Sousedi nechávají doma malé děti samotné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22093
18.2.14 12:02
@andreiika píše:
Takže vlastně ani nemůžu poslat dceru na SVŮJ nákup :lol: :lol:
:roll: :roll: :roll: :roll:

Je to marný, je to marný… je to marný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
18.2.14 12:02

Můžeš na policii třeba nahlásit, že slyšíš z bytu křik dětí a na klepání a volání ti nikdo neotvírá (když tam budu děti samy). A věř, že to nabere rychlý obrátky :D
A když už v tom šťouráš, měj aspoň odvahu to dělat pod svým jménem. Nebo se bojíš sousedčina křivýho pohledu? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
18.2.14 12:08
@Martina.ova píše:
Nezlob se, ale tohle opravdu není tvoje věc..Jsou to jejich děti, a oni si za ně nesou zodpovědnost. POkud ti to opravdu tak vadí, tak tu sociálku prostě zavolej. Nebo jim nabídni hlídání. Nebo se na to vykašli a řeš svoje problémy.

Tak znova. Ne, není to jejich věc, je to trestný čin a předpokládám, že zde platí ohlašovací povinnost.
 http://pravniradce.ihned.cz/…nim-zakoniku

Cituji: „Kdo opustí dítě nebo jinou osobu, o kterou má povinnost pečovat a která si sama nemůže opatřit pomoc, a vystaví ji tím nebezpečí smrti nebo ublížení na zdraví, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta. (§ 195 odst. 1 trestního zákoníku)“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
18.2.14 12:11
@BohunkaP píše: :roll: :roll: :roll: :roll:Je to marný, je to marný… je to marný.

Ty sis prostě dala za cíl přesvědčit mě o „své“ pravdě… ale tak to prostě není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
18.2.14 12:11
@marti81 píše:
Tak znova. Ne, není to jejich věc, je to trestný čin a předpokládám, že zde platí ohlašovací povinnost.
http://pravniradce.ihned.cz/…nim-zakonikuCituji: „Kdo opustí dítě nebo jinou osobu, o kterou má povinnost pečovat a která si sama nemůže opatřit pomoc, a vystaví ji tím nebezpečí smrti nebo ublížení na zdraví, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta. (§ 195 odst. 1 trestního zákoníku)“

A víš, od kdy se to bere jako opuštění, od jaké doby? Teď nenarážím na diskuzi, jen jsem zvědavá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
18.2.14 12:12

9lete dite bych na nakup klidne poslala, pokud by se nejednalo o rusnou ulici apod. Tady vidam i 7lete deti chodit nakupovat.
9lete dite bych asi rocni dite hlidat nenechala. Nikdy jsem nebyla v takove pozici, takze nevim. Nase deti jsou od sebe 2 roky a nedokazu si predstavit, ze by 7lety syn hlidal 5letou dceru a uz vubec ne, kdyz ji byl rok. Mala byla jako torpedo, ale kazde dite je jine. 9lete dite je samozrejme starsi, ale stejne.. Mozna chvili si spolu hrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
18.2.14 12:13
@BohunkaP píše: :roll: :roll: :roll: :roll:Je to marný, je to marný… je to marný.

Teď jsem ti to chtěla napsat… :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
18.2.14 12:14
@zuzouš píše:
A víš, od kdy se to bere jako opuštění, od jaké doby? Teď nenarážím na diskuzi, jen jsem zvědavá :)

no co jsem občas viděla ve zprávách apod. tak i třeba to, že necháš dítě v autě u obchodu a zajdeš si nakoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
18.2.14 12:15

Tady se pletou dohromady dva základní pojmy:

• samostatnost dítěte
  • zodpovědnost dítěte

Andreiika a Natálka pořád nechápou asi rozdíl v těchto dvou slovech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
18.2.14 12:15

@marti81 to s tím autem je pravda :think: :think: Teď jestli máš povinnost to hlásit, když o tom víš. Pokud ano, tak není co řešit. A pokud to zakladatelce nedá spát, což očividně nedá, tak ať to hlásí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
18.2.14 12:16
@radúna píše:
Tady se pletou dohromady dva základní pojmy:
  • samostatnost dítěte
  • zodpovědnost dítěte
Andreiika a Natálka pořád nechápou asi rozdíl v těchto dvou slovech.

Už je to otravný :zed: :zed: :zed: :zed: Můžete to tu 100× psát a stejně svůj názor nezměním a budu si to dělat jak budu chtít já. Tak co vás nutí pořád dokola mlet to samé :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
18.2.14 12:19

@radúna, a máš to. :mrgreen: :mrgreen:

Je to marný, je to marný… je to marný :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
18.2.14 12:19
@marti81 píše:
no co jsem občas viděla ve zprávách apod. tak i třeba to, že necháš dítě v autě u obchodu a zajdeš si nakoupit.

To mi přijde přitažený za vlasy. Teda jasně, že nenechám bdělý dítě po hodinový cestě u hypáče a vyrazím na hodinu na nákup :lol: Ale běžně jsem nechávala mladší v autě před vchodem do školky nebo když jsem šla na pumpě platit a na záchod..jako brát na benzínce jednu za ruku, druhou (tehdy nechodící, ale už ne ve vajíčku) na ruku a jít čůrat.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
18.2.14 12:20

@BohunkaP
Takže když nebude mít žádné povinnosti a žádnou zodpovědnost vůči čemukoli tak to bude v pořádku, protože když by se něco stalo tak by měla psychickou újmu? V tom případě co z ní vyroste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
18.2.14 12:21
@andreiika píše:
Už je to otravný :zed: :zed: :zed: :zed: Můžete to tu 100× psát a stejně svůj názor nezměním a budu si to dělat jak budu chtít já. Tak co vás nutí pořád dokola mlet to samé :lol: :lol: :lol:

Hele, žij si se svými třemi holčičkami blaze. Hlavně přeji do budoucna, aby nikdy ani jedno z tvých dětí nemuselo mít výčitky svědomí, i když jim máma věří…
To myslím vážně a upřímně, od srdce.
Není v tom sarkasmus.

PS: My nemeleme, jen diskutujeme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík