Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@RyBANA píše:
Nepíchám před ním, ale jak jsem psala - několikrát jsem byla balík s masem ukázat prodavači, nechala ho čuchnout (teda pokud chtěl, většinou ani nechtějí - aspoň tady u nás v Albertu) a on mi řekl, ať ho vrátím do regálu a najdu si jiné
Takže teď už si píchám naprosto sama.
Ještě že nekupuju maso balené, ale pouze u řezníka
![]()
@RyBANA Sorry, ale jestli takový přístup jako ty má více lidí, pak se není čemu divit, že je tolika masa zkaženého.. Jasně kolikrát to fixlují prodejci a tak, ale hanba by mě tloukla, znehodnotit vakuový obal potraviny a vrátit to zpě, jen proto, že se nechci otravovat zpět do obchodu.
@roksy25 píše:
@RyBANA Sorry, ale jestli takový přístup jako ty má více lidí, pak se není čemu divit, že je tolika masa zkaženého.. Jasně kolikrát to fixlují prodejci a tak, ale hanba by mě tloukla, znehodnotit vakuový obal potraviny a vrátit to zpě, jen proto, že se nechci otravovat zpět do obchodu.
@RyBANA píše:
@MiskaKosa Tak nakousnuté ovoce a očuchané maso je tak trochu rozdíl, nemyslíš? Ovšem klidně můžeš přijet a tu hubu mi rozbít, už jsem se dlouho „neprala“
Vždyť je to to samé
Ta ochranná atmosféra tam není pro nic za nic. Pokud obchodu nedůveřuješ, můžeš si „píchnout“ hned za kasami a vyměnit si to.
@RyBANA ty žiješ v nějakým špatným místě/městě, ne? Jako já koupila zabalené maso už mnohokrát a! nikdy! nebylo zkažené! ano, známý měl zkušenost, že maso bylo zkažené, ale vím jen o jednom případu. takže pochybuju, že tak často natrefíš na zkažené maso. Někomu se to nestane celý život a tobě tak často jo? Zajímavé.
A když už by se mi to stalo jednou za rok, tak to přežiju, lepší než rozpíchávat nemožně obaly.
A z tvého příspěvku jako mám chápat, že bys píchla i do jogurtu, kdyby se dal pak dobře odnést domů, jo??Tobě to jako fakt přijde normální?!
Jaaaaaj, asi jsem mimo já nebo co
![]()
@K.Black píše:
no tak v Albertu se mi to stávalo pravidelně, přišla jsem domů a letěla zpátky, vždycky vztekláteď mám albert daleko tak už tam nechodím. Ale nikdy jsem maso nepropichovala, bych se asi bála že mě chytí, že to budu muset platit
nemáte tam jiný obchod? ten Albert je fakt děs, přebalují sýry, uzeninu atd
Jo máme. Penny - z bláta do louže ![]()
@MiskaKosa píše:
Ještě že nekupuju maso balené, ale pouze u řezníka![]()
Ano, to máš štěstí ![]()
@K.Black píše:
no tak v Albertu se mi to stávalo pravidelně, přišla jsem domů a letěla zpátky, vždycky vztekláteď mám albert daleko tak už tam nechodím. Ale nikdy jsem maso nepropichovala, bych se asi bála že mě chytí, že to budu muset platit
nemáte tam jiný obchod? ten Albert je fakt děs, přebalují sýry, uzeninu atd
Já se Albertu vyhýbám jak nejvíc můžu… @RyBANA píše, že se do jiného marketu a k řezníkovi nedostane… a přitom je z Brna. Hm to je vyloženě městečko kde není žádná masna, řezník a pod. Tak to musí chudinka propichovat v tom jednom jediném marketu
![]()
Albert je vážně hroznej v tom masu, pokaždý když jsem tam maso koupila nahoře bylo hezké, ale jakmile jsem to rozbalila, tak uvnitř zelené..
Ještě jsem to nereklamovala..
Taky jsem našla u nich v chlebu alobal.
@Bábrdl píše:
Vždyť je to to saméTa ochranná atmosféra tam není pro nic za nic. Pokud obchodu nedůveřuješ, můžeš si „píchnout“ hned za kasami a vyměnit si to.
přesně! za kasou klidně můžeš vzít třeba nůž a rozpíchat i to maso!!
@MiskaKosa píše:
Já se Albertu vyhýbám jak nejvíc můžu… @RyBANA píše, že se do jiného marketu a k řezníkovi nedostane… a přitom je z Brna. Hm to je vyloženě městečko kde není žádná masna, řezník a pod. Tak to musí chudinka propichovat v tom jednom jediném marketu![]()
![]()
no tak ono může bydlet mimo Brno, nebo má Brno jen tak
u nás je taky spousta částí kde to mají lidé stížené, a jsme velké město.
@roksy25 píše:
@Šalvějka mamka slyšela rozpravu dvou důchodkyň, bylo to v čekárně u doktora, o tom jak nakupují s obchodech maso. Prý tam prstem udělají vždycky malou dírku (takže uteče ta ochranná atmosféra) a maso očichají a pak si teprve rozmyslí jestli si ho vezmou a když jsem naposledy byla u babičky, tak mi vyprávěla o sousedce (taky důchodkyni) jak nakupuje máslo, prý si vždycky nehtem trošku másla odloupne a ochutná a dle toho nakupuje, samozřejmě, pokud jí není po chuti tak máslo vrátí zpět do regálu
To snad nééé! No fuj, vždyť tím znehodnocují majetek a co víc, co je horší tím šíří bakterie. Já teda maso ve vakuu kupuji už jen vyjímečně, chodím raději k řezníkovi, je tam lepší výběr a přijde mi to i levnější..Na to jejich skupování akcí už jsem si zvykla, ale na to chování kolem toho se zvyknout nedá. Jednou sem viděla, že když to nebylo to zboží v akci tak to vzali z košíku druhého, který ještě ukořistil..
Jak vidíš, nedělají to jen důchodci
Ono často spousta věcí, co se připisuje
„důchodců“ nebo „Romům“ a podobně, klidně dělá načančaná maminka, u které bys to nečekal a ještě se tím chlubí na netu.
Tohle je jeden z problémů ČR. I venku dělají lidi prasárny, ale tady se za ně málokdo stydí (propichování obalu masa, zneužívání neschopenky, zneužívání dávek…) Jako by v nás pořád přežívalo to „kdo nekrade, okrádá rodinu“
Ale takové věci prostě dusí ekonomiku.
Nejlepší je, když jsem někde s přítelem v obchodě…on většinou někde poletuje a nahání (nikdy nevím co, jelikož nikdy nic nedonesl do vozíku)…a nesnáší, když je okolo něj nějakej rozruch…no a stojíme spolu ve frontě na maso a salámy a za mnou stála nějaká bába a pořád do mě žduchála zezadu vozíkem…úplně schválně a ve stejných intervalech jen zvyšovala intenzivitu…ten den jsem měla špatnou náladu…nebylo mi nic extra (ranní nevolnosti), do toho nás čekalo očkování psa, takže vidina krocení našeho 5Okilového miláčka…a ona furt ždfuchala…a já říkám „Marti ona do mě normálně schválně žduchá“ a přítel, že si to namlouvám,,, tak to mě dorazilo…otočila jsem se a drapla jsem jí ten vozík a říkám " milá paní nevím proč jste tak nervózní, že do mě musíte žduchat, jestli máte problém s tím, že musíte čekat ve frontě, tak si máte zajít do obchodu ráno, tehdy když mi s mužem jsme v práci a vyděláváme na váš posranej důchod, takže do mě ještě jednou žduchněte a já přestanu chodit do práce a vy si to maso, na který tu stojíte nebudete moci dovolit"!!!samozřejmě je to hovadina, ale babka zrudla, pak zbledla a za potupného smíchu kolemčekajících odešla pryč…a přítel se na mě podíval a se zcela vážným výrazem (ze srandy) mi povídá "ale já doufám v práci zůstat můžu? "
, tak to jsem nevydržela a začala jsem se smát taky
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat