Sociální změny 2012?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Taky bych vypadla někam, ale kam sama se třema dětma? To je blbost..... Mít chlapa, kterej by měl možnost, jedu hned…
- Citovat
- Upravit
P co všechno přijdeš prosím? Napiš mi klidně SZ jestli enchceš ventilovat o co všechno veřejně
- Citovat
- Upravit
marra píše:
Umím max,blafnout nemecky,a zaklady aj.A proto bych tak chtela ve dvojku nekam odfrcet.Sama s dvema detma,jednim nemocnym,bez prostredku
jo sama je nesmysl,s nekym a nebo uz v te cizine nekoho mit,jestli mas zaklady AJ tak by jsi se naucila rychle
- Citovat
- Upravit
mmonica píše:marra píše:Kdyz ted se to v te EU mele,nikdo nevi co bude
Moni,tak o tom jsem nikdy nic neslysela,tady to urcite nebudeletos to budou nase asi posledni poradne vanoce,tak si je minim uzit,pristi mesic radeji ejste poplatim vse co mam,at mam klid,a v unoru uz se uvidi.Koncem tohoto mesice maji prej rozesilat informace ohledne zmen,a presne udaje co delat,tak uz ted se hrozim az mi prijde dopis.Opravdu nebyt sama,a mit aspon nejakou kamaradku ve stejne situaci,balim kufry a uz tady nejsem.Je mi z tohohle statu na blití.
a umis trosku nejaky jazyk ?
- Citovat
- Upravit
holky mame tu kamaradku Slovenku a ta nechala deti rok na Slovensku u mamy a odjela do UK,aby tady pak s nima mohla zacit,ja ji teda obdivuji,ale asi bych to nedokazala deti takhle nevidet
jenze ji nic jineho nezbyvalo,na Slovensku by dreli bidu
- Citovat
- Upravit
byron píše:
Tak já mluvím obstojěn italsky- ale tam to jde pěkně do řiti, to bych si pomohlammonica píše:marra píše:Kdyz ted se to v te EU mele,nikdo nevi co bude
Moni,tak o tom jsem nikdy nic neslysela,tady to urcite nebudeletos to budou nase asi posledni poradne vanoce,tak si je minim uzit,pristi mesic radeji ejste poplatim vse co mam,at mam klid,a v unoru uz se uvidi.Koncem tohoto mesice maji prej rozesilat informace ohledne zmen,a presne udaje co delat,tak uz ted se hrozim az mi prijde dopis.Opravdu nebyt sama,a mit aspon nejakou kamaradku ve stejne situaci,balim kufry a uz tady nejsem.Je mi z tohohle statu na blití.
a umis trosku nejaky jazyk ?
ne do Italie urcite ne
- Citovat
- Upravit
mmonica píše:
holky mame tu kamaradku Slovenku a ta nechala deti rok na Slovensku u mamy a odjela do UK,aby tady pak s nima mohla zacit,ja ji teda obdivuji,ale asi bych to nedokazala deti takhle nevidet
- Citovat
- Upravit
Marro škoda,že jsi daleko prchla bych stebou,přemýšlím nad tím už hrozně dlouho.Je mi zle ztoho jak to tady vypadá a co nás čeká,a nejvíc mě sejří jak se neumíme stmelit a držet při sobě,jako jinde.Každej si hrabe zasebe a ostatní jsou mu upr… ![]()
Je to šílený,že zrovna tyhle dávky stáhnou,co jako ty matky mají dělat?
![]()
Já jsem teda taky sama s bývalým pořád nějaký tahanice,ale malá je díky bohu zdravá
ale stejně do školky mi jí nevzaly,a v únoru mi končí rodičák hlídání nemám žádný,v práci se mi smějou páč mi neustoupí,taky se klepu strachy co snáma bude.A lituju moc,že jsem odtud neutekla když mi to bylo mockrát nabízeno a měla jsem to i se zázemím
![]()
Holky musíme zatnout zuby a nějak to vydržet,snad jednou bude líp ![]()
- Citovat
- Upravit
Pak mě samozřejmě napadla Anglie- základy jazyka mám, jen to naposlouchat a rozmluvit se a trošku se učit…
A pak Německo, taky mám základ, docela dobře rozumím, jen moc nemluvím… Jenže bez toho chlapa je ta na pytel, sama bych to nedala
- Citovat
- Upravit
christy píše:
Marro škoda,že jsi daleko prchla bych stebou,přemýšlím nad tím už hrozně dlouho.Je mi zle ztoho jak to tady vypadá a co nás čeká,a nejvíc mě sejří jak se neumíme stmelit a držet při sobě,jako jinde.Každej si hrabe zasebe a ostatní jsou mu upr…
Je to šílený,že zrovna tyhle dávky stáhnou,co jako ty matky mají dělat?![]()
Já jsem teda taky sama s bývalým pořád nějaký tahanice,ale malá je díky bohu zdraváale stejně do školky mi jí nevzaly,a v únoru mi končí rodičák hlídání nemám žádný,v práci se mi smějou páč mi neustoupí,taky se klepu strachy co snáma bude.A lituju moc,že jsem odtud neutekla když mi to bylo mockrát nabízeno a měla jsem to i se zázemím
![]()
Holky musíme zatnout zuby a nějak to vydržet,snad jednou bude líp
- Citovat
- Upravit
mmonica píše:
Já bych to teda asi nedokázala,neumím si představit,že bych tak dlouho malou neviděla…
jenže když není zbytí… ![]()
- Citovat
- Upravit
byron píše:
Odkud jsi?christy píše:
Marro škoda,že jsi daleko prchla bych stebou,přemýšlím nad tím už hrozně dlouho.Je mi zle ztoho jak to tady vypadá a co nás čeká,a nejvíc mě sejří jak se neumíme stmelit a držet při sobě,jako jinde.Každej si hrabe zasebe a ostatní jsou mu upr…
Je to šílený,že zrovna tyhle dávky stáhnou,co jako ty matky mají dělat?![]()
Já jsem teda taky sama s bývalým pořád nějaký tahanice,ale malá je díky bohu zdraváale stejně do školky mi jí nevzaly,a v únoru mi končí rodičák hlídání nemám žádný,v práci se mi smějou páč mi neustoupí,taky se klepu strachy co snáma bude.A lituju moc,že jsem odtud neutekla když mi to bylo mockrát nabízeno a měla jsem to i se zázemím
![]()
Holky musíme zatnout zuby a nějak to vydržet,snad jednou bude líp
Liberec ![]()
- Citovat
- Upravit
Hele ja ji bohuzel chapu tu holku co jela do uk,.a pak se pro deti vratila,pokud vedela,ze se deti budou mit dobre,a bude o ne postarano
jenze ja si az tak jista nejsem,navic bych toa si psychicky nezvladla,byt bez kluku
ale kdo vi,mozna me to taky prinuti,ono ten ork neni az zase tak dlouha doba ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojda, tak koukám, že zatím jsme tady samé maminky s postiženými dětmi.
Malinko bych doplnila ten odkaz od Marry o další - je to tam napsáno docela jasně.
http://socialnireforma.mpsv.cz/cs/23
Já to ve zkratce pochopila takhle:
Maminky s postiženými dětmi už budou pobírat jenom jednu dávku - buď rodičák ve výši 7.600,– Kč, nebo příspěvek na péči - pokud mají přiznaný vyšší stupeň postižení . Do tří let věku dítěte si mohou vybrat.
Starší děti automaticky spadnou pod příspěvek na péči.(tady si nelze vybrat je to tak dáno ve schváleném zakoně) Zvedá se pouze II. stupeň o 1.000,– Kč na 6.000,–.
Rodiny, kde se nedosahuje 2,5 násobku životního minima by měly dostat místo 1.000,– Kč až 2.000,– Kč. Ale podle toho jak je to psáno jsem pochopila, že se jedná jenom o II. stupeň postižení.
Takže modelová situace je třeba, že mamina je doma s dítkem, které spadá do II. stupně postižení a je starší 3 let. Do 31.12.2011 pobírá 3.800,– Kč rodičovský příspěvek + 5.000,. Kč PNP (příspěvek na péči). Od 1.1.2012 příjde o celý RP (3.800) ale za to jí zvednou PNP na krásných 6.000,–
. No není to paráda???
Jako, neříkám, ono to není o penězích, každá z nás se o své dítě chce starat! Myslím, že ale všechny chápete, že potřeby na mobilitu (když nedosáhneme na příspěvek na dopravní prastředek, nebo jsme úplně bez vozidla) jsou úplně jinde. Častá vyšetření, časté cesty po nemocnicích,cesty na rehabilitace, doplatky za léky, za „vitamíny“.
http://socialnireforma.mpsv.cz/cs/
Na rovinu, jsem moc ráda, že je tady tato diskuze, aspoň s někomu si můžu „postěžovat“ - jenom upustit páru a vykecat se. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marro, já taky spadnu o pár tisíc… Je to k vzteku… A úochopila jsme správně, že ten příspěvek na péči prví stupen je zachován? Ty tři tisíce? A zvýší jen druhý a třetí?