Sousedé si stěžují

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4232
18.3.16 14:49

@maminkaBeáta Jenomže tam byli na děti a hluk prostě zvyklí. Teď bydlíte v domově důchodců a to prostě fungovat nikdy nebude, protože oni tohle nikdy nedělali a jejich děti by si to taky nikdy nedovolily. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
18.3.16 14:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
18.3.16 14:54
@MarketaJ píše:
@maminkaBeáta Jenomže tam byli na děti a hluk prostě zvyklí. Teď bydlíte v domově důchodců a to prostě fungovat nikdy nebude, protože oni tohle nikdy nedělali a jejich děti by si to taky nikdy nedovolily. ;)

Jojo, tohle je kámen úrazu. Bezdětní to ještě neznají a ti, co mají děti už velké, si to nepamatují :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
18.3.16 15:25

@MarketaJ plovoučka v paneláku je na vraždu…ale zrovna tak třeba štěkající a vycí psy, hysterická vyřvávající sousedka, hlučně souložící sousedé, též i kašlající, vrtající a věčně něco opravující, znám případ, kdy mají lidé z paneláku v jednom z pokojů udělanou obří voliéru a to je pak maso(musela jsem se k paní, co má takové sousedy jít podívat a mám fakt zážitek),mrouskající kočky, opakované pařby sousedů, i když tiché, ale věčně vypadávající hadice z praček s následným vytopením lidí pod…no, nevím, jestli pro takové, kterým vadí kde co, není lepší bydlet bud na samotě jen v šumu lesů nebo alespoň ve zděných bytech či domech než panelácích. každý, kdo jde do paneláku bydlet snad tyhle rizika možné hlučnosti zná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
18.3.16 15:54

@klafina123 Prostě s panelákem nic neuděláš, ale v rámci slušnosti bych si do panelákovýho bytu plovoučku nikdy nedala. Já už bych si jí nedala do žádnýho bytu, protože je to prostě studený. I tady, kde jsme s hlukem problémy neměli, jsme to stejně předělávali. Ten soused přišel až když jsme měli asi dva roky předělaný podlahy. Takže s podlahama to u nás nic společnýho nemělo, ale se špatně izolovanýma dveřma. Navíc máme v předsíních a koupelnách všichni podhledy, což je taky parádní akustika. Když si Ela večer začne zpívat v koupelně, tak musí slyšet až do posledního patra. Nevím, co to toho architekta napadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminkaBeáta
18.3.16 17:01

Už jsem psala, my plovooučku nemáme ani v jednom pokoji, navíc tady se to asi nejvíc nese těmi dutými cihlami nebo z čeho to je ty zdi :/ zvažujeme magistrát, izolaci a stěhování..ale už to tu raději nechci víc rozebírat, ještě se rozčilovat na emiminu to fakt nepotřebuji :/// Nicméně jak někdo výše psal, je to tak. Nás taky dřív vytopili, i jsme měli pozvracená okna, uštěkaní psi a dupající děti mi prostě nevadí, mě to nerozčiluje - ale může to být tím že jsem na šramot doma zvyklá, to nepopírám. Každopádně taky nechápu co takoví lidé hledají v paneláku…

• Citovat
  • Upravit
4232
18.3.16 17:38

@maminkaBeáta jestli se ty zvuky nesou zdma, tak s tím se neudělá asi nic. Navíc ten byt není váš, cokoliv investujete, tak vám to nikdo nevrátí. Spíš bych pouvažovala nad vlastním bydlením. Tady nebyli léta zvyklý na děti a hluk, těžko je předěláš. Až se narodí čtvrtý dítě, tak vám budou dělat teprve peklo. Prostě to musíš brát tak, že každej má jinou hladinu hluku, kterou je ochotnej snést. Já jsem zvyklá taky na hluk, ale ticho mám opravdu ráda a užívám si ho. Ale když ho nemám, tak se taky nezblázním. Já to řeším sluchátkama s hudbou na uši a je mi všechno fuk :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminkaBeáta
18.3.16 17:48

@MarketaJ no my na ně zatím máme aspoň tu páku, že v 19:30 fakt zhasínáme a zlatíčka spinkaj a v noci jsou hodňouncí a spí, případně si řeknou potichoučku, jsou zvyklí brát ohledy i jeden na druhého.. A tak to je až do 7:30 do rána. Kdyby pod nama bydleli normálněpracující lidi, kteří odejdou ráno v 7:00 do práce, vrátí se v 17:00 domů, tak naše děti poslouchají tak hodinku, protože my jsme většinou do 18hod venku a pak jen 90min na večeři, koupel, pohádku a spinkají - to by si snad ani nikdo nestěžoval, ale jak jsou to důchodci co sedí celý den doma to je za trest, připadá mě to že oni si ty důvody hledají. Fakt jsem si říkala, že by jim sem mohli místo nás šoupnout nějaký studenty, tak aspoň 8 kousků a pořádný pařmeny :D opravdu bych se asi zasmála, protože sice máme děti, ale my fakt produkujeme takový normální hluk a v normálním čase, nebo nějakýho pejska co v noci vyje a tak :D by se asi divili :D

• Citovat
  • Upravit
bamba
18.3.16 18:54

@maminkaBeáta Co tak trochu empatie? Ti lidé tam bydlí desítky let, ne oni, ale ty ses tam teprve nedávno přistěhovala. Řeknu ti novinu i ty jednou budeš důchodce a určitě se ti nebude líbit, jak se o tobě budou mladí vyjadřovat. Z tvých přízpěvků je cítit nenávist vůči starším lidem.Za sousedy bych vás opravdu nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
1109
18.3.16 19:05

Necetla jsem diskuzi, reaguju na ten prvni dotaz: hele, ja bych se odstehovala. Slysi vas oni, slysite vy je, nesnasite se, na tom se nic nezmeni, ani kdyz das deti do kleci.
Ja mam souseda, co vali noviny pred bytem, a druheho, kteremu pul dne steka cokl. Takze kdyz mi place mimi, rikam si - ja taky posloucham tvyho cokla.
Takze my se tolerujeme, protoze nam holt nic jineho nezbyva, ale nadsena neni ani jedna strana.
Uprimne, stezovat si na deti muzou leda na lamparne, pokud vim, zakon to upravuje tak, ze proste dite je dite a po pr…
U televize, coklisek a podobne je to jinak, to je podle zakona vec. Takze teoreticky mate navrch vy, jestli to teda chcete nejak resit.
Ale za me - hledala bych jiny byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminkaBeáta
18.3.16 20:37
@bamba píše:
@maminkaBeáta Co tak trochu empatie? Ti lidé tam bydlí desítky let, ne oni, ale ty ses tam teprve nedávno přistěhovala. Řeknu ti novinu i ty jednou budeš důchodce a určitě se ti nebude líbit, jak se o tobě budou mladí vyjadřovat. Z tvých přízpěvků je cítit nenávist vůči starším lidem.Za sousedy bych vás opravdu nechtěla.

Teda teď si mě fakt strašně pobavila :D Ze mě je cítit nenávist vůči starším lidem? To máš tedy hodně špatný nos :) Nesmysl, staré lidi mám ráda stejně jako mladé, stejně jako děti, neřeším věk. Řeším chování druhých. Až já budu stará babka tak budu pro sousedovic děcka péct perníčky a nosit jim kokina a ne si stěžovat že mi narušují moje poklidné čekání na smrt. To vůbec není věkem, to je povahou člověka a že je většina důchodců protivná, zásadová, nesnášenlivá vůči všemu a všem fakt není chyba moje ani chyba mých dětí. No taky bych tě nechtěla za sousedku, já mám ráda přátelské lidi s dobrým srdcem, otevřené a milé a ne nějaké uhudrované zakomplexované bručouny kteří se nudí celý den doma a ještě si stěžují že v tom svém tichu mezi 4mi stěnami slyší sousedy. :zed:

• Citovat
  • Upravit
maminkaBeáta
18.3.16 20:45

@bamba Mimo to, dám ti jedno docela trefné přirovnání. Oni staří lidé jsou někdy dost cítit a zrovna to je něco, co tady v domě je, prostě ti starší lidé už s tímto mají problém, ať je to moč, nebo jen takový ten stařecký „pach“ - nemyslím zle, no tak kdybych si chodila na ně stěžovat že smrdí po celém domě, že mi ten smrad leze do bytu, bylo by to stejně trapné a neřešitelné jako si stěžovat na to, že děti běhají a hrají si. Naprosto to samé. Neudělala bych to samozřejmě, oni ano. Nebudu ti vnucovat svoji pravdu, mysli si co chceš, ale i ty si byla kdysy malá holka a chtěla sis stavět kostky, pochybuju že ti to rodiče zakázali…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.16 21:06

Nečetla jsem celou diskusi, jen sem tam něco, ale udivuje mě, že to, že jsou děti hlučné a budou se tak chovat, jste nevěděla už předtím. Zřejmě jste nikdy nebydlela pod někým, kdo dělá opravdu rámus. Nad námi bydlela rodinka se dvěma dětmi, které non stop lítaly a řvaly a to opravdu nelze poslouchat celý den. Vaše děti potřebují pohyb a vybláznit se, ale to jim potom k tomu máte hledat vhodné místo k bydlení a ne se někam nastěhovat a čekat, že si z toho všichni sednou na zadek a budou to chtít poslouchat. Je to smutné, ale bohužel to tak je. A izolace zase tak moc nepomůže, zkoušeli jsme. Bohužel naší „sousedce“ to bylo úplně jedno, dokonce, když jsme se přistěhovali, tak nám sama říkala, že nájemnice před námi byla hrozná, že pořád mlátila koštětem do stropu. No.. brzy jsme pochopili proč. Tohle prostě nechce poslouchat nikdo, se pak nedá ani vzpamatovat z migrény a nebo vyspat se po směně.
Prostě je to šíleně neohleduplné vůči lidem, kteří tam již bydleli. Slušné je neobtěžovat ostatní. A teda nám hodně pomohlo, když jsem po tom jejich randálu, pár minut před desátou, pustila naplno „duc-duc“ hudbu ve veelmi kvalitních reproduktorech. To pak začali děti trochu vychovávat. I ty děti by se měly naučit ohleduplnosti vůči okolí. Takže buď se nastěhovat do domu, kde ta divočina nebude nikoho rušit a nebo si nejdřív pozjišťovat, kam se stěhujete a jestli vás tam budou tolerovat. Ale obtěžovat okolí svým jednáním, o kterém moc dobře víte(!), a pak se tomu ještě divit… :nevim: :zed:

Anonym kvůli „sousedce“, ikdyž se v tom určitě pozná, ale i okolí. :) 

• Citovat
  • Upravit
26270
18.3.16 21:12
@maminkaBeáta píše:
@MarketaJ no my na ně zatím máme aspoň tu páku, že v 19:30 fakt zhasínáme a zlatíčka spinkaj a v noci jsou hodňouncí a spí, případně si řeknou potichoučku, jsou zvyklí brát ohledy i jeden na druhého.. A tak to je až do 7:30 do rána. Kdyby pod nama bydleli normálněpracující lidi, kteří odejdou ráno v 7:00 do práce, vrátí se v 17:00 domů, tak naše děti poslouchají tak hodinku, protože my jsme většinou do 18hod venku a pak jen 90min na večeři, koupel, pohádku a spinkají - to by si snad ani nikdo nestěžoval, ale jak jsou to důchodci co sedí celý den doma to je za trest, připadá mě to že oni si ty důvody hledají. Fakt jsem si říkala, že by jim sem mohli místo nás šoupnout nějaký studenty, tak aspoň 8 kousků a pořádný pařmeny :D opravdu bych se asi zasmála, protože sice máme děti, ale my fakt produkujeme takový normální hluk a v normálním čase, nebo nějakýho pejska co v noci vyje a tak :D by se asi divili :D
..tak snad abyste jim navrhli, že by si našli nějaký přivýdělek k důchodu, ne?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pohlazeni
18.3.16 21:12
@bamba píše:

My bydlime v bytovce, kde je to samy stary clovek. Deti mame tez hlucne, sousedum jsem se zpocatku omlouvala (aniz by si stezovali) a stary pan, co bydli pod nami, povida: " To vite, vsak jsou to deti. " Takze myslim, ze to neni o veku, ale o lidech. Empatii ano, schvaluji, ale u me by se ji ten, kdo resi konflikty cmaranim sprostaren na schranku, proste nedockal. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný