švédsku líp :nevim:

• načítám...
2256
18.4.13 14:14
@Bábrdl píše:
Ale ona ho tam vrací (jako výmluvu používá to, že jí to jednou nějaký prodavač řekl). Předpokládám, že tomu prodavači namluvila, že „už to bylo“. A nemůže takhle masa vracet pravidelně, protože by si jaksi všimli, že jim tam ničí zboží. Logické je to maso koupit a propíchat ho až za kasou. A pak ho jít vrátt Ale slušnost holt stojí trochu námahy a času, chivat se jak prase je rychlé a pohodlné. :poblion:

Přesně tak :poblion: :poblion:

• načítám...
5436
18.4.13 14:15
@Bábrdl píše:
Ale ona ho tam vrací (jako výmluvu používá to, že jí to jednou nějaký prodavač řekl). Předpokládám, že tomu prodavači namluvila, že „už to bylo“. A nemůže takhle masa vracet pravidelně, protože by si jaksi všimli, že jim tam ničí zboží. Logické je to maso koupit a propíchat ho až za kasou. A pak ho jít vrátt Ale slušnost holt stojí trochu námahy a času, chivat se jak prase je rychlé a pohodlné. :poblion:

snad ho tam vrací jen když je zkažené ne??? bóóóže čtěte to ženské pořádně :zed: když je dobrý tak si to propíchnuté vezme!!!tak o co kua jde??? :P

• načítám...
3758
18.4.13 14:15
@roksy25 píše:
@Litta Věř, že jsou lidi, kteří by si ho takhle nevědomky koupili. Může jít nakupovat, někdo unavený a chvátajíc, že si roztrhnutí nevšimne, nebo někdo s rýmou, kdo to neucítí a co je horší, když je někdo vyslán ke koupi a nemá tucha o tom, jak to maso má vypadat a vonět..a navíc i sama propichovatelka nemusí mít zrovna ideální čuch a může se seknout. Ať je to zkažený nebo ne, pokud poruším obal, znehodnotím tím výrobek, to že se nedá věřit obchodům je věc druhá, ale od toho tu jsou možnosti reklamace. Jakmile zaplatím, propíchnu, nebo celé otevřu a jdu vrátit.. Takové jsou pravidla nakupování a základy slušného chování..A né pro své pohodlí propíchnout a spoléhat na to, že si toho ostatní všimnou..
:palec:
  • načítám...
20296
18.4.13 14:16
@maritimka píše:
@RyBANA Sorry, ale tvůj přístup je fakt „český“. Dát dítěti rohlík bez zaplacení - viděla jsem jen u čechů a většinou mamin. Tátové řev ignorují a v cizině by si to nikdo nedovolil. Dát dítě do nákupního vozíku - zase to dělají jen češi (to je mi celkem jedno, pečivo stejně dám do pytlíku atd., ale nulová bezpečnost pro děti mi přijde jako dost velký argument tam dítě nedat). A píchat do masa, aby jsi zjistila, jestli je zkažené - tak to slyším prvně a popravdě, když víš, že někde prodávají zkažené maso, tak jdu snad jinam, a né že tam píchám do masa, né?

No jsem Češka no, co nadělám - už jsem se tak narodila :mrgreen:
Nulová bezpečnost dítěte je snad moje riziko, to nemá kolemjdoucí důvod řešit. Myslet si může cokoliv, to mi je opravdu jedno. Rohlík v puse v obchodě běžně vídám např. v Itálii. Kdyby jen rohlík…

Ono ne všechno se musí svádět na „češství“ - jen proto, že to dělá víc lidí to neznamená, že je to typicky české…

• načítám...
Jitka1976
18.4.13 14:16
@maritimka píše:

Hele..není jen český…ale v Čechách se objevuje…v Praze už rok nebydlím, ale když jsem bydlela, tak jsem často chodila nakupovat do Kotvy (nám. Republiky, Praha 1)a dole v potravinách (dnes Albert, před cca 10 lety jen potraviny v OC Kotva)…jelikož je to v centru, chodí tam nakupovat i turisti…a mockrát jsem viděla jak mají plný košík nákupu a v ruce zmrzlinu, sušenky, tyčinky atd…a baští…prázdný obal strčili do regálu a s úsměvem nakupovali dál…cizinci…doma by si to asi nedovolili, ale tady… :nevim:

• Upravit
5436
18.4.13 14:17
@maritimka píše:
:mrgreen: koukám máš půlroční miminko :potlesk: jsem zvědavá jak se na rohlík daný dítěti budeš koukat až bude tvýmu mimísovi kolem roku a jinak prostě nenakoupíš :* co je jako na tom mu dát půl rohlíku, druhou půlku dát do pytlíku a u kasy nahlásit, že ta půlka co tam chybí je snědená??? :nevim: :mrgreen:
  • načítám...
14637
18.4.13 14:18

@roksy25 Ano, proto se to nemá dělat. Jenže taky přírodní výběr. A pak „my jsme ale lidi, ne zvířata, takže si navzájem například pomáháme“.
Líbí se mi na emiminu tyhle „Vyřešíme problémy světa“ diskuse. 8)

• načítám...
20296
18.4.13 14:18
@Bábrdl píše:

Tvoje teorie mě rozesmívají :mrgreen:
Já razím jinou teorii, pokud se ke mě prodávající chová jako prase, já jako kupující se podle toho chovám. Takže pokud se mi snaží prodat zkažené maso, já si na tomtéž místě očuchám.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová