Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
tak mě tak nějak zaráží chování některých lidí, kteří jsou kolem mě. Zajímá mě, jestli to samé je všude, nebo bydlím v nějaké špatné oblasti
.
Každý o každém všechno ví. Kam chodí, kdy tam chodí, v kolik se vrací, s kým je, kam chodí do práce, má vypozorováno v kolik do té práce chodí, v kolik se vrací a tak dále. Ale to není všechno. Když se někomu něco nezdá, tak už honem honem přemýšlí, jak tomu dotyčnému udělat nějaký problém. Případ z mého okolí: Manželé. Manžel vydělává dost peněz, manželka je doma a nepracuje. O tu se všichni zajímají, co že teda dělá, když je pořád doma?? To jako nepracuje? Takhle se jí sousedé ptají:D. Samozřejmě se našel někdo, kdo manželku udal.
Já teda asi nikdy nepochopím, co z toho ty lidi mají?? Nikdy by mě nenapadlo někoho takhle řešit. Proč má někdo potřebu tohle dělat?? Máte to kolem sebe taky?
Ja to teda neresim, vetsinu sousedu neznam
resi to vetsinou hlavne duchodci ktery celej den sedi doma a koukaj z okna a nudi se… ![]()
Nevím, nezajímám se totiž o to, o co se zajímají oni - byla bych totiž pak na stejné frekvenci jako oni.
To je holt úděl menších městeček a vesnic, to je asi všude..
Já jsem nějak nepochopila to, že jí někdo udal, komu jí udal a za co?
jinak jak píše @Kriss Tina to většinou důchodci co se nudí. třeba mě je úplně jedno co kdo dělá nebo nedělá apod. věci.
Jak udal?
Tady je to podobný. Všichni ví všechno a co neví to si domyslí.
Měla sem to tak v jednom podnájmu a děsně mi to lezlo na nervy. Byl to barák plný důchodců a rádoby takových slušných lidí. Teď mám v baráku sice napůl smažky a tak trochu socky, ale mám svatej klid.
A od tý doby razím heslo „radši cikány, než důchodce“!!!
No tohle me taky stve, takovych lidi (predevsim starsiho veku) mame plny barak, nekteri jsou zly, zapskly… a pomlouvaj.. no des bes… ale zas na druhou stranu, me teda taky dere kdyz je nekdo praceschopneho veku, zdravej a vai se doma… proc by mu mel stat platit pojisteni a davat mu davku? nerikam, ze bych ho sla udat.. to rozhodne ne, je to jeho vec.. proc ale kazdy den vstavat brzy, trmacet se 40 km do prace a vydelavat na nekoho? to ja nikdy nepochopim… ![]()
To znam a znam i, kdy sousedi maji pootevreny dvere a poslouchaji na chodbe co si rikame pri odchodu z bytu. Kdyz uz se k nim blizime po schodech, rychle zavřou dvere..
Nebo. Sousedka stoji,,schovana,, namacknuta na strome u zivyho plotu a poslouchá
Normalni to asi neni, ale nekdo ma potřebu vsechno vedet, tak to bohuzel je.
Za to, že nepracuje. A to není jediný případ. Přišel k nim někdo ze sociálky a dávali otázky z čeho teda žije a jak to, že nic nedělá. No, manžel je vypakoval rychle. Ale šel pak kvůli tomu k výslechu na policajty.
@Anamica Promiň, ale dneska do práce opravdu chodit nemusíš. Je to každého věc. Takže nevím, KAM by ji jako udávali…
@Anamica asi to nějak nepobírám, ale ona bere nějaké dávky nebo proč jí přišli ze sociálky? A už vůbec nechápu, proč se jí ptali jakto že nedělá a z čeho žije. Dneska není povinnost pracovat a má manžela a už vůbec nechápu, proč by jako měl jít k výslechu na policajty, to je celé nějaké divné..
@Anamica zijete na tejto planete?
No len mi nejde do hlavy to udanie za nepracovanie..prizivnictvo sa to volalo