Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@inkakřivák píše:
To samozřejmě. Tohle jsem psala jen o tom jak velký pes může i ve hře ublížit malému. Ale jinak si neumím představit, jak si bude stěžovat na někoho, že stojí u nich za plotem a kouká na jejich psy. To je směšné.
Jo, souhlasim, jak s hrou, tak stiznosti.
@j.a.n.i1 píše:
Jo, souhlasim, jak s hrou, tak stiznosti.
No tak já si zase myslím, že kdyby sousedi prošli kolem jejich plotu se psem na vodítku a pokračovali v chůzi a psa od plotu odvolali, tak ten zakladatelky vlčák nebude tak vyvádět. Oni to evidentně dělají na schvál. To bych taky řešila a neříkej, že ty ne ![]()
A nezapomeň napsat, že oni di přece můžou stát kde chtejí ![]()
@ančapepča A jak? Můžeš jim to leda vysvětlit. Ale když budu chtít, vezmu psa na vodítko třeba 3 metry, stoupnu k plotu a budu psa hecovat. A neuděláš nic. A ano, na veřejné komunikaci mohou stát kde chtějí.
@inkakřivák píše:Řešila bych to na obci. Zakladatelka psala, že tímto otravují víc lidí. A taky psala, že pozemek před plotem je taky ještě jejich, tak má šanci uspět s tím, že ten pes nepoleze až k plotu, protože tam nemají co dělat jak pes tak oni. Dala bych tam cedulku soukromý pozemek a tím pádem už by mohla volat i Policii, jak už tu někdo psal…
@ančapepča A jak? Můžeš jim to leda vysvětlit. Ale když budu chtít, vezmu psa na vodítko třeba 3 metry, stoupnu k plotu a budu psa hecovat. A neuděláš nic. A ano, na veřejné komunikaci mohou stát kde chtějí.
Bože, fakt si myslíš, že se něco dá? Tak si dá ceduli, pes bude lítat metr od plotu a oni budou stát též metr od plotu. A je vymalované. A policie se zasměje.
@inkakřivák píše:
Bože, fakt si myslíš, že se něco dá? Tak si dá ceduli, pes bude lítat metr od plotu a oni budou stát též metr od plotu. A je vymalované. A policie se zasměje.
No tak aspoň by se vidělo, jestli policie placená z našich daní opravdu pomáhá a chrání. Já jen doufám, že se to vyřeší, než se stane neštěstí, když jim pes neustále utíka a běhá na volno…u nás v obci se taky řešil problém se psem. Proto mě opravdu štve, když se to bere na lehkou váhu ![]()
@ančapepča Ani policie placená z našich daní ( ty nejsi doma sditetem?) nemůže jednat proti zákonu. Jestliže si stoupnu na chodník se třemi psy na vodítku, kteří budou hystericky štěkat na poblázněnou cubu za plotem, ani autobus policajtů neudělá nic. Protože na chodníku můžu stát kde chci a psi zkrátka štěkají. Je mi líto, ale takto to je, však zkus. To že máš někde dům a naivní představy, na tom nic nezmění.
@inkakřivák píše:
@ančapepča Ani policie placená z našich daní ( ty nejsi doma sditetem?) nemůže jednat proti zákonu. Jestliže si stoupnu na chodník se třemi psy na vodítku, kteří budou hystericky štěkat na poblázněnou cubu za plotem, ani autobus policajtů neudělá nic. Protože na chodníku můžu stát kde chci a psi zkrátka štěkají. Je mi líto, ale takto to je, však zkus. To že máš někde dům a naivní představy, na tom nic nezmění.
Ne nejsem doma s dítětem. Už jsem dávno po dvou dětech v pracovním procesu a pracovala jsem i před MD, jestli ti jde teda o tohle. I když nechápu, co je ti do toho. Tady se nikdo nebaví o tom kdo stojí na ulici. Jestli si četla zakladatelku, tak psala, že pes běhá na volno a přímo u jejich plotu. Jejich pozemek sahá ještě před plot. Nerozumím co na tom nechápeš. Dům mám a naivní představy mě dávno opustily…já narozdíl od tebe zakladatelku chápu a rozumím i tomu, že to chce řešit.
@inkakřivák píše:… ano, tak to je - strašně to nemám ráda, když jdu někde po ulici (hlavně s dětma) a přes plot štěká a doráží cizí pes a může se zbláznit… Tady je řešením pouze plot a výcvik - toho psa lze přece taky naučit, že to nesmí… eventuálně mu zamezit v přístupu do předzahrady… Nu a pak tedy si klidně i stěžovat, jestli je to v tomto konkrétním případě pes, co lítá bez dozoru po obci a ohrožuje lidi/ostatní zvířata, pak ano, ať jde zakladatelka na obec…
@ančapepča píše:
Ne nejsem doma s dítětem. Už jsem dávno po dvou dětech v pracovním procesu a pracovala jsem i před MD, jestli ti jde teda o tohle. I když nechápu, co je ti do toho. Tady se nikdo nebaví o tom kdo stojí na ulici. Jestli si četla zakladatelku, tak psala, že pes běhá na volno a přímo u jejich plotu. Jejich pozemek sahá ještě před plot. Nerozumím co na tom nechápeš. Dům mám a naivní představy mě dávno opustily…já narozdíl od tebe zakladatelku chápu a rozumím i tomu, že to chce řešit.
Pochop konečně, že za plotem je veřejné prostranství a chodník a silnice a ať je majitelem kdokoliv, tak oplotit si to opravdu nemůže a ani nemůže vyžadovat zákaz vstupu.
Víš, co je územní plán? Tam je definice toho prostoru, bez ohledu na majitele.
A napiš nám sem prosím, podle jakého zákona či obecní vyhlášky by mohli postávající lidi se psem před plotem pokutovat.
Jinak chápu, máme tu podobný případ. Agresivní vlčák, hloupých majitelů. Stížností kvanta, policie (napadení několika psů, tři psi usmrceni, napadeni dítěte, které vedlo psa). Výsledek: nula. Pes stále na volno, bez vodítka a i bez obojku, prý ho nebudou svazovat ničím… zde se však obávám, že nejde o psychickou nemoc, ale bezohlednou debilitu…
A pak se lidi diví, že někdo rozháže otrávenou nebo hřebíky naplněnou návnadu… Jako je to hnus, ale na hrubý pytel, hrubá záplata, která ovšem nedopadne na pravého viníka - majitele psa!
![]()
@Anonymní píše:
@Michelle_M moc děkuji, určitě to nějak takhle budeme řešit. Je to hodně nepříjemný.. jsou to opravdu jediný sousedi s kterými máme problém a nejsme to jen my. Ovčák je vycvičený a ví, kdy má jednat a kdy ne, ale pokud ho někdo dráždí a schválně provokuje a ještě má jiného psa, tak to potom taky takhle dopadá, taky je to jenom pes.A bohužel na to dojede vždy ten nás malej
Nešlo by ještě nějak jorksira zabezpecit?
Sousedi jsou hovada, takhle provokovat.
@ančapepča Fajn, mají svůj pozemek venku za plotem a za plotem štěká cizí pes. Pak existuje jen cesta oplocení celého pozemku, a to je stejně k ničemu. Protože pak bude za plotem zase štěkat cizí pes. Umíš si představit, co píšu? Jdu kolem se psem. Předpokládám je chodník, nějaký pruh trávy, který patří zakladatelce, plotya za ním dva psi. Jdu po chodníku se psem, jsem zlomyslná a budu ty dva cokly za plotem dráždit. A oni budou hystericky ječet a lítat jak blbí a já budu stát na chodníku, mujpes bude na vodítku lítat taky jako de.bil a majitelka bude hysterická, a porvavat též. Co udělá policie, kterou zavolá? Bude se smát, protože já stojím na chodníku, veřejném, a že psi stékají, není trestné. Tudíž zakladatelka zbytečně volala policii, kterou platíme z našich daní. Jen proto, že její velký pes by mohl ublížit jejímu mrnavemu psovi. Protože ho nemá vycvičeného. A výsledek? Já budu vymýšlet lepší zlomyslnost a nakonec třeba hodím přes plot nějaký jed. Pro ty její dva psy. Když ona na mně zavolala policii. Představ si to. Prostě je mi líto, ale po ulici může chodit kdo chce a stát může kde chce a jeho pes může štěkat do umělého kde chce. Jestli najdeš zákon, který toto zakazuje, tak napiš.
@Lucie_Sx píše:
Pochop konečně, že za plotem je veřejné prostranství a chodník a silnice a ať je majitelem kdokoliv, tak oplotit si to opravdu nemůže a ani nemůže vyžadovat zákaz vstupu.
Víš, co je územní plán? Tam je definice toho prostoru, bez ohledu na majitele.A napiš nám sem prosím, podle jakého zákona či obecní vyhlášky by mohli postávající lidi se psem před plotem pokutovat.
Co to plácáš? Ty jsi si asi spletla územní plán s ochranným pásmem komunikace. Tam záleží kam sahá pásmo a kde má zakladatelka plot?? Chceš mi říct, že když někdo nemá plot tak je automaticky jeho pozemek veřejné prostranství?? To si děláš fakt srandu ![]()
@inkakřivák píše:
@ančapepča Fajn, mají svůj pozemek venku za plotem a za plotem štěká cizí pes. Pak existuje jen cesta oplocení celého pozemku, a to je stejně k ničemu. Protože pak bude za plotem zase štěkat cizí pes. Umíš si představit, co píšu? Jdu kolem se psem. Předpokládám je chodník, nějaký pruh trávy, který patří zakladatelce, plotya za ním dva psi. Jdu po chodníku se psem, jsem zlomyslná a budu ty dva cokly za plotem dráždit. A oni budou hystericky ječet a lítat jak blbí a já budu stát na chodníku, mujpes bude na vodítku lítat taky jako de.bil a majitelka bude hysterická, a porvavat též. Co udělá policie, kterou zavolá? Bude se smát, protože já stojím na chodníku, veřejném, a že psi stékají, není trestné. Tudíž zakladatelka zbytečně volala policii, kterou platíme z našich daní. Jen proto, že její velký pes by mohl ublížit jejímu mrnavemu psovi. Protože ho nemá vycvičeného. A výsledek? Já budu vymýšlet lepší zlomyslnost a nakonec třeba hodím přes plot nějaký jed. Pro ty její dva psy. Když ona na mně zavolala policii. Představ si to. Prostě je mi líto, ale po ulici může chodit kdo chce a stát může kde chce a jeho pes může štěkat do umělého kde chce. Jestli najdeš zákon, který toto zakazuje, tak napiš.
Mám kamaráda starostu, tak až přijde posedět, tak se ho zeptám jak by se tato situace řešila v naší obci a napíšu. Jsem zvědavá. Hejbat s plotem je nesmysl a zakladatelka psala, že jsou sousedi jednodušší a domluvy na ně neplatí. No nezávidim jí to