Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Nika079 píše:
Tak já mám s reklamací zkušenosti dobré - v Albertu i v Lidlu. V Lidlu jsem před x lety vracela maso a když si čuchli, tak už dál nekomentovali a v Albertu jsem vracela měkký tvaroh v alobalu a paní mi nejdřív vrátila peníze a pak se zeptala, co tomu vlastně bylo. Jako shnilé ovoce a zelenina ve většině obchodů stanard, to mi fakt vadí. Tak si říkám, jestli do toho taky někdo nerejpe a pak se jim to nekazí rychleji!!!
tak babička si minulej týden koupila brambory, jedna po vytažení z toho pytlíku úplne tekla. Další dvě na vyhození, zbytek musela hooodně okrajovat…
a u brambor zrovna omačkání nehrozí…
![]()
Celý kouzlo je v tom, že se sem vozí zboží, který jinde nechtěj a tady to lidi koupí…
třeba najít banán bez plísně na špičce je nadlidskej úkol…
a lidi to kupujou… ![]()
velmi nízký tlak mám taky a pít v obchodě bych si nedovolila.
@neumisa píše:
@lucenkavelmi nízký tlak mám taky a pít v obchodě bych si nedovolila.
a jak teda řešíš, když na tebe jdou mdloby? Mě totiž na to pomáhá jedině se rychle napít. Takže kdybych měla vystát frontu na zaplacení a teprve pak se napít, tak už bych kolikrát o sobě nevěděla.
@lucenka zaprvé cokoliv mám v kabelce z jiného obchodu tak hlásím a zadruhé mám taky nízký tlak a ani v těhotenství jsem si toto nedovolila ![]()
@lucenka a proč teda s sebou nenosíš pití, když víš jak na tom jsi a pití prp dítě mám teda taky vždy s sebou ![]()
Tak já už teď kluky taky učím, žemv obchodě se jídlo nejí, starší bez problémů chápe, mladší to nevidí i bráchy, tak nic nevyžaduje…
ale jednu dobu starši s rohlíkem jezdil…
Každopádně když vidím 10ti letý prcky, jak jim rodiče rozdělávají v obchodě tyčinky, říkam si, že ty by to už teda vydržet mohly… ![]()
@kate02 No právě, u nás jdou lidi po ceně, obchody nemají potřebu zacílit na kvalitu. Já si radši koupím maso u řezníka, chleba z kvásku u pekaře, ovoce a zeleninu u farmářů (teď toho teda moc není, takže člověk musí nakupovat i v obchodech). A sýr si taky radši koupím drahý a kvalitní než rozteklý eidam v pytlíku. Radši toho sním míň a kvalitního, než si cpát pupek nezdravým a levným jídlem.
Jinak taky nakupuju zboží v akcích, myslím že tady my matky na mateřské nemáme důchodcům co vyčítat ![]()
@catherine100 píše:
@lucenka a proč teda s sebou nenosíš pití, když víš jak na tom jsi a pití prp dítě mám teda taky vždy s sebou
Mě by zase bylo trapný, tam vytáhnout svojí flašku. A s dítětem z jedný flašky nepijem, nehodlám mu předávat slinama svoje sklony k zubním kazům.
@lucenka píše:
Mě by zase bylo trapný, tam vytáhnout svojí flašku. A s dítětem z jedný flašky nepijem, nehodlám mu předávat slinama svoje sklony k zubním kazům.
při vstupu do supermarketu stojí „tzv“ ochranka a ta má lepičky, kterými ti tvou lahev olepí ![]()
@lucenka trapný? v restauraci to chápu ale v obchodě…no holt si to musíš nějak obhájit ![]()
@Nika079 píše:
@kate02 No právě, u nás jdou lidi po ceně, obchody nemají potřebu zacílit na kvalitu. Já si radši koupím maso u řezníka, chleba z kvásku u pekaře, ovoce a zeleninu u farmářů (teď toho teda moc není, takže člověk musí nakupovat i v obchodech). A sýr si taky radši koupím drahý a kvalitní než rozteklý eidam v pytlíku. Radši toho sním míň a kvalitního, než si cpát pupek nezdravým a levným jídlem.
Jinak taky nakupuju zboží v akcích, myslím že tady my matky na mateřské nemáme důchodcům co vyčítat
když třeba u té mojí babičky je to težký, ty brambory stály 27 nebo 28 korun kilo a půl, takźe žádná super cena…
s manželem jsme jí pak dovezli brambory od tam, kde kupujem my, za cca 12 nebo 13 korun za kilo a kvalitou se nedaly srovnat… ![]()
@kate02 píše:
Tak předpokládám, že konzervy si nedělají ty řetězce samy a nepřebalujou je…Jak říkám, my maso v supermarketech nenakupujem, ale při představě jak se dvěma dětma koupím zabalený maso, za kasou zjistím, že smrdím, vrátilm ho, běžím pro druhy, zaplatím, smrdí, vrǎtím…
Takže raději rozrejpneš, vrátíš, rozrejpneš, vrátíš… ![]()
@Bábrdl píše:
Takže raději rozrejpneš, vrátíš, rozrejpneš, vrátíš…
jak říkám, my v supermarketu maso nekupujem, takže rejpat nemusím… ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
no tak já mám třeba hodně nízký tlak a v obchodě se kolikrát musím napít. Díky tomu to ode mě odkoukal kluk a začal vyžadovat pití taky. Nějak mi na tom nepřijde nic divnýho. Mě by spíš přišlo divný vytáhnout v obchodě dětský sušenky z kabelkya dát mu je tam a pak s dítětem od drobků říkat u kasy, že opravdu nejedlo nic z daného obchodu. To mu radši šoupnu rohlík a u pokladny ho zaplatím.