Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Je to fakt bezvýchodná situace, ty ženský jsou samotné - mladší je 48 let je sama - nemá děti, všichni s nimi přestali mluvit i ve vsi. Takže jsou samotné mají kolem domu bordel, nesekají trávu - takže další spor s dalšími sousedy - neudržovaný pozemek - nikdo je nedonutí to poklidit. My s nimi dříve normálně měli přátelský vztah, manžel jim i chodil pomáhat, kdy něco potřebovali, vše se změnilo, kdy zemřel starý pán - otec, a vlastně co se nám narodilo první dítě. od té doby se to zhoršuje, máme i takovou situaci, kdy jdu s dětmi pouštet draka a zničeho nic, stojí u našich vrat a začně na mne řvát, že k nim chodí naše kočka… prostě nechápu. A když před 5letým dítětem někdo řve, že jeho máma je ožralá ku.va tak to je dost silný kafe. (A to jsme předešlý večer jen grilovali párky s s přáteli poseděli venku - žádný hluk - ale byla jsem tam já, můj švagr, manžel a kamarád)
tak jste to okamžitě měli hlásit, hele tyhle spory ale nikam nevedou, byla jsme v takové přestupkové komisi, teď je tam manžel, bože co tam se řeší, a stejně se k řešení nedojde.
Je mi líto, v čem žiješ, ale řešení to extra nemá, v první řadě na ně nereagovat, znáš to moudřejší ustoupí? Naučit se počítat klidně do tisíce a nereagovat, chovat se k nim stylem totální ignorace, neexistuješ, jsi vzduch, nereagovat, neoponovat, nehádat, nevymlouvat, prostě nejsou, neexistujou, nemluví. Tím jim vezmeš vítr z plachet, oni chtějí reakci, oni chtějí střet, oni chtějí hádání, to je uspokojuje. A vy jim to plnými doušky dopřáváte.
Dítěti vysvětlím, že paní je blázen a neposloucháme ji.
Pokud mám na jejich výlevy svědka nebo víc, okamžitě podávám TO, popřípadě se spokojím se stížností na obec, doložím svědky. a stále dokola, ALE s naprostým klidem ( ber to jako trénink na pubertu dětí) a stále platí, na ně nereaguji, nikdo z nás, jsou vzduch neexistují, neodpovídám, nereaguji. Nic jiného ti nepomůže.
Znám tyhle lidi, jakákoliv záminka ke sporu je dobrá, jakákoliv reakce z vaší strany je pro ně dobrá a dělá jim radost. Takže jim vlastně neustále dopřáváte potěšení.
@j.a.n.i1 já myslím, že k fackám už asi nedoje, nebo teda z naší strany by nikdy nedošlo, kdyby se do něj nepustila ona, tak by se to nestalo, to byl je obranný reflex ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Tak předpokládám, že podruhé si dá pozor, aby to bylo za tmy a beze svědků…
Nehledě na to, že pokud serou celou vesnici, tak asi moc svědků neseženou a rodina se za moc důvěryhodného svědka nepovažuje.Příspěvek upraven 13.10.16 v 10:18
nepřijde mi rozumné nabádat jí k profackování beze svědků, protože nikdy nevíš. A kdyby snad dokázala prokázat ( třeba ty kamery ona mají zrovna tak někde), že jí nafackoval, půjde za to klidně sedět. Takoví lidé jsou svou blbostí a bezzábranností( to je slovo
co jsme vymyslela) velmi velmi nebezpeční.
Přesně toto řekni i na té přestupkové komisi. Pokud máš nějaké svědky, vem je s sebou a rada do budoucna? Odstěhovat se, nebo se už nenechat vyprovokovat. Pokud napadnou ony vás, tak taky nahlásit. S urážkama nic nenaděláš, jen bych se dětem snažila vysvětlit, že toto není normální a že jsou zlí. Ostatní ignorovat. A to s nima máte problém jen vy?
@Anonymní píše:
@terinka4444 to já naprosto chápu. Nám jde spíš o to, že s nimi máme dlouhodobé spory - nepřipadá mi normální, když vám někdo neustále fotí komín - topíme jen dřívím! když nám někdo vyčítá, že máme zatežené žaluzie, že jsem si dali na plot neprůhlednou plachtu - čuměla na nás, jak si hrajeme na pískovišti! Dětem říká že jsou to debilové, mě nazývá lehkou děvou, tchýně je stará dámské přirození… A před domem máme park s dětským hřištěm - a ani tam nechodíme, jen vylezeme už po nás štěká. Sleduje z okna naše každé vyjetí s autem, každý návrat, přijede návštěva, přijede pošta… neustále je v okně. Manžel si přes zaměstnavatele koupil zámkvou dlažbu, byli jsme nařčeni, že to máme nakradené, na našeho kamaráda a švagra řve ať táhnou buzny do práce…
Já ti nevím, ale na hrubý pytel hrubá záplata, na některé lidi fakt nic jiného neplatí. A jednou by byla sprostá na mé dítě, bych na ní vlítla přes plot..
@Aishenka píše:
Já ti nevím, ale na hrubý pytel hrubá záplata, na některé lidi fakt nic jiného neplatí. A jednou by byla sprostá na mé dítě, bych na ní vlítla přes plot..
a zase bys jí dala do ruky pěknou zbraň. Srážka s blbcem nejde vyhrát, nijak.
To je na pytel. Že je chyba na jejich straně je víc, jak očividné.
Já si myslím, že nejvíc pomůže to, co radí @terinka4444 a to totální ignorace. Staršímu dítěti vysvětlit, že je sousedka zlá, že slova, co říká, jsou škaredá. Klidně bych řekla, že je nemocná, myslím si, že je to i pravda.
S tím napadením. Nejsem právník a v životě jsem nic takového neřešila, ale říct, jak to bylo. Že bít a kopat začala ona a manžel se jen bránil. Svědky na to máte?
Nejhorší je, že takováto primitivní individua mají většinou dobré kontakty, získané jakkoliv a mají dobrou právní podporu. Takový případ jsem měla v rodině ![]()
@terinka4444 píše:
a zase bys jí dala do ruky pěknou zbraň. Srážka s blbcem nejde vyhrát, nijak.
já vím, ale já se prostě znám, tedy svoji povahu
Naštěstí u nás tohle nehrozí, máme skvělé sousedy…
@Aishenka píše:
A mě by to nechalo naprosto chladnou, pokud bych věděla, že je taková. Není to o tom, že bych si dítě nechala urážet, ale vím, že tohle přesně oni čekají a potřebují. Pětiletá i tříletá by pochopily, že si paní nemají všímat.
Opravdu nejvíc pomůže ignorace, ignorace a ignorace.
@terinka4444 děkuju za rady - my se tak snažíme činit. Dělat že nejsou. Švagr brigádně pracuje pro obec - seká trávu atd. manžel občas vypomůže. Obec nemá žádnou vyhlášku, že by se nemělo v době svátků či víkendu sekat, takže jelikož jsou oba zaměstnaní lidé (což paní sousedka dlouhodobě není - podotýkám je to Ing. ekonomie) tak sekali 28. ve svátek a ona mu skákala před rozjetou sekačku a opět slovně útočila, z naší strany bez sebemenší reakce, takže zašla po nějaké době domů a bylo to.
Ještě bych se chtěla zeptat, stačí výpověď svědků písemně s ověřeným podpisem - přislíbili nám případnou pomoc, ale jen v krajní nouzi, neradi by se nechali tahat po těchto komisích, případně policie atd.. a ještě nám starosta nabídl, že by sepsal takové „dobrozdání nebo petici“ aby nám pomohl, s tím že by tam bylo napsané jak vznikají ty spory atd. a chce obejít lidé kolem aby nás podpořili, spousta lidí kolem, co to vidí a slyší přislíbili, že by to rádi podepsali. Nevím jestli to má nějaký smysl.
My s nikým z okolí žádný problém nemáme, bydlíme na vesnici, snažíme si mezi sebou pomáhat, takže věřím, tomu že nás lidé kolem mají i rádi
jen tyto 2 dámy mají problém s okolím, vadí jim snad vše, kdo kolem topí jinak než plynem, fotí komíny, chodí k nim kočičky z půlky vesnice - no když paní stojí na návsi a řve jak zvěsilá či či či, hamáničko hamání, tak ať se nediví ![]()
Pokud máte svědky na to, že manžela napadla první, tak bych se vůbec nebála. Jednou jsem byla ve stejné situaci, dostala jsem facku a vrátila ji. Akorát že s trochu jinou razancí. Musela na ošetření. Sice mě udala, ale já svědka měla na to, že mě napadla a já se pouze bránila. Takže jsme všichni podali vysvětlení a paní dostala pokutu.
@Anonymní píše:
@terinka4444 děkuju za rady - my se tak snažíme činit. Dělat že nejsou. Švagr brigádně pracuje pro obec - seká trávu atd. manžel občas vypomůže. Obec nemá žádnou vyhlášku, že by se nemělo v době svátků či víkendu sekat, takže jelikož jsou oba zaměstnaní lidé (což paní sousedka dlouhodobě není - podotýkám je to Ing. ekonomie) tak sekali 28. ve svátek a ona mu skákala před rozjetou sekačku a opět slovně útočila, z naší strany bez sebemenší reakce, takže zašla po nějaké době domů a bylo to.Ještě bych se chtěla zeptat, stačí výpověď svědků písemně s ověřeným podpisem - přislíbili nám případnou pomoc, ale jen v krajní nouzi, neradi by se nechali tahat po těchto komisích, případně policie atd.. a ještě nám starosta nabídl, že by sepsal takové „dobrozdání nebo petici“ aby nám pomohl, s tím že by tam bylo napsané jak vznikají ty spory atd. a chce obejít lidé kolem aby nás podpořili, spousta lidí kolem, co to vidí a slyší přislíbili, že by to rádi podepsali. Nevím jestli to má nějaký smysl.
My s nikým z okolí žádný problém nemáme, bydlíme na vesnici, snažíme si mezi sebou pomáhat, takže věřím, tomu že nás lidé kolem mají i rádijen tyto 2 dámy mají problém s okolím, vadí jim snad vše, kdo kolem topí jinak než plynem, fotí komíny, chodí k nim kočičky z půlky vesnice - no když paní stojí na návsi a řve jak zvěsilá či či či, hamáničko hamání, tak ať se nediví
Jak mu skákalapod sekačku? Ona jde na váš soukromý pozemek? Nebo to nechápu?
Hele, věřím, že je to zápřah, ale skutečně jen ignorace.
Jestli stačí nějaké písemné vyjádření s podpisem, no, to nevím, to jsme nikdy neřešili, případní svdci se na tu obec vždy dostavili, nicméně pokud vám to napíší, vezměte to s sebou, tady mám písemné výpovědi svědku s jejich podpisem, nemají čas a energii na komisi, a uvidíte.
Jinak skutečně platí ignorace a ignorace. A kdybych já byla v situaci, kdy mi leze na pozemek a skáče před sekačku, použila bych naší GoPro kameru, kdybych ji neměla, tak bych si jí koupila, popříadě vzala telefon a natočila bych jí telefonem. A podlaa stážnost na obec, a podala bych tu stížnost klidně on den. Ale není bych nereagovala, nijak. Pozemek bych si oplotila.
@terinka4444 Zakladatelka píše, že manžel seká pro obec - tedy nejspíš obecní neoplocené pozemky, trávníky podél silnic a chodníků a tak… u nás to takhle taky funguje.
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 Zakladatelka píše, že manžel seká pro obec - tedy nejspíš obecní neoplocené pozemky, trávníky podél silnic a chodníků a tak… u nás to takhle taky funguje.
jo to u nás taky. V tom případě si sednu do trávy, zvednu telefon, ji stále ignorujíc, a volám starostce, že jsem tam a tam sekám pro obec to a to, a paní ta a ta na mě vyšiluje a káče mi pod sekačku a znemožňuje mi práci. ať je tak hodná a ona nebo místostarosta dojedou paní vysvětlit, že mi nemá skákat pod sekačku. naše vedení by tam bylo do seseti minut.
@terinka4444 sekal na obecním pozemku - pracuje brigádně pro obec. Takže vlastně mu narušovala výkon práce pro obec, i proto máme velkou podporu se strany našeho starosty.
My právě před 4 lety dělali nový plot a dali jsme si na něj takovou tu zelenou textilii aby k nám přeci jen nebylo moc vidět.
Určitě se budeme řídit radami - IGNOROVAT! Děkuju