Spalničky v dospělosti

Anonymní
24.2.19 10:08

Spalničky v dospělosti

Ahoj všem holky, potřebuji radu. :roll: Mám novou známost a prostě je tam z mé strany nedůvěra (nemůže za to, mám špatnou zkušenost z předchozího vztahu), znám se přes čtvrt roku se vším všudy :lol:. Rozumíme si, je nám spolu dobře.

Ve čtvrtek jsme byli domluvení, že se zase uvidíme, budu u něj zase spát. :mrgreen: V pátek mi psal, že je mu špatně (asi střevní chřipka). V sobotu mi psal ráno, že na horečku. Přesto všechno musel být v práci - mezi lidmi.

Včera večer mi psal, že je mu líp, jen se mu klepou ruce vyčerpáním, ale že dnešní oběd platí.

Dobrý. Teď mi přišla SMS, že máme po obědě, že od někoho chytil spalničky, že se snad zblázní co jo ještě potká

Vážně teď nevím holky. Nikdy mi nelhal, chová se pěkně. Ale v 50ti letech mít spalničky??? Jinak já jsem mladší, že mi 30 let. Popravdě nevím jak reagovat a co mu napsat?

Plánovala jsem, že út/st bude pro změnu u mě, přes noc uděláme si pěkný večer…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35327
24.2.19 10:18

Byt tebou jsem rada, ze jste se nevideli a ze se nemusis bat, ze to taky chytis. On byl nejspis ockovan, narozdil od tebe, jen jednou vakcinou a tak je krome neockovanych v nejrizikovejsi skupine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421

i v 50 můžeš chytit spalničky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65174

Půlka nakažených spalničkami jsou dospělí.A v padesáti letech spadá přesně do té kategorie, kdy je velký předpoklad, že jeho očkování je už neúčinné. Jsou to ročníky 65 až nějak kolem 75. Ti prý byli očkováni jen jednou dávkou a ta už nefunguje. Ale jestli je to pravda, to vám samozřejmě nikdo neřekne. Jen jsem četla, že nakažení musí být týden v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864

Kamarádka prodělala spalničky teď. 39 let ;) v nemocnici nebyla.
Jeji dcera je rocnik 2010 a nema zadne protilatky. Je v karantene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65174
24.2.19 10:21
@mag píše:

zajímavý, já se právě lekla, když jsem v nějakém rozhovoru četla, že jsou nejprve týden na infekčním v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
24.2.19 10:22

Spalničky může dostat i v dospělosti, jsou vysoce nakažlivé . Spalničky samy o sobě nebezpečné nejsou.

Horší jsou možné komplikace

Velmi nebezpečné jsou komplikace spalniček. Ty postihují především děti do pěti let a dospělé. Může se objevit zápal plic, který je také nejčastější příčinou úmrtí dětí v důsledku této choroby. Dalšími komplikacemi můžou být infekce ucha, bronchitida, laryngitida nebo encefalitida (zánět mozku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.19 10:22

A starší ročníky to taky mohou chytit? Stará se o maminku, jako jediný :roll:

Co bych mu měla holky napsat, potěšit, ale i poradit?? :) :think: :srdce:

Podpavde to chápu, beru, je to ohleduplnost z jeho strany. Ale zároveň mě to mrzí, těšila jsem se na něj hodně, mám dárek (neví o tom) a plánovala jsem ut/st u mě :roll: :) . Popravdě on i já jsme mysleli, že na jen střevní chřipku. A hlavně, že je to pryč, když mu bylo už dobře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.19 10:24

Mě snad nic nehrozí. Viděli jsme se ve středu. Předtím taky dny ..... Ale nevypadá ,že by mu něco bylo v té době. Nic mi není. Teď se holt nějaký čas neuvidíme ......

• Citovat
  • Upravit
65174
24.2.19 10:28
@Anonymní píše:
Mě snad nic nehrozí. Viděli jsme se ve středu. Předtím taky dny ..... Ale nevypadá ,že by mu něco bylo v té době. Nic mi není. Teď se holt nějaký čas neuvidíme ......
Člověk je infekční dva až sedm dní před výskytem vyrážky a ještě až pět dní po začátku vyrážky
takže správně by vás měla kontaktovat hygiena. Řekla bych, že možná i karanténa. Takže pokud je má, měla byste to zjistit oficiální cestou. Tvrdili, že se většinou kolem každého dává do karantény tak kolem 20 lidí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
24.2.19 10:28
@Anonymní píše:
Mě snad nic nehrozí. Viděli jsme se ve středu. Předtím taky dny ..... Ale nevypadá ,že by mu něco bylo v té době. Nic mi není. Teď se holt nějaký čas neuvidíme ......

Přesně, hlavně, ať mu nenaskocí nějaké ty komplikace.
A ať si nehraje na frajera, který jde za týden do práce!

A to tom nedobrovolném odloučení to budete mít aspoň intenzivnější :D

Příspěvek upraven 24.02.19 v 10:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65174
24.2.19 10:29
@mag píše:

teď jsem našla:
Léčba spalniček

Od začátku je potřeba dodávat hodně tekutin a srážet horečku. Léčba probíhá vzhledem k nakažlivosti v izolaci, ze ze je zákona povinná hospitalizace na infekčním oddělení. Prospívá vitamin A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
24.2.19 10:29

Tak to sis mohla i vygooglit, že spalničky lze dostat i v dospělosti. Navíc zrovna teď o tom byl někde na titulce článek a předpokládám, že se to řešilo i ve zprávách, protože počet případů spalniček narůstá už i u nás, z ciziny a ještě k tomu klesá proočkovanost kvůli masírce ke strachu z očkování + jak tu padlo, některý ročníky se očkovaly pouze jednou dávkou a už dnes nemusí být vůči nemoci imunní; vzhledem k šíření spalniček i mezi zdravotníky se mluví o zavedení možná i povinného očkování proti spalničkám u nich i v dospělosti… :nevim: Takže možné to samozřejmě velice dobře je. Bylo by i možné, aby se někdo jen vymluvil na to, co se aktuálně řeší, tudíž je to takové příhodné. Ale nevím, proč by to dělal, a snad není nutné při první jeho takové omluvě s nemocí hned nevěřit, to už ale musíš vědět sama, jak to máte a nemáte… :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
24.2.19 10:32

@vokishka neni, tady je tech pripadu vic a nikdo neni v nemocnici. Navic to trva, nez se prokazou. Povinna je karantena dalsich osob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
24.2.19 10:54
@Anonymní píše:
Ahoj všem holky, potřebuji radu. :roll: Mám novou známost a prostě je tam z mé strany nedůvěra (nemůže za to, mám špatnou zkušenost z předchozího vztahu), znám se přes čtvrt roku se vším všudy :lol:. Rozumíme si, je nám spolu dobře.

Ve čtvrtek jsme byli domluvení, že se zase uvidíme, budu u něj zase spát. :mrgreen: V pátek mi psal, že je mu špatně (asi střevní chřipka). V sobotu mi psal ráno, že na horečku. Přesto všechno musel být v práci - mezi lidmi.

Včera večer mi psal, že je mu líp, jen se mu klepou ruce vyčerpáním, ale že dnešní oběd platí.

Dobrý. Teď mi přišla SMS, že máme po obědě, že od někoho chytil spalničky, že se snad zblázní co jo ještě potká

Vážně teď nevím holky. Nikdy mi nelhal, chová se pěkně. Ale v 50ti letech mít spalničky??? Jinak já jsem mladší, že mi 30 let. Popravdě nevím jak reagovat a co mu napsat?

Plánovala jsem, že út/st bude pro změnu u mě, přes noc uděláme si pěkný večer…

A sleduješ vůbec, co se všeobecně děje ve společnosti, ve které žiješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí