Sousedé si stěžují

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4232
18.3.16 12:36

@maminkaBeáta A co zkusit sehant nějakýho odborníka, aby se vám na to kouknul a určil odkud se ty zvuky tak nesou. Jestli to má vůbec smysl zkoušet nějak odizolovat. jestli to někdo odfláknul, tak se s tím asi nic moc dělat nedá. My jsme kdysi bydleli v baráku, kde udělali špatně zvukouvou izolaci a bylo to fakt peklo. Slyšet tam bylo úplně všechno. když člověk oetevřel dveře od bytu, tak to znělo jako rána z děla. Od sousedů jsem slyšela skoro každý slovo, co si povídali u snídaně. Bylo to šílený, naštěstí jsme se po roce stěhovali pryč do vlastního a tady s tím problémy nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
18.3.16 12:42

Krom jiného je problém, že pravděpodobně ta rekonstrukce bytu neproběhla stavebně dle současných požadavků. Odhlučení by mělo být výrazně lépe fungující.
Navíc jste poněkud nestandardní rodina- za chvíli 5 dětí. Je jasné, že s jedním dítětem by takový problém nebyl. Čím víc dětí, tím poněkud klesá u rodičů „práh hluku“. Bude to jen horší. Trufnu si říct, že problém je spíš u vás, protože nelze od ostatních očekávat nekonečnou toleranci. Kdyby to byli lidé, co tam jen přespávají, ani tak by to dobrotu nedělalo. Řekl bych, že trvalejším řešením je snad jen vlastní RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
18.3.16 12:49

@maminkaBeáta

Zkuste nekam zajit na nezavaznou schuzku do nejake firmy. Jako plovouci podlaha spatne udelana, kde jedinou izolaci je tenky miralin, je peklo, to ti potvrdi hodne lidi. Nejlepsi je koberec, ten tlumi hodne, kdyz se pod to da izolace, udela to hodne. Kdyz clovek nechce koberce, jsou dneska mraky podlah a izolaci, ktery hluk hodne utlumi. My mame vsichni v baraku parkety a kdyz lidi predelavali postupne byty, vsichni parkety nechali zrenovovat a jediny rozdil v hlucnosti, je v izolaci, podle toho, kdo co tam dal. Jinak u nas byli taky problemy s pudnimi vestavbami, firma je za levno postavila, draze prodala asamozrejme setrili na materialu. Pak se zjistilo, ze chybi izolace uplne-jak folie mezi bytem a strechou, tak v podlaze. Kdyz to pak predelali, uz to bylo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
18.3.16 12:56
@maminkaBeáta píše:
Ahoj, chci se vypovídat a taky zeptat na nějaké řešení a předem prosím, aby ti co potřebují rýpat a mají extra tiché děti se zdrželi komentářů, protože to teď skutečně nemám náladu číst. Vyměnili jsme byt za nový, větší. Byt je krásný, i prostředí, o to by nešlo. Bydlíme sice v paneláku ale ve fajn lokalitě. Dům má 10 pater a 30 bytů, takže slušný počet lidí. Bohužel jsme se trefili tak neskutečně špatně, že v celém domě je jedna jediná rodina s dětma a to se dvěma a školního věku - starší děti. Jsme tu jediní v celém domě s malými dětmi a to já jsem těhotná nyní počtvrté. Není tady ani žádný pes, prostě nic. Samí starší až staří lidé. Kromě toho bydlíme v půdní dostavbě, kde byly všechny tyto tři byty na patře téměř 2,5 roku prázdné, než došlo ke schválení bydlení (něco ohledně stavby) a tak tady prostě bylo úplné ticho. Není to cihla, ale nějaký materiál, že je fakt vše slyšet, to je pravda. Naše děti jsou smečka a je je slyšet, to je také pravda. Piští, řádí, mají různá hrátka, která si pouští, pláčou - jedno z dětí má zdravotní potíže, takže brečí opravdu dost. Do školky chodí ze 4 zatím jen jedno. Bývají i na střídačku nemocné, takže jsme i dost doma holt celý den. Také na ně musím občas zvýšit hlas když zlobí a chci je trochu krotit a vychovávat. Sem tam spadne židle, sem tam hračka, sem tam dítka zuří atd. Prostě normální živější děti. Ovšem se sousedy je to hrůza. Pořád si stěžují, pomalovali nám schránku sprostými obrázky, mlátí do topení, klepou na nás, volají domovníka, bytovou správu.. Jsme z toho úplně zoufalý.Fakt nevím jak bych to řešila. Děti samozřejmě uklidňuji, omezuji jim rušné hry a jiné věci, které dělají vyloženě rámus, ale někdy už mi je dětí i hodně líto, protože už toho nesmí až moc. Nesmějí ani lozit po kolenou, protože i to dělá dle sousedů rány, takže loží jen v ohrádce, kde mají pěnové puzzle. Štve mě to, neustále musím děti krotit a okřikovat aby s ničím nebouchaly, nedupaly, neházely… máme ale dděti které jsou ačkoliv poslušné, tak hodně živé a tu svoji energii nedokáží v tomto věku úplně ovládat. Teď ještě jak jsem těhotná, tak mě nátlak sousedů strašně deptá, kolikrát brečím, je mi z toho špatně. Chci se odstěhovat jinam a manžel když to vidí, tak souhlasí. Přesto se musí trochu vzpamatovat finančně, takže rok dva tu budeme potřebovat v klidu žít. Už jsme napsali i dopis, ale nepomáhá to. Doposud tu bylo prostě naprosté ticho, najednou šestičlenná rodina. Chápu že je to pro ně změna, ale nechápu co po nás chtějí. Vyštvat nás? Stalo se nám to prvně. Bydlíme, co máme děti, už v třetím bytě a doteď sousedi super, žádný problém, ale bydleli jsme vždy tak, že v domě bylo převážné množství rodin s dětma, studenti, psi, kteří tam poštěkávali a tak se to úplně ztrácelo, ale tady je to děs běs. Jak byste se k tomu stavěli vy? Já mám z nich v těhotenství hrozný stres, je to několikrát denně a holt nijak to neovlivním, opravdu nepůjdu děti prodat na burzu ani je doma nezavřu do klece, chovají se normálně, žádný zvýšený hluk ve srovnání s jinými dětmi rozhodně nedělají a ty děti, kterou už jsou schopny to chápat, se maximálně snaží být nehlučné a dokonce už se začínají samy protivnými sousedy trápit a cítí, že nás tu v domě nechcou. Jestli jste to někdo zažil a našli jste nějaké řešení, budu fakt ráda za typ. Komentáře rejpalů ignoruji. Sousedům jsem nicméně naposledy řekla, že byli taky kdysi malé děti a chovali se stejně, ne li hůř a že by se nad tím měli zamyslet. Nicméně to asi nikam nevede. Jinak děti zdraví, jsou slušné, nikde s nimi potíže nejsou, takže je to skutečně nesnášenlivost sousedů zvyklých v domě, ve kterém byl doposud prostě absolutní klid. Jde tak o 2 patra pod námi, vše starousedlíci, co zde žijí 40let. :zed: :zed: :zed:Příspěvek upraven 18.03.16 v 12:14

Podle všeho sousedi nejspíš taky… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
18.3.16 13:04

Řešení máte jasné no, jak píšou holky zainvestovat do odhlučení, jsou to peníze ale za ten klid vám to určitě stojí, když je byt ještě v dobré lokalitě tak bych se teda nechtěla znovu stěhovat a třeba si i pohoršit…

Jinak máme něco podobného, akorát v menší míře.
4 roky mladý, bezdětný pár - 12h v práci, žádné večírky, hlasité návštěvy, naopak když byl volný čas trávili jsme ho pryč.

Po 4 letech bydlení se narodila dcera a do roka když se rozchodila, začala si hrát začalo dusno a sousedské vztahy nejsou na bodu mrazu ale hluboce pod. Naše tolerance jejího syna který měl v době nastěhování 2 roky dupal, ječel a běhal stejně jako teď naše, najednou jako kdyby nikdy nebyla a už vůbec není opětovaná :pocitac:

Snažím se dceru mírnit v době kdy vím že jsou doma, říkám at chodí pomalu, nedupe, hraní se snažím směrovat na pěnové puzzle. Ano dcera je živější, ale nemyslím si, že by to bylo takové hrozné peklo nás mít za sousedy, ještě ke všemu oni taky nejsou svatý a mohla bych vypisovat jejich neřesti. Ale neustálé napomínání dcerky už mě přestává pomalu ale jistě bavit :nevim: nedělá nic nenormálního, prostě 2leté, hravé dítě…

My začínáme stavět, takže mám alespoň tu výhodu v tom že u nás tomu bude konec a budeme mít svatej pokoj. Netuším co by dělala, kdyby malá byla uřvaná, nebo měla bolestivé klubaní zubů a další. V noci brečela snad jen občas prvních 14 dnů, pak jsme si vše najeli a sousedka neví co je to noční pláč… hold by potřebovala asi poznat i jiné sousedy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
18.3.16 13:20

Holt to budete muset nějak přežít ten rok dva a pak nejlépe pořídil barák. teprve tam budete mít klid a soukromí. To víš, oni byli zvyklý celá léta na klídeček, pohodičku a vy jste jim to narušili, s tím neuděláš nic.jen vydržet a doklepat to tam nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
18.3.16 13:22

Jako 4 děti asi nikdy neumlčíš a někdy to asi bude opravdu rachot, ale některým důchodcům se nezavděčíš nikdy. Bydlíme v podobném složení sousedů, ale máme jen 1 dítě a to ho hodně krotíme. U nás v baráku je pán, kterému vadí i klepání řízků :mrgreen: Pokud by to alespoň trochu šlo, šla bych do baráku a budete mít od všech klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
18.3.16 13:24

Ahoj, nevím co poradit, ale jdu aspoň povzbudit. Soucítím s vámi. Díky za to, že moje děti si mohou křičet a dupat, jak chtí (tedy co mi dovolíme) a to i na zahradě. Máme všechny sousedy velmi tolerantní, ač většina jsou taky důchodci, tak ten dětský cvrkot zbožňují a naopak mě uklidňují, že jim to vůbec nevadí, jen ať se děti vydovádí, že je tu aspoň živo. Jenže to jsou prostě lidi z vesnice a je to opravdu znát. Držím palce, ať to co nejdřív vyřešíte. Asi bych nejdřív zkusila třeba zátěžový koberec a na to ještě jeden normální do místnosti, kde se děti nejvíc pohybují. To by mohlo trošku ztlumit a pak řešit co dál. Nejde to reklamovat? Oni asi věděli, proč pořád nechtěli ty byty zkolaudovat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
18.3.16 13:25

@cverunka Tak soused závidí řízky, jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
18.3.16 13:34

Víš co? Zkus si představit, jaké to je poslouchat od rána do večera hlomoz, je jedno jaký, ruku na srdce 4 dědi dokáží nadělat dost rachotu.Vy máte vyčůraně byt v posledním patře a ani nevíte, jak moc obtěžují jakékoliv zvuky sousedy. Nemluvě o tom, že už jsou starší a mají rádi svůj klid. Vaše chyba, že jste si před stěhováním nezjistili jaké generace v domě bydlí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.16 13:42

Tak ja ti napisi zase ze strany jine.. nad nama bydli taky sousedi, maji dvojcata.. maji po celem byte plovouci podlahy.. opravdu to nikomu nepreju, JE SLYSET UPLNE VSECKO.. od rana, kdy jejich decka vybehnou, dupotu, rachotu, behani z jednoho pokoje do duheho, proste tragedie.. kdo tohle nezazil nevi, co to je.. proste jen cekas kdy prijde dalsi rana.. je to naprosto strasne.. pritom, kdyz nejsou deti doma, jen oni, dospeli, neslysime v podstate nic, jakoby nad nama nikdo nebydlel, ale jakmile se decka rano vzbudi, zacne to nanovo.. cely problem je v tom, ze si ten kok*ot narval do celeho bytu plovoucky, kdyby tam mel koberce, tak je uroven hluku daleko mensi.. at si o me mysli kdo chce co cche, ale ja nikoho hlukem neobtezuju a to same cekam od ostatnich, nevim, proc bych mel ja poslouchat cizi decka jak mi dupou nad hlavou, takze jsem si se sousedem ostreji promluvil, nastesti to pohcopil a situace je vyrazne lepsi..
Takze pokud jste se nastehovali a Vase deti dupoujako sloni a je u vas cirkus tak se nediv, ze jsou sousedi na Vas takovi, jaci jsou… v tom pripade doporucuju bud prizemni byt, nebo RD, kde nikoho otravovat nebudes.. kdyby meli sousedi psa a ten pes stekal celou dobu, co nebudou doma, napr. v praci, taky by ti to vadilo..
radeji anonym

• Citovat
  • Upravit
maminkaBeáta
18.3.16 13:43

@Ivan PPZ Abych to tu uvedla na pravou míru, tak byt není v osobním vlastnictví, je to byt státní, kde jsme měnili za větší s doplatkem. Investice jakékoliv tu zůstanou pokud se odstěhujeme a nijak se nám nevrátí. Dítě bude teď čtvrté, ne páté a já právě osobně vidím problém v sousedech a ne v nás, protože mi to že děti si hrají, nebo lozí po kolenou připadá jako naprostá samozřejmost a nějak mi nepřijde že by to v kterémkoliv jiném domě dělalo problém. Moc nechápu že to může někomu vadit, ale třeba máte pravdu že už máme snížený prách hlučnosti ale na druhou stranu v předchozích bydleních nebyl nejmenší problém. RD si nemůžeme dovolit takže to jako řešení nepřipadá v úvahu.

• Citovat
  • Upravit
1309
18.3.16 13:46

Bamba-presne tak… jako pokud ma nekdo 4 deti a ceka pate-ok, vase vec, mejte treba 20 deti- tak byste se tomu meli prizpusobit, napr. koupit byt v prizemi.. a ne v poslednim patre a pak se divit, ze sousedi jsou vzteky bez sebe, kdyz jim 4decka dupou imrvere nad hlavou a jeste je u vas revu jako v zoo.. to se opravdu nezlob, ale toho je dost psycho..Mej taky ohled nad ostatnimi lidmi.. nikdo neni povinen tvoje decka poslouchat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
18.3.16 13:48

@maminkaBeáta Tak naběhněte na obec a vyžadujte, aby se tam provedlo měření, zda je byt správně udělaný: na odhlučnění jsou normy, a pokud nejsou dodrženy, je to problém majitele. Ideálně se v tomto spojte se sousedy - měli by vás podpořit, je to v jejich zájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminkaBeáta
18.3.16 13:48

@Elen8 no právě že naše děti rozhodně nejsou žádní divoši, jsou živější, ale tak běžně, poslechnou, nic hrozného nedělají, samozřejmě to redukujeme a to už mám pocit že i moc, že to už má na děti nedobrý dopad, chudáci nic nesmějí. Nechápu sousedy, že je mohou rušit děti, jak píšete, vždyť je to přece normální, jsou to prostě děti a hrají si.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný