Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AndreaST33 píše:
@unuděná ale já píšu ať si sleduje. Ale proč si pořizuje přístroj, který zaznamenává/ nahrává každý pohyb. Bydlíme vedle a kdykoliv otevřu dveře tak mě natáčí.
Tos právě nepsala, z úvodního příspěvku nevyplývá, zda jen pozoruje, nebo i ukládá záznam. Jsi si jistá, že tam má nahrávací zařízení? Víš, jestli to prostě není jen kukátko s detekcí pohybu..? Stále platí, že nahrávat nesmí, má taky oznamovací povinnost a vaše dveře už jsou dost za hranou ochrany osobních údajů, takže pohrozit PČR a případně skutečně hlásit.
@Zumpa píše:
Obrať se na UOOU, ty to vyřeší, že se bude sousedka divit.
Uoou neresi individualni spory, lepsi je obratit se rovnou na soud…, ale verim, ze u takove sousedky bude stacit pohrozit, resp. zaslat ji nejakou predzalobni vyzvu a ta toho necha sama
@unuděná Ano v hlavním příspěvku jsem to nenapsala. To je pravda. Byli jsme za ní a ptali jsme se první jaký má tip. Ukázala nám krabičku a řekli jsme, že si nepřejeme jelikož máme dveře hned vedle aby nás natáčela. Řekla že ne, že to nedělá, že ji někdo stříká na dveře a že to má kvůli tomu. A že se jí kamera otevře pouze pokud někdo zazvoní. Našly jsme si to co má samozřejmě jak funguje. Už jen to když s náma mluvila nedávalo smysl. Když někdo bude stříkat na dveře tak první zazvoní? Asi ne že jo. Takže je jasné, že má zapnuté nahrávání. A nikdy jsem si nevšimla že by měla nebo někdo stříkal na její dveře. Ale to už můžeme jen spekulovat. To opravdu nevím. Já nesleduji věčně co se děje za dveřmi. Možná až v důchodu, co já vím ![]()
Tahle hračička stojí cca 5000,– levnější seženete kolem 1000,– akorát ty levnější nenahrávají a nemají senzor pohybu. Já mám dveře hned kousek od ní takže zasahuje i do části mé chodby v bytě.
@Anonymní píše:
Ahoj lidičky. Prosím o radu. Máme sousedku v paneláku hned naproti. Je starší, opuštěná. Vůbec nikoho nemá. Věčně nám dělá naschváli. Ale to byli maličkosti, to nám ani tak nevadilo. Je mi ji v podstatě líto. Ale teď už zasahuje do soukromí. Dala si na dveře kukátko s kamerou. Detekce pohybu zaznamenává kdykoliv se tam někdo mihne. A to se nám nelíbí. Ví o každém našem kroku. Samozřejmě jsme si s ní promluvili, ale s výsměchem v podstatě z její strany. Nedá se s ní komunikovat. Máte nějakou radu co s tím?
je to vůbec normální? Kukátko má rozsah do 3 m a vidí i k nám na chodbu, kdykoliv otevřeme dveře, má o nás záznam.
Pokud zaznamenává prostor, který lze označit za veřejný či veřejnosti běžně přístupný, musí mít registraci u Úřadu pro ochranu osobních údajů. Pokud ji nemá, porušuje předpisy. Pokud má někdo podezření na porušování předpisů, může se na Úřad obrátit. Píšu to jako krajní variantu, protože řešení pomocí státních orgánů většinou situaci spíše eskaluje, než uklidní…
Až Vás někdo vykrade, budete za ten záznam rádi ![]()
Ale jinak si myslim, že ta kamera by měla snímat jen její pozemek, takhle by se to dalo řešit i přes policii, jen mi to přijde jako úplná prkotina, pokud neděláte nic zakázanýho, asi by mi to bylo úplně jedno ![]()
Tak právo na to nemá, chápu že ti to vadí. Ale mně by asi nějaké handrkování na policii za to nestálo. Neřešila bych, že vidí, že chodím po chodbě sem a tam.
@Nickjmeno ano to si říkám taky na jednu stranu 😂 Ale nikdy nevíte od koho co čekat co když mě zrovna vykrade sousedka. Bude znát všechno v podstatě jakmile odejdu dostane signál. A pořád dokola. Ty zákony asi jsou nějak dělaný aby člověk nebyl ohrožený. Vy věříte všem sousedům? Asi ne že?!
To je babka tak technicky zdatna, ze si uchovava i zaznamy? A kdo ji to vubec instaloval, take sama?
@AndreaST33 píše:
@Nickjmeno ano to si říkám taky na jednu stranu 😂 Ale nikdy nevíte od koho co čekat co když mě zrovna vykrade sousedka. Bude znát všechno v podstatě jakmile odejdu dostane signál. A pořád dokola. Ty zákony asi jsou nějak dělaný aby člověk nebyl ohrožený. Vy věříte všem sousedům? Asi ne že?!
Tak já žiju v prostředí, kde si opravdu všichni věříme, ale je to okraj města, být v paneláku, kde se to střídá jak ponožky, tak si tam tu kameru možná dam taky, jen bych se tim nechlubila ostatnim ![]()
Kdyby vám to sama nevykdákala, tak o ničem nevíte a ona si vás může vesele natáčet. Z toho mi vyplývá, že je fakt na hlavu a s domluvou u ní asi nepochodíte.
@jannina1 Tak proč by si pořizovala tuhle hračičku, která to umí. Jsou mnohem levnější varianty, ale ty už nemají detektor pohybu a nenatáčí. A kdo ji co dělal to opravdu nevím 😁
@AndreaST33 píše:
@jannina1 Tak proč by si pořizovala tuhle hračičku, která to umí. Jsou mnohem levnější varianty, ale ty už nemají detektor pohybu a nenatáčí. A kdo ji co dělal to opravdu nevím 😁
Třeba šikovný vnouček? Až vás někdo vykrade, zroovna to bude mít babka vypnuté.