Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Možná mě tady někdo asi sežere
ale podle mě každý kdo jede bydlet do paneláku má stímto počítat.. Hluk.. na jedné nebo druhé straně…
I ti co hlučí, i ti co to musí poslouchat..
Mě třeba uplně udivilo když jsem přišla k známe a děti musely sedět na pohovce. Když děti běžely do pokoje tak kamrádka hned neběhejte, sousedi jsou doma ![]()
jako chápu obě strany, ale to je prostě ten panelák…
Já takto bydlela 3 roky v bytovce a nikdy víc.. za prvé dítěti pusu nikdo nezavře a na druhé straně jsme bydleli v přízemní, takže hned vchodové dveře a slyšela jsem každého, kdo proste vešel, vyšel. bouch dveře.. Co jsem měla, taky jsem nemohla na schůzce říct, aby mi nikdo po 8 večer nechodil a nebo ráno, že chci spát a nikdo před 5 do práce nechodí, že nemůžu spát
Hluk je předmětem jednak paragrafů zákona o ochraně veřejného zdraví a jeho podrobnější limity pak nařízením vlády z roku 2006. Rozlišuje se mezi venkovním a vnitřním hlukem. Pro ten druhý, uvnitř budov platí samozřejmě přísnější požadavky. Základní omezení je ve dne 40 a v noci 30 dB a pro zpěv, hudbu a řeči dokonce ještě o pět méně. Když se podíváme na stupnici hlasitostí zjistíme, že 40 dB odpovídá asi tak lidskému šepotu.
0 dB Práh zvuku, slyšení
10 dB Šelest listí na stromech (při velmi slabém vánku)
20 dB Volná příroda a bezvětří
20 dB Padající listí
30 dB Velmi tichý pokoj (např. ložnice)
40 dB Běžné hlukové pozadí
50 dB Normální bavení se mezi sebou
50 dB Mírný déšť
55 dB Televizor při běžné hlasitosti
60 dB Hlasité bavení se mezi sebou
60 dB Myčka nádobí
docela by mě zajímalo, kolik dB by od vás u sousedů naměřili…
@pohlazeni Pokud zakladatelka neviděla, kdo ji počmáral schránku, nemůže z toho kohokoliv obviňovat.
@bamba píše:
@pohlazeni Pokud zakladatelka neviděla, kdo ji počmáral schránku, nemůže z toho kohokoliv obviňovat.
Pravda.
Je zde ale vic faktoru, ktere svedci spis o nerudnosti sousedu nez o hulvatstvi zakladatelky. ![]()
Tohle je těžký. Zažila jsem souseda, které si věčně chodil stěžovat na prcka. Pořizovali jsme kvůli tomu koberec. Snažila jsem se, aby mrnous doma nelital, ale pořád všechno blbě. Ulevilo se nám stěhováním všem bych řekla
ale jít se čtyřma dětma bydlet do půdní vestavby v paneláku mi nepřijde jako dobrej nápad. Já bych do toho nešla ani omylem. Jsem ráda, že teď pod náma nikdo nebydlí…
@maminkaBeáta píše:
Teda teď si mě fakt strašně pobavilaZe mě je cítit nenávist vůči starším lidem? To máš tedy hodně špatný nos
Nesmysl, staré lidi mám ráda stejně jako mladé, stejně jako děti, neřeším věk. Řeším chování druhých. Až já budu stará babka tak budu pro sousedovic děcka péct perníčky a nosit jim kokina a ne si stěžovat že mi narušují moje poklidné čekání na smrt. To vůbec není věkem, to je povahou člověka a žeje většina důchodců protivná, zásadová, nesnášenlivá vůči všemu a všemfakt není chyba moje ani chyba mých dětí. No taky bych tě nechtěla za sousedku, já mám ráda přátelské lidi s dobrým srdcem, otevřené a milé a ne nějaké uhudrované zakomplexované bručouny kteří se nudí celý den doma a ještě si stěžují že v tom svém tichu mezi 4mi stěnami slyší sousedy.
Nemůžeš vědět jaká budeš ve stáří. Možná budeš nemocná a bude ti vadit jakýkoliv šramot. Toto opravdu vypovídá mnohé. Právě JÁ MÁM RÁDA, JÁ, JÁ, JÁ. Pro tebe jsou všichni v baráku, kteří tam bydlí x let uhudrovaní zakomplexovaní bručouni kteří se nudí celý den doma, zatímco TY přistěhovaná nedávno se 3. dětmi seš jen a jen sluníčková. Mysli si co chceš, ale každá tvá zmíňka o důchodcích je negativní a o tom to je.Holt si z tvé početné rodinky někdo nesedl na zadek, tak se vztekáš.
@pohlazeni píše:
Pravda.Je zde ale vic faktoru, ktere svedci spis o nerudnosti sousedu nez o hulvatstvi zakladatelky.
Už jsem to tu několikrát psala, zakladatelka se o sousedech nevyjadřuje zrovna nejlíp. Nevěří, že v reálu je lepší a vo tom to je.
Firma provádí měření kročejové neprůzvučnosti podlahových konstrukcí ke kolaudacím, stavebním povolením a na základě stížností. Kročejová neprůzvučnost postihuje míru přenosu hluku z chůze po podlaze, z posouvání židlí, apod. (kročejový hluk)
Naše firma provádí tato měření kročejové neprůzvučnosti:
kročejová neprůzvučnost stropů a podlah mezi byty - požadavek ke kolaudacím v novostavbách, půdních vestavbách, řadových domech apod.
kročejová neprůzvučnost stropů a podlah mezi provozovnou (např. restaurací) a sousedícími chráněnými prostory (např. byty) - požadavek ke kolaudacím
měření kročejové neprůzvučnosti na základě stížností na slyšení kroků, šoupání židlí od sousedů či z provozoven
měření kročejové neprůzvučnosti na základě stížností na slyšení kroků na chodbách domu, či chůzi po schodištích (kročejový hluk)
návrhy odhlučnění – zvýšení kročejové neprůzvučnosti příček a stropů
Zjištěné hodnoty kročejové neprůzvučnosti musí dle zákona splňovat požadavky dané normou, tato měření kročejové neprůzvučností slouží jako podklad pro uplatnění stížností, ke kolaudacím a stavebním povolení.
docela by mě zajímalo, jak vycházejí průměrné výsledky z paneláků
@kate02 píše:
Tohle je těžký. Zažila jsem souseda, které si věčně chodil stěžovat na prcka. Pořizovali jsme kvůli tomu koberec. Snažila jsem se, aby mrnous doma nelital, ale pořád všechno blbě. Ulevilo se nám stěhováním všem bych řeklaale jít se čtyřma dětma bydlet do půdní vestavby v paneláku mi nepřijde jako dobrej nápad. Já bych do toho nešla ani omylem. Jsem ráda, že teď pod náma nikdo nebydlí…
To víš, byt zadara, nejdi tam. Však na ty starý blbečky se může vykašlat, co je jí do jejich klidu. Pěkně ať drží hubu a krok.
@bamba tak si myslim, že za chvíli se začne zamykat a mazat
…samozřejmě na žádost ![]()
@bamba píše:
To víš, byt zadara, nejdi tam. Však na ty starý blbečky se může vykašlat, co je jí do jejich klidu. Pěkně ať drží hubu a krok.
Tak my taky bydlíme ve státním.
Zadara to Teda není
ale i tak bych do půdní vestavby prostě nešla ![]()
Hlavně zakladatelka v prvním příspěvku píše o svých dětech jako o smečce, co piští a řve a postupně se dozvídáme, že vlastně vůbec nejsou přes den doma a večer už jsou hodňouční a spinkaj. ![]()
Asi by si měla uvědomit, že cizí děti nikoho nezajímaj a to, že jí nevadí rachot vlastních dětí, tak ostatním to teda vadit může hodně.
@kate02 píše:
Tak my taky bydlíme ve státním.Zadara to Teda není
ale i tak bych do půdní vestavby prostě nešla
Tak byt jste dostali od státu zadarmo, nebo ne? Že platíte nájem je snad samozřejmostí.
@bamba píše:
Tak byt jste dostali od státu zadarmo, nebo ne? Že platíte nájem je snad samozřejmostí.
Tak byt není a nebude bude náš, takže o nějakým „dostávání“ asi nemůže být řeč. Jediný, co jsme dostali, je nájemní smlouva jako v každým jiným nájmu. ![]()