Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No ja bych na zidli klidne spala po zkusenostech z predchozich hospitalizaci - syn byl jeste mimino, ale byla tam holcicka, asi 4 roky a v noci plakala po mamince, sestra vzdy jen prisla, polozila ji a zahucela- koukej uz chrapat..kdyz tam takhle sla nekolikrat pak uz byla na to dite fakt hnusna, rvala na ni, ze neni jediny nemocny dite tam a ze se musi starat i o jiny deti a at proste kouka zavrit oci a chrapat, nebo ji da na zadek. Mamince jsem to samo druhy den kdyz prisla rekla, bylo ji to celkem fuk, rekla mi, ze ji sestra klidne mela dat na zadek, takze ono to bude asi i dost o rodicich.
Synovi je ted 7 let a vim, ze by bez nas v noci nevydrzel, plakal by, ale je to dane tim, ze ma opozdeny vyvoj, tudiz neodpovida 7-mi letemu diteti, je velice citlivy, sebemensi zmeny v rezimu bere hodne spatne..Mudi mit presny harmonogram - jidlo, spani, uceni, hrani (dle psycholozky jedeme).takze ja bych se synem v nemocnici zustala, nebo bychom se stridali s jinymi prislusniky rodiny (jednu noc ja, pak tata, dedecek).Ale pokud by byl maly vyvojove ok, myslim, ze uz by to zvladl, ale to bych videla podle situace tam a rozhodovala bych s podle chovani personalu..Co si budeme vykladat, nektery sestry dokazou byt na deti pekne zle..
@LuStep Uz jsem to tu psala driv, ze pobyt mozny je, jen ho proste nehradi pojistovna ![]()
@LuStep Podlahu v našem špitále jim závidím (kromě rohů, kde se stejně nespí) ![]()
@kikina2004 jasne, omlouvam se, celou diskuzi jsem necetla, a i kdyz pobyt pojistovna hradi, stejne to rodice ditete do sesti let za jeden den v nemocnici vyjde na 200,– /den hospitalizace.
Jiste, odsouhlasene regulacni poplatky matka + dite, vzhledem kl tomu, ze je v tom zahrnuto luzko + strava- u nas deti 4×, rodice 3× denne, nic prehnaneho…
@LuStep píše:
Videly jste nekdy tu podlahu ve spitale???![]()
Celkem zblízka, byli jsme s prostředním na chíře a podle mě teda podlaha úplně v klidu, dvakrát denně vytíraná, jíst by se z ní dalo, na tý bych klidně spala, jen by mohlabýt měkčí ![]()
@kikina2004 píše:
Holky a vas nenapadlo, ze treba spat na zemi neni povoleno??? jako sorry, ale oddeleni prece jen neni hlavni nadrazi… Obavam se, ze rozlozit bivak na zemi vam nikdo nepovoli, sedet na zidli, kresle urcite ano…
tak pokud je to takovy problem, tak bych spala na te zidli, klidne treba tyden, ale dite bych v nemocnici, bez dohledu v zadnem pripade nenechala
@LuStep Ono asi jak kde. Ale pokud pacienti (v tomto případě hlavně rodiče) dodržují přezouvání, a uklízčka chodí 1× denně vytřít pokoj, tak by nemělo dojít k nějakému extra ušpinění/zničení ani za několik let
Jasně z psychologického hlediska je to divné, že bych měla spát na zemi v infekčnním prostředí nebo, že by si tam mělo dítě stavět kostky. Ale z hlediska pohledu na čistotu si nemohu stěžovat ![]()
@rachel55 píše:
tak pokud je to takovy problem, tak bych spala na te zidli, klidne treba tyden, ale dite bych v nemocnici, bez dohledu v zadnem pripade nenechala
A dobre delas. Nektere sestry v detech zanechaji takova traumata.
Cerstva zkusenost. Pak mi pri odberech krve regulerne placou jako male deti uz 14! lete holky s traumatem z detstvi z odberu krve.
@zoubky v předchozím příspěvku jsem o dítěti hysterčícím pouze v přítomnosti rodiče psala, stejně tak o překážení a nepřekážení. A že bch tam klidně nechala i malé dítě, pokud by beze mě bylo klidnější jak se mnou. V opačném případě bych ale byla absolutně neoblomná a personál by se mohl klidně postavit na hlavu, nenechám tam dítě dejme tomu prořvat noc jen proto, že nemají pokoje pro pobyt rodiče s dítětem. Myslím, že celé oddělení by se nevyspalo, sestry by na noční měli mnohem víc práce.
@zoubky @Gladys o.k holky, mate jine zkusenosti. A to jen dobre! Ja jsem napr. pri hospitalizaci pomahala pani ucitelce sbitat spadle male koralky ze zeme, a proste cista nebyla. Je mi ale jasne, ze se to neda pausalizovat! Me teda spis nez podlahy v nemocnici trapi „uklid“ wc a sprch.
@LuStep prave chovani personalu v ceskych nemocnicich mi vadi hodne, ja si s tim poradim naprosto hrave, ale nedovedu si predstavit, ze by tomu muselo celit dite, ktere jeste psychicky nema na to, se ozvat, nehlede na to, ze pokud by se neco necekaneho delo, tak chci presne vedet co je memu diteti podavano a podobne
Tak jen informuju, že švagrová to nakonec vyřešila způsobem, který tu ani jednou nepadl. Prostě si lehla do postele k malé
je fakt, že je to už sedmiletá holka a tudíž nemá postýlku, ale klasickou postel. Asi to bylo taky o domluvě, podle mě to zcela normální není, to by nám měla napsat některá ze zdravotních sester zde…ale zřejmě to šlo. Akorát teda nevím jak dnes, když je malá po narkóze. A jen tak mimochodem, jak tu píšete vy hrdinky, že byste spali třeba 10 nocí na židli? Umíte si to představit? Dobře první noc by se dala, sama jsem dělala noční a párkrát jsem v páci spala na židli, ale věděla jsem, že ráno v sdm přijedu domů, vlezu si do postele a budu moct spát pohodlně třeba až do další noční
ale strávit noc a židli, pak se celý de starat o dítě, které může být po narkóze náladové, ěkdy třeba i agresivní, může zvracet atd…a představa že je přede mnou další noc, nebo dokonce noci na židli… jsem taky jenom člověk a spát potřebuju. Každopádně tohle se dá třeba řešit střídáním s manželem nebo babičkou atd, ale pokud je někdo v nemocnici 100 km od domova, tak tam samozřejmě taky nelze jezdit pořád. Je to dilema no, já bych taky klidně těch 250 kč denně dala, kdyby ta možnost byla, ale pokud ne, tak bych to prostě tomu dítěti nějak rozumě vysvětlila. Jasně, dvouleťákovi to nevysvětlíte, ale sedmiletý dítě už by to za špatných podmínek prostě zvládnout muselo ![]()
@Pájinka25 - tak deset nocí bych na židli rozhodně nedala. Ale ty 2-3, možná i 4 ano. Třeba můj syn snáší narkózy tím hůř, čím je starší. Ve dvou letech absolutní pohoda, v šesti zvracel, byl dezorientovaný, chtěl si sundávat obvazy z očí nebo si je mnout (měl stehy přímo v očích).
Měli jsme připravenou variantu, že budu po jeho usnutí jezdit busem dvě stanice do podnájmu k sestře a ráno zase zpátky.