Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
A jde to nahlásit anonymně? Jenže oni jdou třeba někdy do hospody až kolem 21:00 a to sem nikdo nepojede. Nechci být ta svi*ě, která je udá, ale pokud by se těm dětem něco stalo, tak si to budu vyčítat. Je to těžké, jak se zachovat
Policie ti dojede klidne ve tri rano
Volej policajty. Nechapu, fakt nechapu takove magory, co je jeim prednejsi chlast ![]()
A nemaji je treba na telefonu? Chodila jsem pres poledne behat kolem bloku, protoze to byl jedin cas, kdy vetsi deti byli ve skole a mala spala. Mela jsem ji na iPhonu, behala jsem 500 m kolecko kolem baraku a dvora, na dohled baraku a sousedi mi taky vyhrozovali socialkou, protoze nevideli chuvicku.
@Ter85 píše:
A nemaji je treba na telefonu? Chodila jsem pres poledne behat kolem bloku, protoze to byl jedin cas, kdy vetsi deti byli ve skole a mala spala. Mela jsem ji na iPhonu, behala jsem 500 m kolecko kolem baraku a dvora, na dohled baraku a sousedi mi taky vyhrozovali socialkou, protoze nevideli chuvicku.
Na telefonu je 100% nemají.
@Ter85 píše:
To si dobra, ani tohle bych nezvladla.Ja bych proste dite samotne doma nenechala. Chodim max vynest kos, nebo si dat kafe, ale bydlim v baraku a deti vecne nalepene na dverich, abych jim neutekla ![]()
@marra2 píše:
Ja si taky myslim.. kdovi jak to funguje, kdyz ty deti si berou ozralci s sebou do hospod, treba male mimino do tri do rana?
humus, ani představit si nechci.. to je fakt ble ![]()
Jo oni nesmí říct kdo je udal, když nebudeš chtít.. hned bych volala! a tuplem bych volala když choděj chlastat! ![]()
@Ter85 - hele tak tohle dělala maminka z našeho centra a měla opletačky s policií. Tedy je hezké, že ji měla vlastně pod dohledem, ale tenkrát ji vysvětlovali, že pokud by ji přejelo auto nebo doma začlo hořet, nikdo by se o dítě nepostaral atd. Měla z toho jen nějakou pokutu, ale co 3 měsíce k ní chodí sociálka na kontrolu.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, trápí mě jedna věc, vím že to není má starost, ale přesto.
Sousedi mají 4 a 1,5 leté děti a nechávají je doma večer samotné. Především o víkendu, kdy se chodí bavit do místní hospody, která je cca 200 m od baráku. Není u nich problém nechat doma děti bez dozoru třeba 10 hodin
Zkoušela jsem se sousedkou o tom mluvit, ale ona mi na to řekla, že spí celou noc, ale že kdyby se některý vzbudil, že je to průser. Doporučila jsem jí pořídit chůvičku, ale to jsou prý vyhozena peníze. Dřív aspoň chodili cca po půl hodině domů na kontrolu, ale teď nic. Začalo si tady toho všímat víc lidí a tak jsem jí řekla, že až na ní někdo zavolá socialku, tak ať není překvapená. Řekla mi na to, že socialka k ní večer nepojede.
Vím, je to jejich věc, ale nevím jak jí vysvětlit že tím ohrožuje děti.
To jsou ale debilové!
Nechápu tebe že už jsi tu sociálku nezavolala když to víš!
@Maia22 píše:
To jsou ale debilové!Nechápu tebe že už jsi tu sociálku nezavolala když to víš!
Ví to tady pomalu celá vesnice a já jsem asi jediná, která to chce řešit.
@martina.se píše:
humus, ani představit si nechci.. to je fakt ble
Nekomu to prijde normalne, i vytahnout mimin z kocaru a kojit a kojit, v totalne zahulene hospode
![]()
@Anonymní píše:
A jde to nahlásit anonymně? Jenže oni jdou třeba někdy do hospody až kolem 21:00 a to sem nikdo nepojede. Nechci být ta svi*ě, která je udá, ale pokud by se těm dětem něco stalo, tak si to budu vyčítat. Je to těžké, jak se zachovat
Policie dojede kdykoli. Sociálka by nejela, ale PČR to ověřit musí. Takže když je uvidíš, že odcházejí, tak prostě zavolej 158 a oni už se o zbytek postarají. Když uvidí, že děti jsou opravdu doma sami, tak už budou kontaktovat sociálku oni. A to už se potom pod koberec nezamete, když o tom bude vědět PČR.
A v tomhle případě bych neváhala a zavolala na 100%. Nikdo neví, co se může stát. Dítě může klidně několik měsíců spát celou noc, ale jednou se může stát, že se prostě probudí. A u takhle malých dětí stačí chvilka a neštěstí je na světě. A anonymně by to nahlásit mělo jít. Minimálně policie nesmí říct, kdo jim volal.
@Anonymní píše:
Ví to tady pomalu celá vesnice a já jsem asi jediná, která to chce řešit.
jako ono je to otřepané klišé, ale znáš to: začne hořet a kdo děckám pomůže? nikdo.. byla bych svině a prostě je udala ![]()
Tak to je mazec, na tohle bych nervy neměla… Volala bych určo sociálku nebo v noci PČR…
Příspěvek upraven 18.02.14 v 08:08
přesně, to bude nejlepší