Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
verunnka píše:
Hrubě to myšleno nebylo.
Ale pokud budeš odbíhat od tématu a do někoho se navážet skrz fiktivní osobní trápení či problémy, vyzní to hrubě vždy.
verunnka píše: Čerpala jsem ze zkušeností které jsem načerpala z vlastního života a něco od přátel.
Ono ale bohužel (nebo bohudík) z jedné zkušenosti nemůžeš dělat ucelené závěry. Přála bych ti, aby i tvé další děti to měly stejně jako to první. Aby se tvá teorie nezbortila ![]()
verunnka píše:lulje píše:,, v praxi taky
Jinak ale …teorie je to pěkná![]()
![]()
To se musí nechat
Jen neříkej HOP, dokud dítě nevyroste (abys to nezakřikla). ![]()
No věřím že nikoho nepřesvědčím ale nevadí
Vytvořila jsem si svou osobní Teorii. ![]()
lulje píše:verunnka píše:To je fakt, ale s tímlulje píše:,, v praxi taky
Jinak ale …teorie je to pěkná![]()
![]()
To se musí nechat
Jen neříkej HOP, dokud dítě nevyroste (abys to nezakřikla).
To je fakt
A dopředu počítám že budeme se spaním ještě trochu bojovat hlavně při růstu zubů ![]()
Já bych chtěla napsat, že s tím co psala Verunnka nesouhlasím. Určitě tam alespoň chybí zmínka o tom, že ne na všechny děti platí jen jedna správná Verunnky metoda Nemyslím, že by nutně znamenalo nošení a uspávání dítěte v náručí jenom zlo a věkem se to zhoršovalo:-) Naopak mi nošení a uspávání přijde přirozené. Mám dceru 3,5 roku, jako miminko hodně nošenou, uspávanou v náručí. Trpěla na koliky tak to snad ani jinak nešlo,( přece nelze dítě plačící bolestí jen tak položit do postýlky ať se s tím vypořádá samo). Uspávali jsme takhle asi do půl roku, pak sama od sebe začala usínat v postýlce bez pláče, prostě ta idylka, že se nají, okoupe a dá se spinkat. Takže žádný zvyk a vynucování se nekonalo. Asi v roce nastala změna, dcera zatoužila spávat s námi v posteli, a to jí bylo umožněno. Spávala tak s námi do jejích tří let, toto jsme nebrali jako nutné zlo, ale prostě, že si jdeme uspat svoje dítě, usnula vždy během 10ti minut u čtené pohádky nebo CD a my se mohli věnovat svým aktivitám. Potom bez problémů přešla na spaní ve své posteli. Toť tedy zase má zkušenost. Žádný ušitý bič na rodiče se nekonal.
Holky znovu jsem si přečetla článek páč jsem po těchto reakcích trochu znejistěla.Nic na tom opravdu špatného nevidím v mých řádkách.Ono to logiku dává ale chápu že např.nemusí fungovat na všech dětech.Je to opravdu takový blábol jak říká Cappy a další?
verunnka píše:
Holky znovu jsem si přečetla článek páč jsem po těchto reakcích trochu znejistěla.Nic na tom opravdu špatného nevidím v mých řádkách.Ono to logiku dává ale chápu že např.nemusí fungovat na všech dětech.Je to opravdu takový blábol jak říká Cappy a další?
No přečetla jsem si to tedy znovu a řekla bych, že je to tak hezky „vědecky zamotané páté přes deváté“, ale jinak dobrý ![]()
lulje píše:verunnka píše: Čerpala jsem ze zkušeností které jsem načerpala z vlastního života a něco od přátel.Ono ale bohužel (nebo bohudík) z jedné zkušenosti nemůžeš dělat ucelené závěry. Přála bych ti, aby i tvé další děti to měly stejně jako to první. Aby se tvá teorie nezbortila
Mám dvě děti
Tak pokid to prezentuješ stylem - já jsem to tak udělala, měli by to dělat všichni, tak to vždy vyvolá kritiku.
Dokáži si živě představit, že si to přečte nějaká maminka, která uspává svoje malé miminko v náručí (což jí je samozřejmě od babiček a ostatního příbutenstva předhazováno jako to největší zlo a ušitý bič), tak ve strachu radši nechá to malé nebožátko uřvat - vždyť přece paní na emiminu psala, že to tak udělat má, že to tak dělají všichni ![]()
OMYL! Oni to tak všichni nedělají!
Nemáme doma identické malé roboty, na které je potřeba univerzální manuál..
verunnka píše:
Pardon, ale … ano, je.
Ne smyslem - určitě jsi měla dobrý úmysl, jak jsem psala - ale způsobem, jakým jsi to podala. Kdybys napsala „holky, napíšu Vám, co fungovalo u mých dvou dětí, třeba to někomu taky pomůže“, to by byla jiná… Ale napíšeš-li to formou odborného článku, univerzálních závěrů a vyzněním „já to vím nejlíp a kdo to dělá jinak, dělá to špatně“, pak je to blábol.
Za ten silnější výraz se omlouvám, ale použilas ho sama a jiný mě nenapadá ![]()
verunko taky jsem z estvila nadsena.
s tvou teorii souhlasim ale je pravda ze je to napsano tak nejak hrrr. taky je spousta maminek a miminek, u kterych to zrejme nefunguje, takze nikomu nic nevnucuju. verunko u tohoto temata se najdou vzdy jen nadseni privrzenci a zaprisahli odpurci. ja si predtim nez jsem ho aplikovala taky myslela jak muzou byt nektere zenske tak krute a sobecke a nechat miminko plakat.. i kdyz dle meho nazoru (a estvillova
) kdyz za nim chodis co tri minuty, davas mu jistotu ze jsi blizko.
kvatapko,to je jasne ze placici dite bolesti do postylky nedas, ale kdyz mas jistotu ze mu nic neni a ze je unavene tak jo. ale chapu ze kazdy ma sve metody a dela si to jak chce. u vas by tato asi tezko fungovala s tema kolikama.. ja uz dal nemohla kdyz se budila co pul hodiny na caj ![]()
verunnka píše:lulje píše:Mám dvě dětiverunnka píše: Čerpala jsem ze zkušeností které jsem načerpala z vlastního života a něco od přátel.Ono ale bohužel (nebo bohudík) z jedné zkušenosti nemůžeš dělat ucelené závěry. Přála bych ti, aby i tvé další děti to měly stejně jako to první. Aby se tvá teorie nezbortila
Pardon
Tak oprava: ze dvou identických zkušeností nemůžeš dělat ucelené závěry. Pála bych ti, aby i tvé další děti to měly stejně jako předchozí dvě. A by se teorie nezbortila
![]()
No mě to tedy jako blábol nepřijde, jde mi spíš oto, zda je u tříměsíčního miminka opravdu nutností ho nechat brečet. Zda není lepší pro obě strany si ty chvilky, kdy chce být uspáno matkou či otcem užít… Ono to tak rychle uteče…