Sousedi problémy se psem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80062
7.7.20 07:52

@ančapepča Jo a ta policie by se možná ani nesmala, spíš by ji upozornila, že po chodníku může kolem jejich pozemku chodit kdokoliv, stát tam může jakkoliv dlouho a když pes neruší noční klid, může dokonce i štěkat. A příště ať si volání policie zbytečně rozmyslí.
Pokud chodí pes na volno, zjistit u starosty, zda je zákaz, a upozornit majitele. To je všechno co může. Protože i když zavolá cajty, nezmění se nic. Ti majiteli řeknou, ať si dá psa na vodítko, majitel to udělá, policie odjede a zakladatelka má zadelano na větší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
7.7.20 08:05
@inkakřivák píše:
@ančapepča Jo a ta policie by se možná ani nesmala, spíš by ji upozornila, že po chodníku může kolem jejich pozemku chodit kdokoliv, stát tam může jakkoliv dlouho a když pes neruší noční klid, může dokonce i štěkat. A příště ať si volání policie zbytečně rozmyslí.
Pokud chodí pes na volno, zjistit u starosty, zda je zákaz, a upozornit majitele. To je všechno co může. Protože i když zavolá cajty, nezmění se nic. Ti majiteli řeknou, ať si dá psa na vodítko, majitel to udělá, policie odjede a zakladatelka má zadelano na větší problém.

Já bych policii nevolala, tam by záleželo na tom, jak má velký má pozemek před plotem. Jestli chodí se psem až k plotu, tak už stojí na jejím pozemku a už by se s tím dalo něco dělat. To my ale nevíme :nevim: nastudovat si vyhlášku obce a řešit to na zastupitelstvu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80062
7.7.20 09:24
@ančapepča píše:
No tak aspoň by se vidělo, jestli policie placená z našich daní opravdu pomáhá a chrání. Já jen doufám, že se to vyřeší, než se stane neštěstí, když jim pes neustále utíka a běhá na volno…u nás v obci se taky řešil problém se psem. Proto mě opravdu štve, když se to bere na lehkou váhu :zed:

Takže starostu, ne policii. Tojo. Jenže co pak? Starosta potvrdí vyhlášku zakazující volný pohyb psů. A to bude všechno. Protože jak to vymuzes? A nějaký pes na vodítku může dělat stejný cirkus. Beru to takto. Lidi jsou různí, na vsi občas psi lítají na volno a pokud neohrožují přímo člověka, nemá cenu to řešit. A spíš bych držela toho jorksirskeho zpotvorence doma a je klid. Nestalo by mi to za spory ve vsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80062
7.7.20 09:25

Jo a my máme před domem pozemek tři metry, zaplotit se nedá, mají to tu všichni. Tak jsem se s tím smířila a neřeším. Jen udržujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
7.7.20 09:30
@inkakřivák píše:
Takže starostu, ne policii. Tojo. Jenže co pak? Starosta potvrdí vyhlášku zakazující volný pohyb psů. A to bude všechno. Protože jak to vymuzes? A nějaký pes na vodítku může dělat stejný cirkus. Beru to takto. Lidi jsou různí, na vsi občas psi lítají na volno a pokud neohrožují přímo člověka, nemá cenu to řešit. A spíš bych držela toho jorksirskeho zpotvorence doma a je klid. Nestalo by mi to za spory ve vsi.

Máme u nás v obci psa, který chodí na procházku. Dojde na určité místo, vykoná potřebu a jde domu. Takto chodí 3× za den :D ale u zakladatelky mám pocit, že to ty lidi asi baví, když jdou kolem zastaví se u plotu a nejspíš si užívají ten vyrvál. Psala, že už na ně má vztek víc lidí. Musí se spojit a řešit to. Nebo bude muset číhat, kdy jdou kolem a odvolat oba psy domů. Ale to aby nedělala nic jiného :zed: tady je každá rada drahá fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
7.7.20 09:46
@inkakřivák píše:
Jo a my máme před domem pozemek tři metry, zaplotit se nedá, mají to tu všichni. Tak jsem se s tím smířila a neřeším. Jen udržujeme.

My nemáme plot vůbec :) taky jsem se smířila. Ale naši sousedi jsou v pohodě. Do ničeho nám nemluví a nemají psy ( daňci, srny a zajíci) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80062
7.7.20 10:01

@ančapepča Asi je to baví, ale bohužel i kdyby se celá vesnice dohodla, nezmůže nic. Nikde není zákon, který říká - nesmíte nechat vašeho psa vystekavat na psy za plotem. A nesmíte se tím bavit a ponoukat je. To je tvrdá realita a zakladatelka by se s tím měla smířit. Prostě jsou lidé vselijaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80062
7.7.20 10:02

My máme vedle hospodu, jedni sousedí mají osy a kočky, druzí kočky. A nenadelame nic, kočku jsem odnaučila lézt nám do domu a zbytek beru jako danzivotu na venkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.20 10:09

@ančapepča moc moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
34322
7.7.20 10:58
@ančapepča píše:
Co to plácáš? Ty jsi si asi spletla územní plán s ochranným pásmem komunikace. Tam záleží kam sahá pásmo a kde má zakladatelka plot?? Chceš mi říct, že když někdo nemá plot tak je automaticky jeho pozemek veřejné prostranství?? To si děláš fakt srandu :zed:

Tak ještě jednou. Tam, kde má zakladatelka plot, zřejmě končí obytná zóna a začíná veřejné prostranství. Pokud její pozemek pokračuje dál, tak už je na veřejném prostranství a stejně si ho nesmí oplotit.

Když někdo plot nemá, tak si může zažádat o jeho stavbu pouze tak, aby to bylo v souladu s územním plánem, tj. aby si ten člověk neoplotil třeba kus návsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80062
7.7.20 11:25

@Lucie_Sx Je mi líto, ale tady se skutečně pleteš. Součástí obytné zóny jsou i komunikace. Smesujes tu hodně různých věcí. Třeba územní plán vůbec nezná pojem obytná zóna. Jsou plochy pro bydlení, pro výrobu atd. Pak je zastavěné území obce, potom máš katastr, a vlastnické vztahy. A pak existují regulátory, někde. Třeba to, že pozemek má soukromého majitele, ale nesmí být plot směrem na náves dejme tomu. Veřejné prostranství územní plán prostě nezná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.7.20 12:35
@inkakřivák píše:
@Lucie_Sx Je mi líto, ale tady se skutečně pleteš. Součástí obytné zóny jsou i komunikace. Smesujes tu hodně různých věcí. Třeba územní plán vůbec nezná pojem obytná zóna. Jsou plochy pro bydlení, pro výrobu atd. Pak je zastavěné území obce, potom máš katastr, a vlastnické vztahy. A pak existují regulátory, někde. Třeba to, že pozemek má soukromého majitele, ale nesmí být plot směrem na náves dejme tomu. Veřejné prostranství územní plán prostě nezná.

Tak samozřejmě, ale já to říkám velice zjednodušeně, aby to dotyčná pochopila. Jinak v ÚP se orientuju dobře, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
7.7.20 14:09
@Lucie_Sx píše:
Tak samozřejmě, ale já to říkám velice zjednodušeně, aby to dotyčná pochopila. Jinak v ÚP se orientuju dobře, neboj.

Já tě chápu moc dobře. Zakladatelka má pozemek zakreslený na katastru. Ten pozemek má svojí vytyčenou hranici. Ona zrejmě nemá ten pozemek oplocený celý, nejspíš si tam nechala kus pozemku pro parkování, aby jí někdo nemohl říct, že třeba parkuje na obecním nebo v ochranném pásmu komunikace. Dělá to tak spousta lidí, že si nechávají na svém pozemku místo pro auta. A teď mi řekni, že to není její pozemek a je to veřejné prostranství :zed: Inkakřivák to vystihla dobře. Smíchala jsi spoustu věcí dohromady…z toho mi vyplývá, že to s tou orientací v ÚP není zas tak žhavé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
7.7.20 14:22
@Anonymní píše:
@ančapepča moc moc děkuji

Nemáš vůbec zač. Moc doufám, že se vám to nakonec podaří nějakým způsobem vyřešit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.7.20 14:23
@ančapepča píše:
Já tě chápu moc dobře. Zakladatelka má pozemek zakreslený na katastru. Ten pozemek má svojí vytyčenou hranici. Ona zrejmě nemá ten pozemek oplocený celý, nejspíš si tam nechala kus pozemku pro parkování, aby jí někdo nemohl říct, že třeba parkuje na obecním nebo v ochranném pásmu komunikace. Dělá to tak spousta lidí, že si nechávají na svém pozemku místo pro auta. A teď mi řekni, že to není její pozemek a je to veřejné prostranství :zed: Inkakřivák to vystihla dobře. Smíchala jsi spoustu věcí dohromady…z toho mi vyplývá, že to s tou orientací v ÚP není zas tak žhavé :D

Víš co, nastuduj si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný