Spaly byste na židli? V nemocnici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
chatwenna
31.5.13 16:55

Klidne bych si lehla na zem… Pripada mi to samozrejme.

• Citovat
  • Upravit
rachel55
31.5.13 16:59

Prinesla bych si kalimatku a spacak a lezela bych na zemi, na ubytovnu bych nesla

• Citovat
  • Upravit
31594
31.5.13 17:22

Kdysi dávnou jsem se v 6,5letech ve Francii otrávila houbama i s mým tátou, byli jsme uloženi společně na pokoji, nedokážu si vůbec představit, že bych tehdy skončila na nějakém jiném oddělení bez rodiče, bylo mi samozřejmě blbě. O pár let později jsem v Motole skončila s podezřením na slepák, bylo mi cca 10let tuším, to už jsem tam rodiče nepotřebovala.

Pokud by mě moje dítě při hospitalizaci potřebovalo, byla bych tam s ním klidně i kdyby mu bylo 17let, považuju to za to nejmenší, co můžu udělat. Ale pokud bych věděla, že to beze mě zvládne a třeba by přede mnou dělalo hysterické scény, bez mé přítomnosti by se tvářilo „statečně“, tak bych tam klidně nechala malé dítě přes noc samotné.

Existují horší věci jak pár nocí strávených na židli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
31.5.13 17:26

Holky a vas nenapadlo, ze treba spat na zemi neni povoleno??? jako sorry, ale oddeleni prece jen neni hlavni nadrazi… Obavam se, ze rozlozit bivak na zemi vam nikdo nepovoli, sedet na zidli, kresle urcite ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
31.5.13 17:27

@Pájinka25 netusim, jestli bych vubec spala, ale nehnula bych se od ditete, i kdybych mela stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.13 17:30

Dvě noci bych na židli vydržela, pro delší pobyt bych volila ubytovnua vši. :mrgreen: řeč je asi o brněnské nemocnici, že? Tam je to s tou ubytovnou fakt blbý, je dost mimo, pro případný příchod v noci na oddělení. Nicméně sedmileté dítě by už mohlo dát být v noci samo. Není přece problém ho v noci uspat a ráno při probuzení tam už zase být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1491
31.5.13 17:32

Taky mi to nepřijde jako oběť..je to přece naše dítě a pro to bych já udělala cokoli..klidně bych sty dvě noci prostála nebo prochodila..pro malou bych udělala vše!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
31.5.13 17:37

Se sedmiletým dítětem bych s klidným svědomím na židli na pokoji nespala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
31.5.13 17:39

Já bych taky na židli nespala, kromě toho že tě tam prostě nemusí vůbec nechat. Myslím, že ubytovna je nejlepší řešení, v každé nemocnici to mají zařízené tak, že tam většinou můžete zůstat než dítě usne. A když se jí nelíbí ubytovna, nějaký hotel či penzion by nebyl v těsném okolí nemocnice cca 2 zastávky tramvají třeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.5.13 17:42
@kikina2004 píše:
Holky a vas nenapadlo, ze treba spat na zemi neni povoleno??? jako sorry, ale oddeleni prece jen neni hlavni nadrazi… Obavam se, ze rozlozit bivak na zemi vam nikdo nepovoli, sedet na zidli, kresle urcite ano…

co se týká bivaku na zemi a povolení, ono je totak, že kdysinebyl povolen pobyt rodičů na oddělení mimo návštěvní hodiny vůbec. kdysi taky absolutně nebylo povolené mít v porodnici dítě v posteli. kdyby se všechny matky řídily pouze pravidly, co je zakázáno a co povoleno, nemusela by tu tato diskuze běžet, protože děti by stále byly automaticky samy a stále by nebyl třeba v porodnicích room-in. Někdy je potřeba nesmyslné zákazy porušit, aby byla vytvořena smysluplná pravidla :nevim: Osobně bych rozložila spaní na zemi tak, aby se noční sestra pohodlně dostala k ostatním pacientům, aniž by o mě zakopla. Pokud by toto nebylo možné a překážela bych obsluze ostatních pacientů, setrvala bych na židli. Řídila bych se hlavně zdravým rozumem :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
31.5.13 17:54

Vis Gladys, ja mluvim z pozice zdravotnika pracujiciho na detskem- nesmysl v tom, ze rodicum neni dovoleno „stanovat“ na podlaze nevidim… S ditetem v posteli, to je dalsi kapitola- mimino po narkoze, matka poucena, ze by bylo vhodne, aby dite spalo na podlozce- myslen Baby Sense- v postylce a schvalne- kde ho najdes…a mohla bych pokracovat…Bohuzel selsky rozum nemuzes prirknout vsem matkam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.13 17:58

Pracuji v Motole na oddělení, kde taky máme třeba i kojence dohromady s 16 letým dítětem, jak tu bylo zmíněno. Máme dvě rozkládací lůžka pro kojící matky, jinak rodiče chodí na ubytovnu - nebo sedí na židlích. Rozvalovat se po zemi není z hygienických a bezpečnostních důvodů dovoleno.

Je to nepochybně těžký, pro děti, jejich rodiče, ale i pro nás, jako personál. Nicméně je to důsledek opravy nemocnice. Oddělení, kde bývali převážně mladší děti (do 6 let) a kde vedle každého pacientského lůžka bylo ještě rozkládací křeslo pro doprovod, je nyní v rekonstrukci. Na druhém oddělení máme na pokoji určeném pro tři pacienty nyní čtyři až postelí. Samozřejmě, menším dětem stačí menší postýlky, takže se jich na pokoj vejde víc. Už jenom to, že rodiče vedle postelí sedí na židli docela zabírá místo, kdyby se tam všichni roztáhli na zemi (a ze zkušenosti mohu říct, že příklady táhnou, jak si přinese karimatku jeden, další noc ji mají i ostatní), tak my se nevejdeme. Já sama mám dost nepříjemnou zkušenost, ještě tedy z jiného oddělení, kde jsem dělala dřív - v noci jsem šla na pokoj zkontrolovat děti a šlápla jsem na matku, která si na zemi roztáhla spacák, aniž by předem cokoli řekla, takže jsem s ní ve tmě neočítala. Samozřejmě jsem padala a jak jsem se lekla, instinktivně jsem se chytla prvního, co mi padlo pod ruku - postýlky. Jako nakonec jsem to nějakým zázrakem vyrovnala, ale dodneška je mi zle z představy, že bych pád dokončila a na sebe a matku ještě svrhla postýlku s dítětem :( A představte si pokoj pro tři děti, na kterém je šest postelí a na zemi mezi leží šest rodičů - to tam potom není kam šlápnout, ale my v noci k těm postýlkám musíme chodit, nedej Bože, když se něco s dítětem děje a musí se jednat rychle.

Jinak děti se samozřejmě snažíme na pokoje třídit podle věku i pohlaví, běžně stěhujeme postele podle aktuální situace (i když si rodiče na to stěžují, pořád nám přijde lepší stížnost na opakované stěhování, než nechat na jednom pokoji třeba kojící matku a pubertálního chlapce nebo batolata s hlasitými hračkami a slečnu s bolestmi hlavy), ale prostě jsou situace, kdy s dětmi ani při nejlepší vůli nemáme kam hnout, a pak vznikají na pokojích ne nejlepší kombinace dle věku a diagnoz pacientů. Pokud musíme umístit třeba velké dítě a musíme ho vzhledem k diagnoze umístit tak, abychom ho měli na očích a jediné místo je pokoji u prťat, tak holt ho tam dáme, protože lepší možnost nemáme. Nemůžeme říc: běžte jinam, my na pokoji velkých kluků volno nemáme.

A mimochodem vyjít vstříct, když je zrovna prázdnější oddělení a třeba lůžko pro kojící matku volné, takže na něj umístíme i matku nekojící, se nemusí vyplatit. Potom si (logicky) stěžují ostatní rodiče a když začnou padat obvinění o úplatku, tak už to není legrace. Nemluvě tedy o tom, že se mi taky několikrát stalo, že při opakovaném přijetí se rodiče domáhali stejných podmínek, jaké měli posledně, i když posledně byli upozorněni, že je to výjimka, protože běžně to provoz oddělení neumožňuje :nevim: Ono po pár takových střetech člověka dobrá vůle přejde a začne se striktně řídit nařízením bez výjimek.

Ještě jak to vypadá přes noc. Pokud děti pláčí, jsme domluveni s rodiči na postupu - třeba že jim dáme napít, najíst, přebalíme, pochováme a když to nezabere, zavoláme jim na ubytovnu a oni přijdou. A co míváme na vyšetření děti z dětských domovů, tak ty jsme nejednou měly přes noc v postýlce nebo kočárku na naší pracovně. Brečet nikoho rozhodně nenecháváme, už jenom proto, že jedno dítě se zvládnout dá v pohodě, ale znvou uspat třeba jen jeden vzbuzený pokoj je umění, neb tolik volných rukou nemáme :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17226

@Gladys Gladys, no vidíš, a někomu třeba zdravý rozum radí odejít na noc na ubytovnu/hotel :andel: Je to opravdu o těch dětech (někdy teda víc o rodičích :lol: ), jak které to snáší.
Možná to řeknu ostře a snad budu dobře pochopena, ale nemocnice není hotel. Rodič někdy prostě nemůže svým buldočím rozhodnutím za každou cenu překážet zdrav. personálu. Některé nemocniční pokoje na toto nemají kapacitní uzpůsobení. A jak jsem se občas přesvědčila, tak někdy rodiče „hysterčí“ víc než ty děti :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125

@kikina2004
Ahoj, jsem detska sestra a zaroven matka 6. 5 lete holcicky, se kterou jsem zrovna pred par dny byla ve spitale, a nechala jsem se prijmout. Za pobyt jsem zaplatila 250,– / den= luzko a strava v tom. Do sesti let hradite za sebe i dite 100,– regulacni polatek/den.

V Charte prav hospitalizovanych deti, kterou se zavazuji dodrzovat vsechny nemocnice v CR s detskymi oddelenimi se pise( bod 2): „Děti v nemocnici musejí mít právo na neustálý kontakt se svými rodiči a sourozenci. Tam, kde je to možné, mělo by se rodičům dostat pomoci a povzbuzení k tomu, aby s dítětem v nemocnici zůstali. Aby se na péči o své dítě mohli podílet, měli by rodiče být plně informováni o chodu oddělení a povzbuzováni k aktivní účasti na něm.“ http://zdravotni.praha.eu/…mocnici.html

Takze, maminy, hospitalizace s ditetem starsim 6 let je BEZNE mozna, pokud prostory a kapacita oddeleni dovoluji. Neplati pro JIP a ARO. V opacnem pripade jsme jako sestry maminky nechaly v klidu uspat deti nebo sedet u nich u postele. Zadne bivakovani neni z hygienickych duvodu pripustne, i kdyz uz i to naseho primare v ramci „setreni“ a akce „prijmi na luzko kazdeho kdo prijem neodmitl“ uz napadlo… 8o

Videly jste nekdy tu podlahu ve spitale??? :poblion: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.13 17:59

V předchozím příspěvku mi vypadlo, že na pokoji původně pro tři máme čtyři až šest postelí, dle situace a velikosti postýlek.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty