Sokol pro dvouleťáka, a mimi k tomu

5724
3.10.13 12:11

Sokol pro dvouleťáka, a mimi k tomu

Ahoj mamky.
Chtěla bych se zeptat, jak to chodí běžně v Sokole s dvouletým prckem. Jde mi primárně o to, že co nevidět očekávám narození druhého mimča, ale přesto bych chtěla synovi sokol dopřát. Jde to skloubit dohromady? Potřebuje tam celou dobu mojí asistenci, nebo ne? Asi spíš ano, že?

Jak rozdělit pozornost na kroužku mezi mimino/kojení a syna? Jak to běžně chodí?

Dneska jsme byli na ukázkové hodině hudeního kroužku, a to syna vůbec nebavilo, a byl k neudržení. Neumím si představit mít tam k tomu ještě miminko, které nebude zrovna spát. :roll: Ptám se spíš trošku výhledově, dřív než po šestinedělí, ne-li ve 3m mimina nikam nejdu. ;)

Děkuji za všechny zkušenosti s návštěvou kroužků s dvěma dětmi. 8) :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
3.10.13 12:15

@Clarkia s náma chodí do sokola i s miminama. Maminky je mají v šátku/nosítku.
Jinak u nás to probíhá tak, že na začátku je tak 15 minut říkanek, aby se zahřáli (protáhli), pak chvíli běhají - někdy závody - občas s asistencí rodičů, někdy jim rozhodí po tělocvičně víčka od petek a musí je co nejrychleji posbírat apod. Pak se postaví překážky - tam tomu svýmu dítěti dáváš jištění. A na závěr na sklidnění zase pár říkanek.

• Citovat
  • Upravit
15074
3.10.13 12:19

Taky chodí i minisourozenci, bývají ve vajíčkách nebo na dekách někde stranou nebo v nosítkách.. asistence jak u čeho, viz výše:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
3.10.13 12:29

A vy máte cvičení v sokole pro děti už od dvou let? U nás je to až od tří. Jinak s miminkem jsem tam nikoho neviděla, ale že měl někdo dvě děti ano. Ale to mladší se spíš blížilo věkem k tvému staršímu. Popis činnosti popsaly už nade mnou. U nás tedy chtějí, že když je to cvičení rodičů s dětmi, že musí cvičit i rodiče, pak jsou samozřejmě některé činnosti, které dělají jen děti a rodiče jen jistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
3.10.13 12:34

No dvouletý kluk a hudba, hehe, už bych to nedělala - chodili jsme kdysi na Yamahu a děs a hrůza, kluka to nezajímalo, já trpěla. :roll: Pak jsme chodili na cvičení, sice ne do sokola, ale do MC a podobné jak tu popisujete - nějaké to běhání, překážkové dráhy, sbírání víček, hraní s míčky. Mimino bylo na dece vedle nebo v sedačce, co tam měli k zapůjčení. Když jsem si potřebovala k němu odskočit, asistovala synovi cvičitelka nebo jiná maminka, ale ne že bych během cvičení kojila, to se dá načasovat před nebo po.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
3.10.13 12:37

Já do cvičení se synem právě kvůli tomuto nechodím. Nejsem absolutně nosící typ, takže mimčo na sobě u mě nepřipadá dvakrát v úvahu a kdybych ho nechala spát někde v kočáru, tak se mi do půl hodinky vzbudí a začne ječet, protože se s kočárem nebude hýbat. Takže cvičení plánujeme buď další pololetí, až mimino trochu povyroste nebo až příští školní rok, manžel je bohužel do večera v práci, babičky daleko, takže nemá kdo pohlídat mimino.

Syn chodí na plavání, tam teda chodí většinou s manželem, mají to takovou společnou aktivitu, nicméně jsem s klukem byla těsně po šestinedělí a mimčo jsem měla u bazénu ve vajíčku, vysvléknuté jen do bodýčka a pleny. Koukal kolem, půl hodinky vydržel. V šatně už pak ale ječel, takže jsem staršího honila, aby se rychle oblékal a já mohla jít mimino nakrmit.

Jinak chodíme u nás do MC, tam si syn většinou hraje v herně s ostatními a já tak mám na mimčo čas - nakrmit, pochovat, je tam zkrátka s námi. Ale zvládám s ním na klíně třeba i kreativní činnost. Zrovna včera jsme vyráběli draky. Tam toho má hodně na koukání, je to tam barevné, pořád kolem něj někdo běhá, on je hodně takový pozorovací, takže tam se mu líbí.

Ale pokud neplánuješ do 3 měsíců nikam chodit, tak si mylsím, že to už bude v pohodě. Mimčo bude mít 10 týdnů a už teď je vidět, že je to o něčem jiném, už má nějaký režim, krmení v +,– určitou dobu, už vydrží třeba na dece a fakt koukat. Já začala chodit fakt hned po tom šestinedělí a to bylo ještě dost takové chaotické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
3.10.13 12:37

@hofka @lucenka Děkuji, holky. Vím, že to nějak jít musí, nejsem jediná, kdo to tak bude mít. :mrgreen: Ale právě po dnešku mám strach, jak to skloubit, když jsem viděla, co tam syn dělal, když ho to nebavilo. Ale to byl hudební kroužek, kam chodit nechci, samotnou mě to vůbec nebavilo.

@Livlin Máma s náma taky chodila, když nám byly 2 roky a 3,5. 8) Právě, že tady je to od dvou let. Když by šlo jít na individuální hodiny, šla bych tak za 4m, jestli se musí zaplatit celé pololetí, tak někdy v únoru. :nevim: Na webu píšou hodinovou sazbu i celkovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
3.10.13 12:41

@Gina108 Jojo, to byla Yamaha. :mrgreen: Já tam teda nechtěla, ale kamarádka mě přemluvila, ať se tam jdu podívat. ;)

U mě jediné co připadá v úvahu, na co bych syna dala, je ten sokol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.10.13 12:43

@Clarkia kluk by taky na hudebním kroužku nevydržel. Tohle je pro něj ideální zábava :) Jinak u nás dost často chodí s dítkem oba rodiče nebo rodič a prarodič. Takže, když mimčo začne brečet, tak není problém někoho požádat o dohlídnutí na starší dítko.

• Citovat
  • Upravit
5724
3.10.13 12:48

@gabi.design Právě, taky nejsem nosící typ. :? Syn manducu nesnášel, a nic víc jsem ani neměla odvahu zkoušet. Jedině to vajčko. :think:
Já bych s ním šla nejradši do Sokola hned, ale nepůjde to, tak doufám, že ve 3m už mimčo vydrží chvilku bez jídla, a tu hodinu tam zvládneme.
MC to kdyžtak jistí, ale taky ne dřív, než po šestinedělí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5365
3.10.13 13:10

@Clarkia
Dá se to zvládnout relativně v poho. M8m odzkoušeno. Když starší dcera zašla chodit do Sokola, bylo ji dva reoky a tři měsíce. Mladší v té době bylo 3,5 měsíce. Někdy mladší zůstala ve vajíčku, nekdy jsem ji vzala kočár a spala v šatně, kam je vidět. Někdy jsem ji měla v Manduce. Asistence k starší byla spíš jen na nářadí, překážkách, žebřinách a pod. Při cvičení jako takovém ani ne.
Zajímavější to bylo později, tak po půl roce, když už se mladší drala ven a nechtěla být v kočárku, vajíčku, manduce a chtěla si lézt a pak ťapat. Ale i to se dalo zvládnout. Držím pěsti! ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
3.10.13 13:20

Do Yamahy jsme taky chodili, od roka do roka a půl, malému se to tenkrát hrozně líbilo. Ale dneska by mě s tím už poslal někam. :mrgreen: To vidím u nás v tom MC, když je „zpívací“ chvilka. Všechny holčičky spolupracují, zpívají, tancují… a všem klukům je to plně buřt a radši si jdou hrát. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
3.10.13 13:27

Ahoj, k nám na cvičení občas přijde někdo s miminem, některá to vydrží i v sedačce. To by moje prvorozená nikdy nedala. Já bych šla s šátkem, ale budu se bát nemocí, přecijen je to dětský kolektiv a já budu mít mimino narozené v zimě. Nebojíte se, že malé mimino něco chytne?
U nás instruktorka pomáhá se starším, když to je ochotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
3.10.13 14:16
@Livlin píše:
A vy máte cvičení v sokole pro děti už od dvou let? U nás je to až od tří. Jinak s miminkem jsem tam nikoho neviděla, ale že měl někdo dvě děti ano. Ale to mladší se spíš blížilo věkem k tvému staršímu. Popis činnosti popsaly už nade mnou. U nás tedy chtějí, že když je to cvičení rodičů s dětmi, že musí cvičit i rodiče, pak jsou samozřejmě některé činnosti, které dělají jen děti a rodiče jen jistí.

Jo, u nás je od dvou, ale chodí tam i děti mladší, zrovna třeba ti, co mají malé sourozence, ti se časem přirozeně zapojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
3.10.13 14:19
@Clarkia píše:
@Gina108 Jojo, to byla Yamaha. :mrgreen: Já tam teda nechtěla, ale kamarádka mě přemluvila, ať se tam jdu podívat. ;)U mě jediné co připadá v úvahu, na co bych syna dala, je ten sokol.

Yamahu dcerka naopak hooodně žrala, ale ona je prostě hudební. Já teď taky čekám druhé a kroužky zatím vynecháváme a uvidím, jaké nátury bude mimino. U nás v Sokole se platí pololetí i jednotlivé hodiny, nemusí být dítě ani členem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková