Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pájinka25 píše:
Ano to je další věc. Její malá tam má na pokoji kamarádku. Stejně starou sedmiletou holčičku, se kterou prý hráli spolu karty. Ta tam taky maminku nemá. A navíc je prý s nimi na pokoji paní s dvoluetým chlapečkem. Takže sama by tam nebyla ani v noci. Takže opravdu mi ta židle hlavu nebere
Aha, tak to je jiná. No, tak to už bych vůbec „neotravovala“ personál svojí přítomností v noci…jak tu někdo psal, že by nerad zakopával v noci o matku na zemi
Jen teda je zvláštní, že na jednom pokoji je i 2leté dítě (i s maminkou) s většími dětmi…jsem ymslela, že teď už všude mají oddělení s dětmi do 6let a od 6let ![]()
@Pájinka25 píše:
Ano to je další věc. Její malá tam má na pokoji kamarádku. Stejně starou sedmiletou holčičku, se kterou prý hráli spolu karty. Ta tam taky maminku nemá. A navíc je prý s nimi na pokoji paní s dvoluetým chlapečkem. Takže sama by tam nebyla ani v noci. Takže opravdu mi ta židle hlavu nebere
a není to nakonec její soukromá věc, kterou okolí nemusí chápat? nevím, prostě je to něčí rozhodnutí a chápat ho nemusí nikdo, ale respektovat by ho měli všichni.
@zoubky Ja treba delam na chirurgii a mame rozpeti 0-19 let, nedelime podle veku, ale podle lekarskeho oboru. Jinak u nasmatersky pokoj = matka + dite, sami na pokoji, kapacita je sest matek, ale pravidelne delame sedmy z nadstandartniho pokoje ![]()
@BohunkaP píše:
Upřímně řečeno.. neber to, prosím, ve zlém… ale tohle je přesně situace, kde výrok „nemám děti“ znamená červenou kartu.![]()
Ano, znám své dítě.
A krom toho, znám své fyzické možnosti… i psychické. Svému dítěti prospěju lépe jako odpočatá - než zničená probdělou nocí vedle jeho postýlky, když je pod dohledem zdravotních sester.
Bohunko, proč hned takle? Sedmileté dítě nemám. M8m sedmiletou příbuznou, co u nás měla přepat. Měla s tím problém. Do té doby nikdy bez rodičů v noci nebyla. Nepředpokládám, že by v nemocnici přespala bez problémů. Někdo by to vzal ze zásady a s dítětem tam nebyl i přes tuto skutečnost. Někdo by si to ulehčil. ![]()
@kikina2004 Aha. No, já jsem asi rozmazlená z našeho dětského - jedno patro cca 9pokojů pro děti od narození do 5-6let (tohle patro jsme si užila s oběma syny až dost
) - 1pokoj = dítě+rodič s postelí i stravou, druhé patro cca 6pokojů pro děti 6-18let (tam jsem ještě nikdy nebyla, takže nevím, po kolika mají děti). Plus teda ještě JIP na patře, kam rodiče mohou kdykoli, ale jen na hodinu.
@zoubky, tak v motole třeba je kojenecke do 2 let a větší děti od 2let dál.
@kate02 píše:
Jo a jako oběť by mi to nepřipadalo, spíš jako samozřejmost…
Ano, přesně tak
Cítím to naprosto stejně ![]()
@zuzka84 Aha, tak jsem asi opravdu rozmazlená
Al to nemění můj názor, že bych na židli nespala s 6letým dítětem ![]()
U nas jsou materske pokoje situovane do zadni casti oddeleni, ve sve podstate bokem od zbytku deti…
@Pájinka25 píše:
Tak v tomto případě bych dítko uspala a šla si lehnout na ubytovnu a ráno se kolem 6 vrátila. Já myslela, že by malá byla úplně sama na pokoji, to vadí i mě jako dospělé.
A co jiná nemocnice? Myslím, že tohle je blbost, aby mamince zakazovali být během pobytu v nemocnici se svým dítětem, pokud není na infekčním, nebo na JIPce. A nadstandart má snad každé oddělení ![]()
@zoubky píše:
@zuzka84 Aha, tak jsem asi opravdu rozmazlenáAl to nemění můj názor, že bych na židli nespala s 6letým dítětem
tak to je v poradku a ona maminka, o ktere tu diskutujem ma zase jiny nazor. myslim, ze tak je to uplne v pohode, pokud ji nikdo neodsuzuje, ale naopak respektuje jeji rozhodnuti.
@Ve-ru píše:
A co jiná nemocnice? Myslím, že tohle je blbost, aby mamince zakazovali být během pobytu v nemocnici se svým dítětem, pokud není na infekčním, nebo na JIPce. A nadstandart má snad každé oddělení
Ale nadstandart ani nemocnice není nafukovací…víš, kolik maminek si žádá takový pokoj (koukni na místní přípsěvky). Pokud ho nějaká nemocnice má, tak maximálně 2, a jsou vždy zaplněné. Takže tohle řešení taky není 100%
A myslím, že kdyby ho měli volný v totmto příspěvku, který tu řešíme, tak by už tam maminka byla ![]()
Příspěvek upraven 31.05.13 v 09:02
Ve-ru, ale vzdyt ji to dle me nikdo nezakazuje… Nepise zakladatelka, ze matka odmitla ubytovnu???
@zuzka84 píše:
tak to je v poradku a ona maminka, o ktere tu diskutujem ma zase jiny nazor. myslim, ze tak je to uplne v pohode, pokud ji nikdo neodsuzuje, ale naopak respektuje jeji rozhodnuti.
Nečetla jsem tedy všechny příspěvky, ale nevšimla jsem si nějakého odsuzování ![]()