Sousedé si stěžují

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bamba
18.3.16 22:09
@kate02 píše:
Tak byt není a nebude bude náš, takže o nějakým „dostávání“ asi nemůže být řeč. Jediný, co jsme dostali, je nájemní smlouva jako v každým jiným nájmu. ;-)

Tak jinak, bydlíte ve státním bytě, takže prvotní náklady na bydlení žádné. Jednoduše to myslím tak, že nejste v podnájmu u nějakého majitele bytu, takže neplatíte přemrštěný nájem a ani jste si nemuseli brát hypotéku, kterou musíte x let splácet.
Předpokládám, že máte smlouvu na dobu neurčitou, takže vás jen tak nevyhodí. V případě prodeje bytu zaplatíte nevelkou sumu.

• Citovat
  • Upravit
2480
19.3.16 07:13
@bamba píše:
Tak byt jste dostali od státu zadarmo, nebo ne? Že platíte nájem je snad samozřejmostí.

Boze muj, tak se to tady zvrhne ve vycitani, kdo koho vysava na statnim socialnim systemu. Ja tedy ve statnim byte nikdy nebydlela, ale pokud vim, tak rozhodne to nefunguje tak, ze by ti stat „dal“ byt. Ne, on ti ho pronajme, jako si ho muzes pronajmout od jinych. Neni to tak, ze by na katastru byl najemnik vlastnikem-to je porad stat, potazmo obec. U nas se obecni byty prideluji ucitelum, samozivitelkam, rodinam s vice detmi, rodinam s postizenymi detmi, atd. Plati se tam normalne najem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
19.3.16 07:18
@bamba píše:
Tak jinak, bydlíte ve státním bytě, takže prvotní náklady na bydlení žádné. Jednoduše to myslím tak, že nejste v podnájmu u nějakého majitele bytu, takže neplatíte přemrštěný nájem a ani jste si nemuseli brát hypotéku, kterou musíte x let splácet.
Předpokládám, že máte smlouvu na dobu neurčitou, takže vás jen tak nevyhodí. V případě prodeje bytu zaplatíte nevelkou sumu.

Ty mas teda utkvely predstavy o statnim bydleni, neco si o tom procti, nez zacnes tady sirit paniku o bezplatnem statnim bydleni. Bohuzel to tak nefunguje. Chtela bych videt statni byt, kde jsou prvotni naklady na bydleni zadne. To si fakt myslis, ze prijdes na urad, sepises papiry, oni ti daji klice a najemni smlouvu na dobu neurcitou? :mrgreen: To je vtip, ze jo? Skladas normalne vstupni poplatek-nekolik desiteknebo az stovek tisic. Platis najem. Holka prober se, v tomhle state ti nikdo zadarmo nic neda. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
19.3.16 08:20

@bamba Vůbec netuším, kde jsi přišla na to, že ve státních bytech jsou nízký nájmy. Pokud to není sociální byt, tak jsou tam úplně normální nájmy. Akorát, že mají třeba tu smlouvu na dobu neurčitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
19.3.16 08:21
@Ter85 píše:
Ty mas teda utkvely predstavy o statnim bydleni, neco si o tom procti, nez zacnes tady sirit paniku o bezplatnem statnim bydleni. Bohuzel to tak nefunguje. Chtela bych videt statni byt, kde jsou prvotni naklady na bydleni zadne. To si fakt myslis, ze prijdes na urad, sepises papiry, oni ti daji klice a najemni smlouvu na dobu neurcitou? :mrgreen: To je vtip, ze jo? Skladas normalne vstupni poplatek-nekolik desiteknebo az stovek tisic. Platis najem. Holka prober se, v tomhle state ti nikdo zadarmo nic neda. ;)

Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
19.3.16 08:44
@Ter85 píše:
Ty mas teda utkvely predstavy o statnim bydleni, neco si o tom procti, nez zacnes tady sirit paniku o bezplatnem statnim bydleni. Bohuzel to tak nefunguje. Chtela bych videt statni byt, kde jsou prvotni naklady na bydleni zadne. To si fakt myslis, ze prijdes na urad, sepises papiry, oni ti daji klice a najemni smlouvu na dobu neurcitou? :mrgreen: To je vtip, ze jo? Skladas normalne vstupni poplatek-nekolik desiteknebo az stovek tisic. Platis najem. Holka prober se, v tomhle state ti nikdo zadarmo nic neda. ;)

Nemám utkvělé představy. Bydlela jsem chvíli ve státním bytě. Zaplatili jsme kauci ve výši tří nájmů(určitě ne ve stovkách tisíc) a po roce dostali smlouvu na dobu neurčitou. Tak jak tak je bydlení ve státním nejlevnější.

• Citovat
  • Upravit
bamba
19.3.16 08:49
@MarketaJ píše:
@bamba Vůbec netuším, kde jsi přišla na to, že ve státních bytech jsou nízký nájmy. Pokud to není sociální byt, tak jsou tam úplně normální nájmy. Akorát, že mají třeba tu smlouvu na dobu neurčitou.

Tak ona je otázka, čemu kdo říká úplně normální nájem. Každopádně není tak vysoký jako u bytů, které pronajímají soukromníci.

• Citovat
  • Upravit
4232
19.3.16 08:57
@bamba píše:
Tak ona je otázka, čemu kdo říká úplně normální nájem. Každopádně není tak vysoký jako u bytů, které pronajímají soukromníci.

No to je možný, ale zase takový terno to taky není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
19.3.16 09:10
@bamba píše:
Nemám utkvělé představy. Bydlela jsem chvíli ve státním bytě. Zaplatili jsme kauci ve výši tří nájmů(určitě ne ve stovkách tisíc) a po roce dostali smlouvu na dobu neurčitou. Tak jak tak je bydlení ve státním nejlevnější.

To jsi teda pěkně vyčuraná, když jsi šla bydlet do státního! Tak tady moc nekázej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
19.3.16 09:12
@MarketaJ píše:
No to je možný, ale zase takový terno to taky není.

Tož terno…každopádně jde o nejlevnější bydlení. Když ho opouštíš, město kauci vrátí na rozdíl od soukromníka, který si většinou najde důvod nevracet.
Abych se vrátila k tématu. Lidé, kteří bydlí v bytech by měli být ohleduplní vůči ostatním nájemníkům, nevyjadřovat se o nich jako se vyjadřuje zakladatelka. Mě z jejího projevu vyplývá jediné. My jsme svatá rodina a zbylí nájemníci pekelníci, kteří nám ničí život.

• Citovat
  • Upravit
2249
19.3.16 09:16

@bamba a soukromníci nevracejí kauce?? Ty máš vážně dost 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
19.3.16 09:19
@Martinik píše:
To jsi teda pěkně vyčuraná, když jsi šla bydlet do státního! Tak tady moc nekázej!

Aha, no když to tak vidíš. Klidně ti to napíšu. Byt 1+1 město přidělilo mému muži po rozvodu a to jen proto, že našel bývalého nájemníka, který v bytě nebydlel, neplatil nájem a nikdo z úřadu nevěděl, kde ho najít. Kromě kauce jsme hradili i dlužné nájemné(po dohodě).Bydleli jsme v něm rok a pak si koupili dům. Stačí?

• Citovat
  • Upravit
bamba
19.3.16 09:20
@Martinik píše:
@bamba a soukromníci nevracejí kauce?? Ty máš vážně dost 8o

Ne vždy.

• Citovat
  • Upravit
maminkaBeáta
19.3.16 09:23

NAPÍŠU SVŮJ POSLEDNÍ PŘÍSPĚVĚK DO TÉTO DISKUZE, PROTOŽE TADY SE STEJNĚ NIČEHO NEDOBEREME.

1. MÁM NEGATIVNÍ PŘÍSPĚVKY NA MÍSTNÍ DŮCHODCE - TEDY NA NAŠEM PATŘE A O PATRO NÍŽ, JSOU TO PODLE MĚ NESNÁŠENLIVÝ LIDÉ KTEŘÍ NEMAJÍ V PANELÁKU CO DĚLAT A MOHLA BYCH STEJNĚ TAK NAVRHNOUT JÁ JIM AŤ SE ODSTĚHUJÍ KDYŽ SE JIM TO NELÍBÍ
  2. DÍKY TÉTO DISKUZI MÁM ASPOŇ JASNO JAK K TAKOVÝM LIDEM PŘISTUPOVAT, OD TEĎ SI ASPOŇ BUDOU MOJE DĚTI S ČISTÝM SVĚDOMÍM HRÁT A CHODIT PO BYTĚ, ANIŽ BY BYLY ZBYTEČNĚ OKŘIKOVÁNY ZA SVÉ BĚŽNÉ PROJEVY A STÍŽNOSTI SOUSEDŮ ZAČÍNÁM NA ZÁKLADĚ NÁZORŮ KTERÉ TU ČTU IGNOROVAT, PROTOŽE ANO, PRO MĚ JSOU DŮLEŽITÉ MOJE DĚTI, TY JSOU SLUŠNĚ VYCHOVANÉ, CHOVAJÍ SE V RÁMCI NORMY A VÍCE MĚ NEMUSÍ ZAJÍMAT, KOMU SE TO NELÍBÍ, JEHO PROBLÉM
  3. V PANELOVÉM DOMĚ MUSÍ KAŽDÝ POČÍTAT S TÍM, ŽE BUDE SLYŠET SOUSEDY, MY JE TAKÉ SLYŠÍME A CO!?
  4. TRÁPILA JSEM SE CITUACÍ JAK TO VYŘEŠIT, KDYŽ VEDLE VÁS, ČI POD VÁMI BYDLÍ ZAKOMPLEXOVANÍ LIDÉ KTEŘÍ NEMAJÍ RÁDI DĚTI (TO SAMÉ PSY) TAKÉ NEPOCHOPÍM A DOZVĚDĚLA JSEM SE ŽE SPOLEČNOST JE PLNÁ ZAKOPLEXOVANÝCH LIDÍ A ŽE VLASTNĚ MY JSME TI ŠPATNÍ - OPRAVDU VTIPNÉ
  5. BYDLELA JSEM V PANELOVÉM DOMĚ SKORO 30LET DOPOSUD A TO NA 4 MÍSTECH, NA DVOU S VLASTNÍ RODINOU, NA DVOU JAKO DÍTĚ, VŽDY JSME SLYŠELI SOUSEDY, VŽDY SLYŠELI ONI NÁS, TO ŽE ZDE JE PROBLÉM, TO NENÍ TÍM, ŽE JSOU TU DŮCHODCI, ALE ŽE JSOU TU ZLÝ NENÁVISTNÍ LIDÉ - JAK MŮŽE NĚKDO NEMÍT RÁD PSY A STĚŽOVAT SI NA TO, ŽE NĚKDE V DOMĚ ŠTĚKAJÍ, COŽ SLYŠÍM Z OKOLÍ NEJČASTĚJI MOC NECHÁPU, ALE ŘÍKÁM SI, ANO, NĚKDO PROSTĚ MÁ NÁZOR, ŽE PES DO BYTU NEPATŘÍ, OK, ALE JAK MŮŽE NĚKOMU VADIT DÍTĚ A JEHO PROJEVY - TO SVĚDČÍ JASNĚ O ŠPATNÉM PSYCHICKÉM STAVU DANÉHO JEDINCE, PROTOŽE ZDRAVÉHO ČLOVĚKO VÝSKOT A HRA DÍTĚTE TĚŠÍ A ZAHŘEJE U SRDCE, NIKOLIV ABY HO RUŠILA - NIKDY MI V DOMĚ NEVADIL STĚKOT PSŮ, DUPOT DĚTÍ, HUDBA SOUSEDŮ - VŠE JSEM ZAŽILA NA VLASTNÍ KŮŽI ALE BYLA JSEM RÁDA, ŽE KOLEM SEBE SLYŠÍM LIDI..

SAMOTÁŘI NECHŤ BYDLÍ V CHATĚ NA SAMOTĚ, PANELOVÉ DOMY JSOU URČENY PRO DRUŽNÉ LIDI A NIKOLIV PRO SAMOTÁŘE, TO JE Z PODSTATY STAVBY JASNÉ

• Citovat
  • Upravit
maminkaBeáta
19.3.16 09:28
@bamba píše:

Mimochodem tohle je úplný nesmysl. Není to tak lehké jak si tady někdo myslí. Za byt jsme zaplatili (samozřejmě) a to nejen poplatek obci, ale i platbu za „rekonstrukci prostorů“ - půdní dostavba a bylo to čtvrt milionu, které jsme si museli půjčit. Platíme normální nájem, o nic nižší než jinde, výhodou je pouze smlouva na dobu neurčitou, ale to až po dvou letech, pokud nejsou problémy s placením.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný