Sousedi problémy se psem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
5.7.20 22:40
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx Máme barák a yorksir nám určitě barák neuhlídá :D nejde o žádnou blbou kombinaci a hlavně na tohle jsem se ani nepsala. Yorskira jsme měli ještě predtim než jsme si barák koupili, to jsme ho jako měli dat pryč? ale bohužel velký pes tam musí být. Jde mi o to jak zabránit tomu, aby mu popřípadě neublížil, když ho sousedé provokují, ale to jsme vsechni napsala nahoru.

Mně to nedá…můžeš mi vysvětlit, proč tam musí být velký pes? Nějak mi ten význam uniká…

• Citovat
  • Upravit
2069
5.7.20 22:43

Tak na ne zatrubte vzdycky poradnym klaksonem nebo vuvuzelou. Nebo si dat k plotu solarni sprchu na cidlo, ktera bude jako nahodou strikat i za branu.
Jestli nejsou uplne pri smyslech, tak nic moc nepomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
5.7.20 22:44

Nízký plot, jak psaly holky. Pripadne neprůhlednou tkaninu na plot, aby na sebe psi neviděli, což by mělo zabránit nežádoucímu nahánění. Jinak chápu, máme tu podobný případ. Agresivní vlčák, hloupých majitelů. Stížností kvanta, policie (napadení několika psů, tři psi usmrceni, napadeni dítěte, které vedlo psa). Výsledek: nula. Pes stále na volno, bez vodítka a i bez obojku, prý ho nebudou svazovat ničím… zde se však obávám, že nejde o psychickou nemoc, ale bezohlednou debilitu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.20 22:46

@Janli protože máme veliký pozemek, kde máme dost věci které nestojí par korun a máme děti a večer se bojí a nejsme ve městě. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.20 22:49

@Martha03 děkuji moc, je to hrozny a věřím, ze kdybychom toho našeho pustili a něco si udělali, tak z toho budeme mít ještě veliký pruser my… :D achjo, přitom ten náš by s nim byl hned vyřízeny :D

• Citovat
  • Upravit
5913
5.7.20 22:53
@Anonymní píše:
@Janli protože máme veliký pozemek, kde máme dost věci které nestojí par korun a máme děti a večer se bojí a nejsme ve městě. :palec:

Já si taky jako @Janli říkala proč. Omlouvám se, ale dneska není nic jednoduššího než hodit přes plot otrávenou návnadu a můžeš si vzít co chceš, dokonce znám i případ psa zraněného při kradezi paralyzerem. Byl to statny pitbull a padl jak hruška. To zřejmě nebylo nejlepší řešení, pořídit si na hlídání velkého psa. Mám dítě, dům na vesnici samostatný. Pes se mnou spí doma a dvůr hlídají kamery a alarm… mám svého psa až moc rada na to, abych jej vystavila nežádoucímu jednání zloděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
5.7.20 22:54

Já tě celkem chápu, taky nesnáším tohle dráždění psů za plotem, ještě ti lidi řeknou „vždyť si spolu tak pěkně běhají“ :roll: Jednou se mi kvůli tomu šeredně poprali moji dva psi mezi sebou, přenesená agrese. Můžu ti říct, že máme cca 80 cm vnitřní plůtek podél našeho plotu a toho rozhodnutí ani investice nelituju. Do prostoru mezi ploty jsme ještě nasázeli keře borůvek, takže časem tam vznikne i zelená bariera, až se rozrostou. Pro našeho boxera je to dostatečná zábrana, aby se tam mermomocí necpal (i když samozřejmě přeskočil by to, kdyby hodně chtěl, ale zase tolik se mu asi nechce :lol: ) Je to i bezpečnější pro případy, kdy by se děti nebo kdokoliv snažil o kontakt, pohladit nebo nakrmit našeho psa přes plot, prostě lepší problémům předcházet, než pak řešit průs… Plus můžeš samozřejmě apelovat na obci, aby dohlídli na dodržení vyhlášky o volném pohybu psů, ve většině případů musí být pes na vodítku. Ale já se vždycky radši zařídím tak, abych měla řešení víc ve svých rukách, než čekat, že se ostatní budou chovat tak, jak by ideálně měli. Navíc pokud jsi u toho, je to i pěkná příležitost k upevnění přivolání u psa v extrémní situaci, lepší, než ho tam nechat vyvádět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.20 22:57

@Martha03 německy ovčák byl odjakživa určen k tomu, aby hlídal, jak u policie, tak svou rodinu prominte, ale toto tema jsem tu vůbec nechtěla řešit, každý ať děla tak, jak uzná za vhodne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.20 23:00

@Michelle_M moc děkuji, určitě to nějak takhle budeme řešit. Je to hodně nepříjemný.. jsou to opravdu jediný sousedi s kterými máme problém a nejsme to jen my. Ovčák je vycvičený a ví, kdy má jednat a kdy ne, ale pokud ho někdo dráždí a schválně provokuje a ještě má jiného psa, tak to potom taky takhle dopadá, taky je to jenom pes. :,( A bohužel na to dojede vždy ten nás malej

• Citovat
  • Upravit
5913
5.7.20 23:03
@Anonymní píše:
@Martha03 německy ovčák byl odjakživa určen k tomu, aby hlídal, jak u policie, tak svou rodinu prominte, ale toto tema jsem tu vůbec nechtěla řešit, každý ať děla tak, jak uzná za vhodne.

Ano chápu. Každý máme jiný názor. Já mám psa jako člena rodiny, kterého nevystavuji zbytečnému riziku a vy jako hlídače. Je to vaše volba. Jen konstatuji, že hlidaci pes neni pro zloděje překážkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.20 23:05

@Martha03 to není pravda, doma by byl nešťastný. Patří mu celá zahrada, jsme s nim furt venku. Je to nás člen rodiny.. Nic mu nechybí a ja být teda zloděj a vidět takový hovado na zahradě, tak bych si to přeci jenom možná rozmyslela.. ;) Samozřejmě, kdo chce cestu si vždycky najde.

• Citovat
  • Upravit
2895
5.7.20 23:14

Jediný problém vidím ve vašich psech. Nechapu, jak mu může ovčák ublížit. Tak je rozdel :nevim: případně, když ti tak leží nevychovaný sousedův pes v žaludku, bez nahlásit na obec…Ale začala bych spíše s vychovou psů doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.20 23:17

@marra2 velký pes by mu nikdy nic neudělal, jde o to, ze když tam běhá, tak na nej muže šlápnout, nebo ho strčit.. a ani o tom ten velký neví. velký pes je vycviceny a na žádného jiného souseda takhle nereaguje, ale tihle ho proste provokují a vždy docílí toho, ze ho vyhecuji, je to taky jenom pesxx nevím jestli jsi to četla to co tady píšu. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Janli
5.7.20 23:29
@Anonymní píše:
@Janli protože máme veliký pozemek, kde máme dost věci které nestojí par korun a máme děti a večer se bojí a nejsme ve městě. :palec:
:palec: No, hned mě napadlo, že jste se přistěhovali z města. Na vesnici si totiž lidi psa nepořizují, protože musí… jen jsem si chtěla ujasnit svůj pocit…
  • Citovat
  • Upravit
34322
5.7.20 23:34
@ančapepča píše:
Neříkala jsem nic na plůtek, ale na to, že je to pouze jejich problém. Co si budem povídat, malej plot je opičárna, ale možná jim nic jiného nezbude :nevim: ale jestli má zakladatelka doma třeba ještě batole, tak se o ten plot může zranit zase díťe. Je to pěkná prekérka

A to chceš někomu přes policajty zakázat, aby se procházel podél tvého plotu? Nebo jak přesně bys to chtěla řešit?
I kdyby je někdo donutil vzít psa na vodítko, tak ho dají na flexinu a stoupnou si k plotu. No.

@Anonymní píše:
@Lucie_Sx Máme barák a yorksir nám určitě barák neuhlídá :D nejde o žádnou blbou kombinaci a hlavně na tohle jsem se ani nepsala. Yorskira jsme měli ještě predtim než jsme si barák koupili, to jsme ho jako měli dat pryč? ale bohužel velký pes tam musí být. Jde mi o to jak zabránit tomu, aby mu popřípadě neublížil, když ho sousedé provokují, ale to jsme vsechni napsala nahoru.

Já ti to neberu, že velký pes je na baráku potřeba, ale prostě při jeho pořízení jsi s tímhle musela počítat :nevim:. Třeba pořídit jiné plemeno než je ovčák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný