Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ivikik nemáme ona má jeho příjmení a já si ho nikdy nevzala
@terynka006 píše:
@ivikik nemáme ona má jeho příjmení a já si ho nikdy nevzala
Ach tak. Takze vesmes stejny ‚problem‘.
Jsou země, kde se to nepožaduje- vesměs je to EU a pak země, kde je to zcela na místě. Zažila jsem v praxi rodiče, co zůstali viset na letišti, protože to bylo brané jako mezinárodní únos. Pokud není otec k dostižení, tak je to blbé, ale může souhlas nahradit soud.
@SarinkaSar1 píše:
Jsou země, kde se to nepožaduje- vesměs je to EU a pak země, kde je to zcela na místě. Zažila jsem v praxi rodiče, co zůstali viset na letišti, protože to bylo brané jako mezinárodní únos. Pokud není otec k dostižení, tak je to blbé, ale může souhlas nahradit soud.
Turecko bych videla asi dost na hrane.
Dekuju za vsechny prispevky, riskovat nema smysl, nebudu lina a souhlas si poridim ![]()
@ivikik přesně tak, je to i lepší pro pocit „vnitřního“ klidu, že nikde nezůstanete viset ![]()
Hmmm já byla v Egyptě, Španělsku bez nějakého souhlasu…i když my se jmenovali stejně, teď po druhé svatbě i z těhle důvodů mám obě příjmení, jak ex, tak současného manžela.
@kve-tinka píše:
Hmmm já byla v Egyptě, Španělsku bez nějakého souhlasu…i když my se jmenovali stejně, teď po druhé svatbě i z těhle důvodů mám obě příjmení, jak ex, tak současného manžela.
Mam to s prijmenim resp. prijmenimi uplne stejne
Duvodem bylo to, ze jsem se chtela jmenovat stejne jako dcera a soucasne nemenit prijmeni ji kvuli jejim citum k otci, skole, kamaradum. A ma to tuhle vyhodu pri cestovani ![]()
Zdravím, zrovna toto řešíme. Nikdy jsem souhlas pro děti nepotřebovala..Nyní letíme do Turecka a v cestovce mi dali papír na ověření souhlasu otce..
Vím o pani, kterou kontrolovali a bohužel nepustili přes pasovou kontrolu..Letadlo jim uletělo.
U otců, co nefungují stačí ofocený rodný list dítěte a nebo ofocený rozsudek o svěření do péče..
Krásnou dovolenou všem ![]()
Obnovuji ![]()
Prosím a když chci syna poslat do Chorvatska s moji sestřenicí? Jak postupovat?
Dále… kamarádka má dvouletou dcerku ve své péči. Otec se s ní vůbec nestýká, ale má příjmení po něm. Může bez starosti vycestovat, nebo???
Přece nebude honit někde ex, kterého skoro rok a půl neviděla… ![]()
@Anonymní píše:
Obnovuji![]()
Prosím a když chci syna poslat do Chorvatska s moji sestřenicí? Jak postupovat?
Dále… kamarádka má dvouletou dcerku ve své péči. Otec se s ní vůbec nestýká, ale má příjmení po něm. Může bez starosti vycestovat, nebo???
Přece nebude honit někde ex, kterého skoro rok a půl neviděla…
Otec může se svým dítětem vycestovat, i když je nemá v péči. Na dovolenou souhlas matky nepotřebuje.
Synovi napíšeš soulas vycestovanim, vzor najdeš na netu. Já synovi vždy píšu, když jede na závody se sportovním oddílem nebo na tábor do zahraničí. Nikdo to ale nikdy vidět nechtěl.
No a když na letišti seberu nějakýho pána, řeknu, že to je otec, ten zakejve, tak co?
@Lama Lama Pockej, kdyz neni souhlas potreba, tak proc lovit pana?
A jinak tedy preventivne vozim kopie rodnych listu, ale nikdo je zatim videt nechtel, pouze jednou pri navratu mel blbe pripominky kontrolor v Praze na letisti, ale toho jsem vicemene poslala do haje…
@Jana206 špatně jsme se pochopili. Jde mi o to, zda kamarádka muže vycestovat bez souhlasu otce. On se o dítě nezajímá, nenavštěvuje, ale je uveden v RL
@j.a.n.i1 píše:
@Lama Lama Pockej, kdyz neni souhlas potreba, tak proc lovit pana?A jinak tedy preventivne vozim kopie rodnych listu, ale nikdo je zatim videt nechtel, pouze jednou pri navratu mel blbe pripominky kontrolor v Praze na letisti, ale toho jsem vicemene poslala do haje…
no, otázka je, z jakého pohldu. Z pohledu českého práva souhlas třeba není. Otázka je, zda je třeba z pohledu práva Britského, Italského…