Sousedské spory - přestupkové řízení

Anonymní
13.10.16 09:45

sousedské spory - přestupkové řízení

Díky dlouhodobým sousedským sporům jsme se dostali do nepříjemné situace, tuším že již 5 let trvající slovní urážky ze strany našich sousedek (matka s dcerou) se stále stupňují, slovně uráží i naše děti 5 a 1 rok, došlo to tak daleko, že při jedné slovní potyčce se mladší ze sousedek vrhla na mého manžela, dostal 2 facky a poté s ním začala lomcovat a kopat do něho, on jí dal jednu facku. Poté tchyně podala oznámení na policii ČR - ta po vyslechnutí manžela a švagra a sousedek předala k projednání místně příslušné přestupkové komisi. Bohužel jejich přístup je takový je poprvé byli předvolání manžel a švagr, že je uráží slovně, že jim škodíme hlukem a kouřem (bydlíme na vesnici, máme menší hospodářství, chlapi jsou kutilové - tak že se chováme přiměřeně prostředí, ve kterém žijeme) - toto vysvětlili s tím, že jim bylo řečeno, že se nedopouštíme žádného protiprávního jednání, ovšem nyní po 2 měsících přišel manželovi dopis, ve kterém stojí, že je proti němu zahájeno přestupkové řízení, že jí fyzicky napadl… Jsme z toho dost zoufalí, nevíme jak postupovat dále, příští týden má jít opět na přestupkové řízení. Už je to unavující. Nemáte některá zkušenost, je mi jasné, že nejlepší bude promluvit s právníkem, ale přeci jen… Předem díky, jestli někdo dáte nějakou radu :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9719
13.10.16 09:47

Dát k soudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
13.10.16 09:50

Profackovat tak, aby se baly ven jen vystrcit nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.10.16 09:52

No ale on ji fyzicky napadl. Co by ses na tom chtěla radit s právníkem? Vyřeší to přestupková komise, dostane pravděpodobně pokutu a bude se muset omluvit, to by udělala naše přestupková komise. Nejedná se o trestní tribunál, může tam říct, jak to bylo, že ona si začala. Faktem zůstává, že jí to vrátil, takže mají máslo na hlavě oba. A počítej s tím, že na přstupkové komisi můžete být klíďo co dva měsíce.

Hele, co znamená chováme se úměrně prostředí, ve kterém žijeme? Náš soused se taky tak chová, taky kutí, takže si klidně vleze v 8 večer do dílny, kterou má kousínek od okna dětského pokoje, a postí si brusku nebo pilu. Čímž okamžitě vzbudí dítě nebo mu znemožní spát a dítě z toho už popravdě dost šílí. A taky se chová úměrně prostředí, kde žije, a prý noční klid je od desíti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.10.16 09:53
@zuzouš píše:
Profackovat tak, aby se baly ven jen vystrcit nos.

to je bezva rada, kdybych byla sousedka, která nesnáší obtěžujícího souseda, nepřála bych si nic jiného, než aby mě profackoval tak, že bych se bála vystrčit nos. A pak bych ho zničila mít v ruce pěkné profackování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.10.16 09:54
@kopejka píše:
Dát k soudu

Co dát k soudu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
13.10.16 09:57

To je zoufala situace. Clovek si mysli, ze kdyz druhym neskodi, ze si bude zit v pohode kdekoli. Ale najde se idiot, ktery ho presvedci o opaku. Tohle nikdy nepochopim.
Co je to za lidi, ze mama necha dceru napadnout jineho cloveka? To jsou nejak mentalne postizeni? Jinak mi to nejde na rozum.
Podala bych vysvetleni, poukazala na svedky, dolozila /pokud mate jak/ dlohotrvajici utoky z jejich strany. A od ted kazdou sebemensi urazku, utok, cokoli odpovidat oficialni cestou. To je podavat i trestni oznameni, oznameni o prestupku na urady. Az budou tak zahlceni predvolanimi, ze budou mit dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
13.10.16 10:01
@terinka4444 píše:
A pak bych ho zničila mít v ruce pěkné profackování.

Pokud bys ho byla schopná prokázat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
13.10.16 10:01
@terinka4444 píše:
to je bezva rada, kdybych byla sousedka, která nesnáší obtěžujícího souseda, nepřála bych si nic jiného, než aby mě profackoval tak, že bych se bála vystrčit nos. A pak bych ho zničila mít v ruce pěkné profackování.

Vychazim z toho, co pise zakladatelka, tzn.ze ziji umerne prostredi a ze baby jsou vysiraci. A aby takova baba prisla a zacla fackovat me nebo muze nebo nadavat diteti, tak ano, pak bude dostavat po hube do te doby, nez da pokoj. Nebudu cekat tydny ci mesice, nez urady zareaguji a do te doby zacpavat detem usi. Pokud ty mas pocit, ze baby jsou v poradku a zakladatelky rodina obtezuje okoli, coz evidentne ano, tak ji porad podle sveho. Ja vychazim z popisu v textu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
13.10.16 10:02

@terinka4444 obtěžování ze strany sousedů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.16 10:03

@terinka4444 to já naprosto chápu. Nám jde spíš o to, že s nimi máme dlouhodobé spory - nepřipadá mi normální, když vám někdo neustále fotí komín - topíme jen dřívím! když nám někdo vyčítá, že máme zatežené žaluzie, že jsem si dali na plot neprůhlednou plachtu - čuměla na nás, jak si hrajeme na pískovišti! Dětem říká že jsou to debilové, mě nazývá lehkou děvou, tchýně je stará dámské přirození… A před domem máme park s dětským hřištěm - a ani tam nechodíme, jen vylezeme už po nás štěká. Sleduje z okna naše každé vyjetí s autem, každý návrat, přijede návštěva, přijede pošta… neustále je v okně. Manžel si přes zaměstnavatele koupil zámkvou dlažbu, byli jsme nařčeni, že to máme nakradené, na našeho kamaráda a švagra řve ať táhnou buzny do práce…

• Citovat
  • Upravit
101928
13.10.16 10:04

Kameru na barák a každé jejich udání doložit záznamem… akorát tedy bacha na věc, pokud ji bude chtít manžel znovu profackovat, tak vypnout kamery a udělat to beze svědků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.16 10:08

Je to fakt bezvýchodná situace, ty ženský jsou samotné - mladší je 48 let je sama - nemá děti, všichni s nimi přestali mluvit i ve vsi. Takže jsou samotné mají kolem domu bordel, nesekají trávu - takže další spor s dalšími sousedy - neudržovaný pozemek - nikdo je nedonutí to poklidit. My s nimi dříve normálně měli přátelský vztah, manžel jim i chodil pomáhat, kdy něco potřebovali, vše se změnilo, kdy zemřel starý pán - otec, a vlastně co se nám narodilo první dítě. od té doby se to zhoršuje, máme i takovou situaci, kdy jdu s dětmi pouštet draka a zničeho nic, stojí u našich vrat a začně na mne řvát, že k nim chodí naše kočka… prostě nechápu. A když před 5letým dítětem někdo řve, že jeho máma je ožralá ku.va tak to je dost silný kafe. (A to jsme předešlý večer jen grilovali párky s s přáteli poseděli venku - žádný hluk - ale byla jsem tam já, můj švagr, manžel a kamarád) :zed:

• Citovat
  • Upravit
69235
13.10.16 10:10
@j.a.n.i1 píše:
Pokud bys ho byla schopná prokázat…

vzhledem k tomu, že se řežou na veřejnosti před svědkama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
13.10.16 10:17
@terinka4444 píše:
vzhledem k tomu, že se řežou na veřejnosti před svědkama :nevim:

Tak předpokládám, že podruhé si dá pozor, aby to bylo za tmy a beze svědků…
Nehledě na to, že pokud serou celou vesnici, tak asi moc svědků neseženou a rodina se za moc důvěryhodného svědka nepovažuje.

Příspěvek upraven 13.10.16 v 10:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová