Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lucie_Sx píše:
Tak ještě jednou. Tam, kde má zakladatelka plot, zřejmě končí obytná zóna a začíná veřejné prostranství. Pokud její pozemek pokračuje dál, tak už je na veřejném prostranství a stejně si ho nesmí oplotit.Když někdo plot nemá, tak si může zažádat o jeho stavbu pouze tak, aby to bylo v souladu s územním plánem, tj. aby si ten člověk neoplotil třeba kus návsi.
Konkrétně toto tvoje vyjádření je nesmysl. A žádat o stavbu plotu, aby byl v souladu s územním plánem? To snad ne. Územní plán nějaký plot opravdu nevidí, a neurčuje. Zažádat o stavbu plotu můžeš i na cizím pozemku, když na to přijde. A pak buď doložis souhlas majitele nebo ti to příslušný úřad zamítne z důvodu toho, že jsi na cizím pozemku. Skutečně ne kvůli územnímu plánu.
Veřejné prostranství je pojem, který nezná ani Stavební zákon, ani územní plánování. To mi věř.
@inkakřivák píše:
@Lucie_Sx Ale tak to je. Ty používáš špatně výrazy. Takže v konečném výsledku je tvoje vyjádření zmatečné.Konkrétně toto tvoje vyjádření je nesmysl. A žádat o stavbu plotu, aby byl v souladu s územním plánem? To snad ne. Územní plán nějaký plot opravdu nevidí, a neurčuje. Zažádat o stavbu plotu můžeš i na cizím pozemku, když na to přijde. A pak buď doložis souhlas majitele nebo ti to příslušný úřad zamítne z důvodu toho, že jsi na cizím pozemku. Skutečně ne kvůli územnímu plánu.
Veřejné prostranství je pojem, který nezná ani Stavební zákon, ani územní plánování. To mi věř.
Ale vždyť jsem psala, že zjednodušuju.
A stavba plotu skutečně musí být v souladu i s územním plánem.
Například mám zahradu, k tomu přikoupím pozemek vedle, na kterém vede biokoridor. Nebo je tam „veřejná zeleň“. Pokud bych to chtěla přidat k té zahradě a oplotit, tak prostě nemůžu. Plot mi nikdo neschválí právě kvůli ÚP.
Stejně tak když mám pole. Nelze oplotit. Leda bych tam chtěla chovat krávy a dala tam ohradník, to by prošlo (tam to souvisí s ÚP tak, že je tam vedeno jako „zemědělská půda“ a ta podléhá „právu na volný průchod krajinou“).
Zjednodusujes blbě. Veřejnou zeleň taky stavební zákon nezná. To jsou plochy určené k rekreaci většinou. Nebo plochy pro zemědělskou výrobu. Nebo pro dopravu. A ještě nikdy jsem neslyšela, vze by obec prodala třeba park. A pokud koupíš pastvinu, tak oplotit ji smíš. Volný průchod se vyžaduje po cestě, nikdy ne po poli. Prostě tady jsi opravdu smotala plno věcí dohromady, a tvoje výzva, že si to má někdo nastudovat, byla hloupá. Řekla bych, že v těch pojmech bloudis mnohem víc ty. Prostě UP opravdu neřeší plot. Ten řeší území jako celek, nikoliv jednotlivé stavby. Fakt pleteš pojmy a dojmy.
@inkakřivák píše:
Zjednodusujes blbě. Veřejnou zeleň taky stavební zákon nezná. To jsou plochy určené k rekreaci většinou. Nebo plochy pro zemědělskou výrobu. Nebo pro dopravu. A ještě nikdy jsem neslyšela, vze by obec prodala třeba park. A pokud koupíš pastvinu, tak oplotit ji smíš. Volný průchod se vyžaduje po cestě, nikdy ne po poli. Prostě tady jsi opravdu smotala plno věcí dohromady, a tvoje výzva, že si to má někdo nastudovat, byla hloupá. Řekla bych, že v těch pojmech bloudis mnohem víc ty. Prostě UP opravdu neřeší plot. Ten řeší území jako celek, nikoliv jednotlivé stavby. Fakt pleteš pojmy a dojmy.
Vždyť pastvinu jsem řekla, že jo. Ale v hodně věcech nemáš pravdu. Volný průchod platí obecně, nejsou tam stanoveny cesty. Biokoridory nebo veřejná zeleň je běžně i na soukromých pozemcích. Nejde o to, že to obec prodá. Jde o to, že obec se rozšiřuje a tam prostě jsou soukromé pozemky.
A pokud chci stavět plot, tak se rozhoduje i na základě ÚP. Postavit plot jen tak někde vůbec není sranda. Dokonce i to oplocení pastviny ti ne/musí úřad povolit.
@Lucie_Sx píše:
Vždyť pastvinu jsem řekla, že jo. Ale v hodně věcech nemáš pravdu. Volný průchod platí obecně, nejsou tam stanoveny cesty. Biokoridory nebo veřejná zeleň je běžně i na soukromých pozemcích. Nejde o to, že to obec prodá. Jde o to, že obec se rozšiřuje a tam prostě jsou soukromé pozemky.
A pokud chci stavět plot, tak se rozhoduje i na základě ÚP. Postavit plot jen tak někde vůbec není sranda. Dokonce i to oplocení pastviny ti ne/musí úřad povolit.
A můžeš mi vysvětlit jak se toto týká problému zakladatelky?? Pleteš sem nějaké biokoridory a další příspěvek bude o přechodu pro zvěř. Snažíš se být pouze chytrá a poučovat. To je vše…podle mě jsi hlavně vůbec nepochopila zakladatelku a její založení diskuze. Ona sama moc dobře ví, kde má a nemá pozemek. Inkakřivák má pravdu a ty sama už to moc dobře víš, a tak házíš další a další rádoby moudra. S tím jdi někam…Jestli jsi úřednice tak nás bůh ochraňuj, protože územní plán opravdu neřeší ploty. Možná si to nastuduj nejdřív ty a pak se snaž o zjednodušení, aby to NĚKDO pochopil…a ještě něco, plot si může majitel postavit kde chce. Může si postavit plot na hranici pozemku a taky nemusí a světe div se, nemusí mít plot vůbec
óóóóó zítra poběžím na úřad, a optám se, jestli nevadí, že nemám plot
![]()
@ančapepča píše:
A můžeš mi vysvětlit jak se toto týká problému zakladatelky?? Pleteš sem nějaké biokoridory a další příspěvek bude o přechodu pro zvěř. Snažíš se být pouze chytrá a poučovat. To je vše…podle mě jsi hlavně vůbec nepochopila zakladatelku a její založení diskuze. Ona sama moc dobře ví, kde má a nemá pozemek. Inkakřivák má pravdu a ty sama už to moc dobře víš, a tak házíš další a další rádoby moudra. S tím jdi někam…Jestli jsi úřednice tak nás bůh ochraňuj, protože územní plán opravdu neřeší ploty. Možná si to nastuduj nejdřív ty a pak se snaž o zjednodušení, aby to NĚKDO pochopil…a ještě něco, plot si může majitel postavit kde chce. Může si postavit plot na hranici pozemku a taky nemusí a světe div se, nemusí mít plot vůbecóóóóó zítra poběžím na úřad, a optám se, jestli nevadí, že nemám plot
![]()
![]()
Já za to nemůžu, že to nechápeš.
A pro zakladatelku to důležité JE. Ona totiž operuje tím, že za plotem pokračuje její pozemek.
Snažím se jí tím říct, že je jí to jaksi k ničemu, že si ho stejně nemůže oplotit ani z něj vyhodit další lidi.
@Lucie_Sx píše:
Já za to nemůžu, že to nechápeš.A pro zakladatelku to důležité JE. Ona totiž operuje tím, že za plotem pokračuje její pozemek.
Snažím se jí tím říct, že je jí to jaksi k ničemu, že si ho stejně nemůže oplotit ani z něj vyhodit další lidi.
To si děláš opravdu srandu. Příklad: Mám pozemek a nechci ho plotit celý. Oplotím si tedy jen část. To ale přeci neznamená, že už mi ten zbytek pozemku nepatří. Nebo ano??? To, že není plot znamená to, že je z toho veřejné prostranství??? Jako opravdu? To že já nemám oplocení, znamená to, že si u mě na zahradě, na mém ohništi může každý opéct buřty??
Ona si prostě jen neoplotila celý pozemek. Nejspíš si tam nechala kus pozemku pro parkování. Ale podle tebe jí to automaticky nepatří
Jak to víš???
Příspěvek upraven 08.07.20 v 01:15
@ančapepča píše:
To si děláš opravdu srandu. Příklad: Mám pozemek a nechci ho plotit celý. Oplotím si tedy jen část. To ale přeci neznamená, že už mi ten zbytek pozemku nepatří. Nebo ano??? To, že není plot znamená to, že je z toho veřejné prostranství??? Jako opravdu? To že já nemám oplocení, znamená to, že si u mě na zahradě, na mém ohništi může každý opéct buřty??
Já neříkám, že ti nepatří. Ale že si ho nemůžeš libovolně zaplotit nebo z něj vyhazovat lidi. Že záleží na tom, co je v ÚP.
Už mě to neba. Druhé kolo nejedu.
@Lucie_Sx píše:
Já neříkám, že ti nepatří. Ale že si ho nemůžeš libovolně zaplotit nebo z něj vyhazovat lidi. Že záleží na tom, co je v ÚP.
Už mě to neba. Druhé kolo nejedu.
Třeba si to oplotit nechce??? Možná chce mít plot tam kde ho má a parkovat tam auto…o veřejném prostranství a biokoridoru jsi tady začala vést debaty ty. Nikdo o tom neřekl ani slovo. Příště se přestaň ohánět úředničinou a zapoj trochu lidskosti a sociálního cítění. Možná budeš překvapená
@Lucie_Sx A nemáš pravdu. Pohybujeme se v zastavěném území obce, ne mimo. V zastavěném území obce nebudou pole. A jako majitel mohu svůj pozemek vyznačit a pokud se nejedná o cestu, klesne z něj vykázat všechny cizí. A volný průchod krajinou? Platí pro zvěř, proto se nesmí plotit. Ne pro lidi. Ty nesmíš jako turista smajdat všude, kde se ti zlíbí. A v zastavěném území taky ne. Jsou třeba obce, kde je běžné, že předzahrádky nejsou oplocené, a přesto je to soukromý pozemek, mám je cizím vstup zakázán. Dál neznám jedinou obec, která by měla komunikace na soukromých pozemcích. A opravdu taky neznám obec, která by měla v zastavěném území biokoridor nebo plochu pro zemědělství. Anebo v územním plánu určené ploty. To je prostě nesmysl. Je mi líto, ale je.
A k zakladatelce - ona má vlastně možnost buď se s dotyčným domluvít, nebo posunout plot, což jí nepomůže, nebo na zahradě ve vzdálenosti cca půl metru vysázet živý plot, který tomu malému zabrání v přístupu k plotu. Ještě by mohla na plot dát něco neprůhledného, třeba rákosovou rohož. Je to hnusné, ale funguje to.
A jestli chceš opravdu rozebírat co je a co není součást UP, tak si porid nějaké knihy, a až si to nactes, najdi si jakýkoliv ÚP na netu a prostuduj si ho. Protože ty nezjednodusujes, ty motas.
@Lucie_Sx píše:
Já za to nemůžu, že to nechápeš.A pro zakladatelku to důležité JE. Ona totiž operuje tím, že za plotem pokračuje její pozemek.
Ale samozřejmě že může. Existuje něco jako soukromé vlastnictví! Ty umíš opravdu zjednodušovat!
@inkakřivák píše:
@Lucie_Sx A nemáš pravdu. Pohybujeme se v zastavěném území obce, ne mimo. V zastavěném území obce nebudou pole. A jako majitel mohu svůj pozemek vyznačit a pokud se nejedná o cestu, klesne z něj vykázat všechny cizí. A volný průchod krajinou? Platí pro zvěř, proto se nesmí plotit. Ne pro lidi. Ty nesmíš jako turista smajdat všude, kde se ti zlíbí. A v zastavěném území taky ne. Jsou třeba obce, kde je běžné, že předzahrádky nejsou oplocené, a přesto je to soukromý pozemek, mám je cizím vstup zakázán. Dál neznám jedinou obec, která by měla komunikace na soukromých pozemcích. A opravdu taky neznám obec, která by měla v zastavěném území biokoridor nebo plochu pro zemědělství. Anebo v územním plánu určené ploty. To je prostě nesmysl. Je mi líto, ale je.
A k zakladatelce - ona má vlastně možnost buď se s dotyčným domluvít, nebo posunout plot, což jí nepomůže, nebo na zahradě ve vzdálenosti cca půl metru vysázet živý plot, který tomu malému zabrání v přístupu k plotu. Ještě by mohla na plot dát něco neprůhledného, třeba rákosovou rohož. Je to hnusné, ale funguje to.
A jestli chceš opravdu rozebírat co je a co není součást UP, tak si porid nějaké knihy, a až si to nactes, najdi si jakýkoliv ÚP na netu a prostuduj si ho. Protože ty nezjednodusujes, ty motas.
Spíš bych řekla, že máš zkušenost s jiným typem obce než já
. V ÚP fakt může být leccos.
(a že tam jsou ploty jsem nepsala. Nejsou tam ploty. Ale stavba plotu se tím mimo jiné řídí.)
Takže: