Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radkka píše:
Takže ve finále by to mohlo fungovat tak, že si žena s někým udělá dítě, pak potká lepšího, tak nechá zapsat jeho a bio má smůlu. To asi ne, že. Pokud bude bio otec projevovat zájem a půjde do toho hned, tak nevěřím, že by tam nechali nebiologického otce. A že zblbnul a od zodpovědnosti utekl? Je to hnusné, ale nepovažovala bych to za tak strašný prohřešek, pořád je to otec, který se včas vzpamatoval. Nebiologického otce v RL soud nechává, pokud je to v zájmu dítěte, já to chápu tak, že dítě toho nebio považuje za otce, je jím vychováváno atd. v tom případě ano, ale na novorozeně tohle snad aplikovatelné není.
neuvědomuješ si jednu věc - pokud má zakladatelka na matrice sepsané otcovství, tak ho automaticky jako otce zapíšou, pak se budou táhnout soudy a pokud to skutečný otec vyhraje, pak se bude táhnout zapsání atd.. je to na dlouhé lokte.. jako mi se to příčí celé, ale takto to funguje.. skutečný otec může dát návrh až po narození dítěte, ale pokud bude zápis z matriky, ten má v době narození přednost.
@martina.se píše:
neuvědomuješ si jednu věc - pokud má zakladatelka na matrice sepsané otcovství, tak ho automaticky jako otce zapíšou, pak se budou táhnout soudy a pokud to skutečný otec vyhraje, pak se bude táhnout zapsání atd.. je to na dlouhé lokte.. jako mi se to příčí celé, ale takto to funguje.. skutečný otec může dát návrh až po narození dítěte, ale pokud bude zápis z matriky, ten má v době narození přednost.
Myslíš, že se to bude tahnout roky? Já bych řekla, že ne, co tak v okolí vidím ![]()
@radkka píše:
Myslíš, že se to bude tahnout roky? Já bych řekla, že ne, co tak v okolí vidím
může.. rychlost soudů je někde neskutečná
jako jasný, nemusí to být, ale soud nerozhodne hned…
Děkuji za vaše názory.. Jen k tomu proč nechci aby malého viděl, nechci aby na moje dítě měl vliv člověk kterej mě bil a neštítil se toho ani v těhotenství.. Takže pro ty kdo se ohání názorem má na něj právo zeptejte se samy sebe, jestli byste vy takového člověka pustily k dítěti…
@martina.se píše:
může.. rychlost soudů je někde neskutečnájako jasný, nemusí to být, ale soud nerozhodne hned…
Jasně, může se stát, že se to potahne dlouho, ale třeba taky ne. Upřímně se mi zakladatelky přístup nelíbí a toho pána, který se po párměsíčním vztahu nechá zapsat do RL cizího dítěte bych teda chtěla vidět ![]()
@radkka píše:
Jasně, může se stát, že se to potahne dlouho, ale třeba taky ne. Upřímně se mi zakladatelky přístup nelíbí a toho pána, který se po párměsíčním vztahu nechá zapsat do RL cizího dítěte bych teda chtěla vidět
Ten pán byl můj dlouholetej kamarád ještě dávno před tím než jsem poznala otce dítěte
@Michaela2495 píše:
Ten pán byl můj dlouholetej kamarád ještě dávno před tím než jsem poznala otce dítěte
Tak si s kamarádem připravte pár tisíc na testy otcovství, jestli do toho ex půjde ![]()
@radkka píše:
Jasně, může se stát, že se to potahne dlouho, ale třeba taky ne. Upřímně se mi zakladatelky přístup nelíbí a toho pána, který se po párměsíčním vztahu nechá zapsat do RL cizího dítěte bych teda chtěla vidět
tak nějak, raději nekomentuju..
@Michaela2495 píše:
chudák.. njn, zaplatíte testy - soudní stojí 25 tis a výše, počítejte s tim.
Opravdu na celé emimino se patří vy… Člověk čeká radu a dočka se jen toho že zase všichni zbytečně komentují pro ně nedůležité věci a akorát si můžu připadat jako úplnej idiot.. Diky
@Michaela2495 píše:
Opravdu na celé emimino se patří vy… Člověk čeká radu a dočka se jen toho že zase všichni zbytečně komentují pro ně nedůležité věci a akorát si můžu připadat jako úplnej idiot.. Diky
Vždyť ti radíme našetřit si na drahé soudní testy a říkáme ti realitu, co víc chceš? Nebudeme tě plácat po zádech a říkat, že to bude ok, když s největší pravděpodobností to tak nebude.
@Michaela2495 Podívej, pokud si domácí násilí řešila mlčením, je oficiálně bezúhonej. Prostě si ho zase nechala, aby tě měl na lopatě.
V tuhle chvíli fakt můžeš jen doufat, že až uvidí účty za výbavičku a další věci, tak zase frnkne. Že si chce prostě užít jen tu chvilku, kdy tě ještě může zmáčknout. Každopádně přihlášení k otcovství nejde vzít zpět, takže jediná možná aktuální cesta je pro něj ta soudní. Můžeš tam potvrdit, že je biologický otec. Tím by ses měla vyhnout placení testů. Uvést důvody, proč není uveden jako otec, ale je tam místo něj jinej chlápek. No a pokud k tomu soudu dojde, prostě si sežeň právníka. Moc jiných rad není.
@Michaela2495 píše:
Děkuji za vaše názory.. Jen k tomu proč nechci aby malého viděl, nechci aby na moje dítě měl vliv člověk kterej mě bil a neštítil se toho ani v těhotenství.. Takže pro ty kdo se ohání názorem má na něj právo zeptejte se samy sebe, jestli byste vy takového člověka pustily k dítěti…
Možná by ses dřív měla zeptat sama sebe, proč jsi ho do svého života pustila ty. Ale jak to bývá - jistě byl skvělý a úžasný do chvíle, než jsi otěhotněla.
Vy jedny moralistky
z pár vět co napsala máte jasno a soudíte ji
tu aby se zakládaly jen sluníčkové diskuze, protože jinak se hned sesypete jak muchy na mršinu. Ona se slušně ptá a vy vzdycháte po bio otci. Asi jste byly panny do svatby a manžel byl váš prvý? Protože mi tak připadáte. To jste nikdy s nikým nebyly a až po čase se z člověka vyklubal grázlík? A mezitím se by se vám přišlo těhotenství. Už vás vidím, jak pro jeden výstřik dáváte své miminko nějakému debilovi, by vám srdce upadlo. A kdyby ta situace nastala, tak se sem vraťte a zkuste kázat kecy jak má bio otec právo na dítě. blablablabla. ne fakt nemá. Ježiši nedá se všecko šmahem brát stejně. kdyby sem psala, že si omotala chlapa kolem prstu za účelem těhotenství a pak ho odkopla je jiné než když je chlap násilník ne? Ona je maminka, nosí miminko devět měsíců pod srdcem a odešla od tyrana. kdyby zůstala, vy stejné byste ji časem v jiné diskuzi psaly, že je blbá, proč neodejde a nechá se bít a i dítě a ať si najde nového přítele. Jak jste pokrytecké, chce se mi ![]()
Zakladatelko, kašly na ně
jsi v požehnaném stavu, moc ti přeju, ať dokážeš mít radost z miminka a co nejvíc vytěsnit strach z bývalého. Držím palce ![]()