Sociální změny 2012?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
bessy píše:
Ahoj,prosím vás, nemám moc času číst portál mpsv, co bude za změny u postižených dětí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marro ,muzu se zeptat pro predstavu,kolik pocitas,ze Ti po tech zmenach zbude na jidlo a kosmetiku mesicne ?Kdyz zaplatis energie a bydleni
- Citovat
- Upravit
Zbyde mi po zaplaceni,vsech poplatku,vcetne skolky pro starsiho syna,1000kč na jidlo a kosmetiku.proto musim chtit nechtit na ty nocni smeny ![]()
- Citovat
- Upravit
marra píše:
Zbyde mi po zaplaceni,vsech poplatku,vcetne skolky pro starsiho syna,1000kč na jidlo a kosmetiku.proto musim chtit nechtit na ty nocni smeny
Pane boze,to je horsi nez jsem myslela
normalne bych jim tam ty deti privezla at je zivi sami
kazdymu no0rmalnimu cloveku z toho musi byt do breku,to ze to ceska spolecnost toleruje svedci o jeji zkazenosti
- Citovat
- Upravit
marra píše:
zmenama sletim o 6,500tisice dolu,
Opravdu? Nezvyšuje se příspěvek na péči? A není tam při péči o dítě zvýšení o další 2 tis. pokud nepřesáhnete 2,5 násobek živ. minima. Měla by se počítat jenom rodina, ne společná domácnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
marra píše:
Holky nepeknych prispevku se dockame od tech ,ktere opravdu nevi,co je to starost o nemocne dite,a ted nemyslim chripku,opravdu o dlouhodobe nemocne,ktere vam nevemou do skolky,a specialni skolku mate treba jako ja,30km daleko,coz bez mobility jaksi nejde.Navic mam jeste jednoho maleho syna nastesti zdraveho.Ja tomu porad nejuak nemuzu uverit,spis nechci,beru,ze chteji omezit nespravne obohacovani,ale prece zrovna u nemocnych deti vite co probiha pri posudcich a jaky to trva cas,takze pochybuju ,ze zdrave dite by timhle kolotocem proslo,prodlouzeny rodicak jsem mela taky,dokonce i nejake navyseni od tri let ditete.Ted bude hodne spatne,vsechny ktere mate nemocne dite,vam posílam hodne sily,budeme muset ten rok nejak vydrzet,ikdyz to bohiuzel bude velmi tezke.Maminky drzte se,ja sice bulim cele dny,ale musim se taky vzchopit,ach jo
holky, myslím, že zrovna vy se nemusíte bát ošklivých příspěvků. Lidi nejsou blbí a vědí, že zrovna mámy postižených a nemocných dětí ty peníze, prodouženou mateřskou, peníze na péči + spoustu dalších potřebují a potřebovaly by mnohem víc - např. stacionáře na odlehčení, výpomoc s dítětem… Ale když si přečtete diskuzi třeba jako včera, jak se jedna matka (zdravého dítěte) ptala jak očůrat stát aby dostala porodné a dostalo se jí rady, aby neuváděla otce do RL, vzala porodné a za měsíc ho tam dopsala, že to vracet nebude muset a jí se to líbilo, tak z toho se mi chce fakt zvracet. Nebude trvat dlouho a ženské to budou dělat hromadně u prvního dítěte - stejně tak, jako se přišlo na přepisování RD na otce a další. Dokud tu budou takoví, co řeknou no a co - někdo jiný taký očůrává stát, tak proč bych to neudělala já, tak nebudou peníze na nic a jako prvním vezmou peníze těm, o kterých vědí, že se bouřit nebudou - resp. nebudou na to mít čas ani sílu, a to nemocným a postiženým (a je jedno, jestli jim je rok nebo 50).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ano zvysuje,ale i presto stejne prijdu o spolovinu toho co jsem mela,jelikoz zrusili prodlouzeni rodicaku,a navic si muzes vybrat bud rodicak nebo pnp tak jsem to tedy pochopila ![]()
- Citovat
- Upravit
Ja jsem napsala meil Drabkovi,a do dost ostry,a zvyraznila jsem at mi odpovi on sam,a at me neposíla na informace na nejblizsi urad,samozrejme ,ze mi napsal,ze se mam obratit na urad.Takze tak se tady jedna s lidma.respektive nijak,a tim ze sjednotily vse na urad prace,tak ty otravene ksichty urednic vidim uz ted,jelikoz na jednu padne nekolik stovek lidi,ze.Tak s nami budou opravdu uz jednat jak s onucema. ![]()
- Citovat
- Upravit
a neni v CR uz alespon nejaka charita na rozvoz potravin lidem v tisni? Tady v UK,kdyz nemate praci,tak vam alespon vozi charita potraviny
i kdyz myslim,ze i ten nezamestnany se tady nema tak blbe,jak se zrejme v CR bodou mit matky postizenych deti
- Citovat
- Upravit
Moni,tak o tom jsem nikdy nic neslysela,tady to urcite nebude
letos to budou nase asi posledni poradne vanoce,tak si je minim uzit,pristi mesic radeji ejste poplatim vse co mam,at mam klid,a v unoru uz se uvidi.Koncem tohoto mesice maji prej rozesilat informace ohledne zmen,a presne udaje co delat,tak uz ted se hrozim az mi prijde dopis.Opravdu nebyt sama,a mit aspon nejakou kamaradku ve stejne situaci,balim kufry a uz tady nejsem.Je mi z tohohle statu na blití.
- Citovat
- Upravit
marra píše:
Moni,tak o tom jsem nikdy nic neslysela,tady to urcite nebudeletos to budou nase asi posledni poradne vanoce,tak si je minim uzit,pristi mesic radeji ejste poplatim vse co mam,at mam klid,a v unoru uz se uvidi.Koncem tohoto mesice maji prej rozesilat informace ohledne zmen,a presne udaje co delat,tak uz ted se hrozim az mi prijde dopis.Opravdu nebyt sama,a mit aspon nejakou kamaradku ve stejne situaci,balim kufry a uz tady nejsem.Je mi z tohohle statu na blití.
Kdyz ted se to v te EU mele,nikdo nevi co bude
a umis trosku nejaky jazyk ?
- Citovat
- Upravit
Umím max,blafnout nemecky,a zaklady aj.A proto bych tak chtela ve dvojku nekam odfrcet.Sama s dvema detma,jednim nemocnym,bez prostredku ![]()
- Citovat
- Upravit