Sousedi nechávají doma malé děti samotné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4637
18.2.14 10:32

@andreiika No fakt bych nenechala batole hlidat devitiletemu diteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
18.2.14 10:32

@Colombina Ne, nebojím. Minule jí dcera hlídala se stejně starou kamarádkou a sice byla malá po příchodu bez bačkor a ponožek, ale všichni vypadaly spokojeně. Jinak bych řekla, že kluci budou trochu něco jiného než holčičky a synovci s tím malým dítětem nežijou v jedné domácnosti, to je taky něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
18.2.14 10:34
@St. Estephe píše:
@andreiika No fakt bych nenechala batole hlidat devitiletemu diteti.
:nevim: :nevim: Nepřijde mi na tom nic divného. Jako na půl dne bych to neudělala, i když dcera po tom děsně touží.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
18.2.14 10:37

@andreiika Z prosteho duvodu, pokud se tomu malemu neco stane a ty tam nebudes, ta devitileta to bude mit navzdy v sobe jako vlastni vinu. A devitilete dite proste nema rozhodovaci schopnosti dospeleho cloveka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.2.14 10:37
@Colombina píše:
OK, ale přece jen batole je neřízená střela, to se fakt nebojíš? Mám dva synovce ve věku 10 a 12 let a neumím si představit, že bych jim svěřila batole. Na chvíli na hraní ano, ale ne na hlídání. :nevim:

Synovec není to stejné jako dcera, která to dítě od malinka zná a ví, co a jak má dítě rádo, mívá apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
18.2.14 10:44
@Angua píše:
Synovec není to stejné jako dcera, která to dítě od malinka zná a ví, co a jak má dítě rádo, mívá apod.

Já vím, ale batole často neposlechne ani rodiče, copak pak může poslechnout sourozence? Spoléhala by ses na to, že batole na slovo poslechne staršího sourozence? Přece všichni ví co batolata může napadnout a jak tomu ten starší zabrání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
18.2.14 10:45

@St. Estephe ona ví co smí a co nesmí, takže jsem v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
18.2.14 10:48
@Colombina píše:
Já vím, ale batole často neposlechne ani rodiče, copak pak může poslechnout sourozence? Spoléhala by ses na to, že batole na slovo poslechne staršího sourozence? Přece všichni ví co batolata může napadnout a jak tomu ten starší zabrání?

Nechápu co by batole mohlo vymyslet. Když jsem s ní doma já tak jí sleduju/kontroluju o dost míň než když jí má na starosti dcera. Jen fakt nevím co by mohla vymyslet jiného, než co dělá když tu jsem s ní já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
18.2.14 10:50

@andreiika Kdo, ta mala? Copak nechapes, ze kolikrat k urazu, nestesti dojde pred ocima rodicu? A ted si predstav, ze u toho bude tvoje devitileta dcera sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
18.2.14 10:50
@andreiika píše:
Nechápu co by batole mohlo vymyslet. Když jsem s ní doma já tak jí sleduju/kontroluju o dost míň než když jí má na starosti dcera. Jen fakt nevím co by mohla vymyslet jiného, než co dělá když tu jsem s ní já.

Přece cokoliv (lézt někam do výšky, něco na sebe shodit,…), ale rozdíl je v tom, že ty mu v tom můžeš zabránit, když jsi doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.14 10:51
@Kalla1412 píše:
a kdo se pak ve dne o ty děti jako starýá když ona je asi teda „na fušce“ a on na mol vyspává, asi nedělá dětme snídani a nebere je do zoo :zed: :zed: :zed: Otec dětí by to asi řešit mohl a asi i měl, pokud to teda není stejná kategorie..proč mají lidi děti, když jsou jim těch pár let, co je ty děcka potřebujou, na obtíž? Každej nekdy musí vypnout, ale tohle je už hodně :pocitac: :pocitac:

To nevím, jak to u nich ráno funguje :nevim: Jako jejich přístup k dětem mi je občas proti srsti, když vidím, jak chodí přes den jak prasata, že kolikrát malou bez koupání a omytí frkli rovnou večer do postýlky. Dřív jsem s ní kamarádila dost, takže jsem u toho i pár krát byla. Malá šla do postele za celý den ušmudlaná, ve špinavém bodíčku a s naschlíma nudlema po celém obličeji :poblion: Oni sami o sebe dbají, ale holt mají k těm dětem takový přístup, že některé věci neřeší.
Nemlátí je a najíst dostávají.
Vím, že jednou už málem problém byl. Ráno to starší vstává brzo a ona mu připraví večer čaj a snídani a když se vzbudí, tak se nají a má si hrát, dokud oni nevstanou. Jenže jednou se tomu malému nelíbilo, že je čaj studený, tak si ho chtěl ohřát na elektrickém sporáku. Tak zapnul plotýnku na které byla položená utěrka. Ta chytla a bylo štěstí, že malej nebyl někde v pokoji a že je doběhl vzbudit, jelikož byla vedle skříňka, která byla od té utěrky očouzená. Tak to vyřešila tím, že mu snídani přestala připravovat. Nevím, jak to tam funguje dnes, tihle je cca půl roku zpět.

• Citovat
  • Upravit
50725
18.2.14 10:51
@Colombina píše:

Vzhledem k tomu, že jsem zatím nepotkala jediné 1,5leté batole, které by poslechlo na slovo i toho rodiče, tak pravděpodobně tak, jak by tomu zabránil rodič (přenesu, odnesu, seberu) :mrgreen: Základ je určitě mít zabezpečený byt tak, aby z hlídání sourozenec nebyl na vývrat a batoleti se tam nemohlo nic stát. Pak jim dát instrukce, co třeba mají dělat, s čím si hrát, s čím si nehrát, připravit třeba pohádky. Určitě jinak se nechává hlídat klidné dítě a jinak to, co šplhá :mrgreen: Třeba moje starší dítě v 1,5 roce nenapadalo víceméně nic. Mladší vylezlo, kam to šlo, tam bych se bála víc. Jak už jsem psala, jde přece především o to, jaké je to menší dítě a to snad matka dokáže vyhodnotit, jestli je to zvládnutelné nebo ne.

(BTW dcera poslouchá staršího bráchu líp, jak mě :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
18.2.14 10:52
@andreiika píše:
Nechápu co by batole mohlo vymyslet. Když jsem s ní doma já tak jí sleduju/kontroluju o dost míň než když jí má na starosti dcera. Jen fakt nevím co by mohla vymyslet jiného, než co dělá když tu jsem s ní já.

Mě takhle malá dokonce v mě přítomnosti mohla spolknout skleněnou kuličku a to jen proto, že starší :zed: :zed: :zed: si ji nacpala do pusy a cucala jí, tu malou by to samotnou nenapadlo, ale když to dělá ségra, proč né ona :zed:

• Citovat
  • Upravit
4637
18.2.14 10:55

No tak jednoduchy priklad - batole neco vdechne, to je hned, staci, ze vam deset vterin predtim vypadne mince z kapsy, pripadne spatne rozzvyka ovoce, piskot, cokoli. Dany predmet zalepi hrtan, dite behem nekolika sekund fialovi, modra. Je potreba ho popadnout a pokusit se predmet vyklepat. Zvladne tohle devitilete dite? Ze dorazite do peti minut? Ale to uz je vase batole mrtve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
18.2.14 10:56
@andreiika píše:
Nesouhlasím s tím, ale je to jejich věc. Nevím co někoho nutí strkat nos do cizí domácnosti.

No, není to jejich věc, je to trestný čin a předpokládám, že zde platí ohlašovací povinnost.
 http://pravniradce.ihned.cz/…nim-zakoniku

ehm, a jak teď dočítám, tak se to týká i tebe :zed:

Cituji: „Kdo opustí dítě nebo jinou osobu, o kterou má povinnost pečovat a která si sama nemůže opatřit pomoc, a vystaví ji tím nebezpečí smrti nebo ublížení na zdraví, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta. (§ 195 odst. 1 trestního zákoníku)“

Příspěvek upraven 18.02.14 v 11:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect