Španělský ptáček - jak dlouho vaříte?

5154
11.3.20 20:54

Španělský ptáček - jak dlouho vaříte?

Holky, jak dlouho vaříte španělské ptáčky? Na netu jsem našla, že se vaří (i s přípravou) 2 až max. 3 hodiny. Mám dva malé nežravce a ten mladší dělá z masa žvance, pokud nění maso echt měkké, takže jsem je vařila 4 hodiny a 15 min. + vše okolo, celkem cca 5 a půl hodiny. Maso bylo tak měkké, že mi to snědli i ti mí šmudlíci. Tak jsem tak neschopná kuchařka nebo by děti ty ptáky na netu nesnědli?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

1438
11.3.20 20:58

@Enmamma záleží na masu resp. jak starý kus to byl. Po 5 hodninách se ti už musely rozpadnout na prvočinitele. Dělám z hovězího masa, které mírně naklepu a max. 2 hodiny.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.20 20:59

Nechápu dotaz. Nebo po nás chcete ujištění, že jste dobrá kuchařka?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1830
11.3.20 21:00
@Tamara83 píše:
Nechápu dotaz. Nebo po nás chcete ujištění, že jste dobrá kuchařka?

Ehm… Taky nechápu…
Btw, kdyz budes delat ptaky z roštěnky, ta je měkká za chvili. Pet hodin tahnu gulas, ale to je jinej pokrm. A ptaky delam z veprovyho a rozlitany, chutná nam to vic.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.20 21:03
@Enmamma píše:
Holky, jak dlouho vaříte španělské ptáčky? Na netu jsem našla, že se vaří (i s přípravou) 2 až max. 3 hodiny. Mám dva malé nežravce a ten mladší dělá z masa žvance, pokud nění maso echt měkké, takže jsem je vařila 4 hodiny a 15 min. + vše okolo, celkem cca 5 a půl hodiny. Maso bylo tak měkké, že mi to snědli i ti mí šmudlíci. Tak jsem tak neschopná kuchařka nebo by děti ty ptáky na netu nesnědli?

To je ale v papinaku si myslím :think: chápu jak to myslíš, já zas i blbý stehna peču v troubě třeba 2 hodiny. Takový to 40 minut, to to mám krvavý snad ještě :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2415
11.3.20 21:04

Já všechno strkam do papinaku a za hodku mám uvareno komplet :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
12006
11.3.20 21:09

1. záleží na mase.
2. tlakový hrnec je přesně na tyhle typy jídel velkej kámoš. A nebo naopak pomalej hrnec a hodit to tam přes noc.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13160
11.3.20 21:15
@Bubla Bůčková píše:
To je ale v papinaku si myslím :think: chápu jak to myslíš, já zas i blbý stehna peču v troubě třeba 2 hodiny. Takový to 40 minut, to to mám krvavý snad ještě :nevim:

jé, já taky.. celkově mi maso dělá problémy, moje trouba ho hrozně vysušuje :zed:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12868
11.3.20 21:26

Dávám do tlakového hrnce a max za hodinu a půl jsou hotové. V troubě o něco delší dobu, ale zase ji používám když potřebuji udělat třeba 10 ks.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
875
11.3.20 21:39

@Enmamma vůbec nejsi špatná kuchařka, naopak, papiňák ti pomůže, ale pokud ho nepoužíváš, je čas, který zmiňuješ úplně adekvátní.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7566
11.3.20 21:49

To záleží na mase, když je tužší, většinou to jde poznat už při naklepání, tak je ta doba úplně normální. Úplně nesnáším maso jak podrážku, to raději, ať se rozpadá. Papiňák nepoužívám, mám ráda silnou omáčku a ta se mi tam nikdy tak nepovede.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4254
11.3.20 22:25

Jsem děsná, dělám jen rozlítané/rozstřílené, tedy nebalím do plátku masa, ale vše pokrájené a maso na nudličky se pak dává do omáčky. A dělám z kuřecího masa, jinak mi to nechutná. :oops: :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
35921
11.3.20 22:29

Tak záleží jaký máš maso. Dělám z roštěnky a stačí tak dvě hodiny i míň.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4056
11.3.20 22:42

Přes noc… je lepší když to leží…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.20 23:47

Vařit, dokud není měkké a hold se starou krávou se toho moc udělat nedá

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama