Sobečtí důchodci :-(

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
8566
17.4.13 18:12

Diskuzi nečtu ale máš oproti nim jednu dost velkou výhodu. Můžeš jet autem. Oni už povětšinou jaksi ne - nevidí, neslyší, neorientují se.

Důchodci mi nevadí. Nevyhledávám jejich společnost - jako akce v hypermarketech apod.

• načítám...
4476
17.4.13 18:13

Necetla jsem celou diskusi, ale vecer to udelam :mrgreen:
Dodam jen, ze nelze pausalizovat, ale ani z mladi, ani ze stari nelze delat vysadu. Takze mit uctu k nekomu jen proto, ze je starej, je blbost. Protoze i ten blbec starej, byl jednou mladej…

• načítám...
2075
17.4.13 18:14

Důchodci mi nevadí, ale cca před půl rokem mě jedna baba stará nakrkla pěkně. V obchodě maminka s kočárkem přede mnou ve frontě na pokladnu, nechala tam kočárek a šla jen asi dva metry od něj, hned se tam nacpala důchodkyně (cca 60 let, taková nepříjemná baba už od pohledu), zavolala i manžela a kočár odstrčila :cert: Ta maminka to začla komentovat a baba stará nic, přidala jsem se i já a ještě další co to viděla a bába stejně nic, tak to mě fakt vytočilo :twisted:

• načítám...
12505
17.4.13 18:18

Ještě bych chtěla napsat, ono nám někdy nedochází, že to samé co dělají důchodci dělají i ostatní lidi, my máme jen v hlavě nějak zakodované, že to dělají důchodci jako slevy, mhd atd…

• načítám...
17013
17.4.13 18:24
@K.Black píše:
@Crystal87 já zvedala i důchodkyni ze země, takže čůza nejsem :mrgreen:prostě je určitý druh důchodců, který jsou protivný už od pohledu a nejvíc to jsou ženský.

Ty třeba ne, ale hodně matek, zvlášť těch mladých si myslí, že jsou pupkem světa a že se okolí z nich má potentovat jen proto, že ony porodily dítě. Většinou jsou to ty, které práci viděly jen z rychlíku. Takže takovej druh je bohužel i mezi mladýma matkama :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
colafit
17.4.13 18:26

Nedočetla jsem, strašně jste toho naplkaly :mrgreen:

Já mám na důchodce pifku. Když jezdím vlakem, vždycky jsou nacpaní ve vagonu pro rodiče s dětmi a když jsem se těhotná a malým dítětem dožadovala místa, tak se tvářili, že neví o čem mluvím, a to opakovaně. Když jezdím na nákup, tak pravidelně vidím důchodce (často s označením invalida) jak parkuje na místě pro nakupující s dětmi.

Respektuji, že jsou staří, mají své nálady, ale když čekám, že bude někdo ohleduplný, měl by se sám chovat ohleduplně. Samozřejmě je víc těch, kteří si nikoho nevšímají a chovají se ohleduplně, ale těch, co prudí si člověk víc všímá.

• Upravit
101498
17.4.13 18:29

Já tedy nevím, asi žiju na jiné planetě, ale nestalo se mi, že by mě někdo nepustil sednout, když jsem požádala… prostě mám pusu, tak když si potřebuju sednout, tak někoho požádám.
Stejně tak, když je mi dobře a vidím někoho starého, tak automaticky sednout pouštím, když je mi zle, tak ne… a pokud má někdo blbé kecy na mladé, tak ho prostě najust sednout nepustím, i kdyby se na uši postavil :mrgreen: a ano, stane se mi, že si někoho nevšimnu, někdy prostě v MHD pospávám, pokud slušně požádá, omluvím se a pustím, na blbé kecy nereaguju.
A jinak si myslím, že slušnost není o věku, ale o výchově, takže blbci jsou ve všech generacích.

• načítám...
K.Black
17.4.13 18:30
@araw píše:
Ty třeba ne, ale hodně matek, zvlášť těch mladých si myslí, že jsou pupkem světa a že se okolí z nich má potentovat jen proto, že ony porodily dítě. Většinou jsou to ty, které práci viděly jen z rychlíku. Takže takovej druh je bohužel i mezi mladýma matkama :mrgreen: :mrgreen:

no tak tyhle MATKY nemám taky ráda, taky se s nima nedružím :lol: Ale zase spíš houknu na matku než na důchodce, přijde mi to prostě divný, řvát po starý bábě.

• Upravit
6836
17.4.13 18:30

Proč by měla mít těhotná větší nárok na místo v MHD než senior? Já bych asi doporučila všem, co je důchodci štvou, aby si pořídili auto a je to…

• načítám...
K.Black
17.4.13 18:34

@colafit jo tak ty místa pro matky s dětma mě nechávají chladnou, ať si tam důchodci klidně parkují, klidně bych jim označila místa blíž ke vchodu, „Důchodce“ to si zas říkám jsem mladá zdravá, pár metrů mě nezabije. Ono zas pro ně je třeba 20 metrů hodně, já jsem mladá svěží dívka já si dojdu :mrgreen:

Teď vypadám jak kdybych byla v jejich fanklubu 8o 8o

• Upravit
21988
@K.Black píše:
Potřebuji slyšet Váš názor na naše milé spoluobčany - důchodce. Nejsem proti nim nijak zaujatá, ale pár věcí mě štve, co štve přímo vytáčí. Když jedu unavená, například s nemocným dítětem, které v noci zlobilo, plakalo k lékaři, nebo z nemocnice z vyšetření, kde čekám třeba 3 hodiny ve stoje a dítě v náručí, protože důchodci jsou všude. Jsem ráda když si v autobuse, trolejbuse sednu, ale zarazí mě otázka od nějakého seniora jestli ho pustím sednout! Vím, že je to slušnost, ale on celý den nic nedělá, já makala, manžel odvádí celkem velké peníze aby bylo na jejich důchod a pak mám ještě trpět při cestě domů?!Copak tím že jsem mladá nemám právo na stejnou úroveň cestování jako oni? Co si o tom myslíte.. A ještě jedna věc, když jedeme občas na nákup a vidím, že mají něco ve slevě třeba mléko, tak bych ho také ráda koupila, přeci jen pro děti.. Ale myslíte, že se na mě dostane, když se u toho opět důchodci skoro perou? :roll: Docela mě to jejich sobecké jednání štve, oni musí mít vše.. Nemyslí na ostatní, vždy mě to hrozně vytáčí, pak jsem nervní a bolí mě z nich i hlava.. Taky vás to taky štve?

Ne, neštve. Lépe řečeno, já s nimi tyto problémy nemám.

Bydlím na frekventovaném pražském sídlišti a přesto s lidmi - ani s důchodci, ani s kýmkoli jiným, problémy nemám - počínaje obchody a konče MHD. Nějak nevidím důvod se na lidi kolem sebe mračit - na mne se taky (až na výjimky) nikdo nemračí. :nevim: Připadá mi samozřejmé, že pouštím starší lidi sednout - a pokud bych měla vážný důvod, proč nemůžu, prostě bych jim to řekla, od toho mám pusu. Stejně tak normální mi připadá, že důchodci se prostě snaží být všude první - pro lidi odkázané na důchod je zboží ve slevě často existenční nutností a je přirozené, že mají strach, že na ně nezbyde. Jsou staří, tak jsou „agresivnější“… jací budeme my, až budeme staří… :nevim:

Život mi připadá dost krátký na to, abych ho znepříjemňovala sobě i ostatním těmito malichernostmi.

Příspěvek upraven 17.04.13 v 18:37

• načítám...
12505

Jo už jsem si vzpoměla co fakt na nich nemám ráda
DRBNY jako Niklová :mrgreen:

• načítám...
27002
17.4.13 18:37
@Tereza1986 píše:
Proč by měla mít těhotná větší nárok na místo v MHD než senior? Já bych asi doporučila všem, co je důchodci štvou, aby si pořídili auto a je to…

Dost hloupej dotaz promin :roll:

• načítám...
30910
17.4.13 18:37

Vy nekdo opravdu v obchode premyslite, aby zbylo i na ostatni? Neco jineho je, kdyz se neco rozdava- kolacky na svatbe, chlebicky na oslave apod. Ale abych si v obchode koupila mene mleka, nez kolik potrebuji, jen aby zbylo i na anonymni ostatni? A to si troufnu rict, ze se snazim ostatni svym chvoanim maximalne neomezovat, ale toto by mne nenapadlo.

• načítám...
colafit
17.4.13 18:38
@K.Black píše:
@colafit jo tak ty místa pro matky s dětma mě nechávají chladnou, ať si tam důchodci klidně parkují, klidně bych jim označila místa blíž ke vchodu, „Důchodce“ to si zas říkám jsem mladá zdravá, pár metrů mě nezabije. Ono zas pro ně je třeba 20 metrů hodně, já jsem mladá svěží dívka já si dojdu :mrgreen:Teď vypadám jak kdybych byla v jejich fanklubu 8o 8o

No, co pak o to, já taky dojdu. Ale když vyndavám nákup z košíku, musím usadit děti do auta, tak se mi hodí širší parkoviště. Navíc jde o princip, někdo někomu vyhradil místo, protože má za to, že je to vhodné a jiná skupina lidí (a nejen důchodci) to nerespektují. Dokud se přísně netrestalo parkování na invalidech, tak měli místa taky pořád obsazená. Lidi prostě dobrovolně nerespektují ostatní, a to je špatně. Bohužel, když vidím právě tu nejstarší generaci, mám dojem, že tam to začalo.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová