Spaní aneb diskutované téma Estvil

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20829
11.9.10 16:03

Protože byl úvodní příspěvek editován opravdu velmi radikálně, vrátíme jeho původní znění.

verunnka píše:
Milé maminky po přečtení mnoha diskuzí s touto tématikou a také při sdílení názorů s dalšími maminkami zde jsem se rozhodla založit toto téma a mou teorii :)Myslím si žej již novorozenec má velmi dobrou pamět na věci,které jsou mu příjemné .Logicky bude stejný postup vyžadovat jelikož je mu to příjemné a intervaly uspávání se budou nejspíš prodlužovat. To co v začátku situaci při uspávání ratolesti usnadní.. bude v budoucnu uspávání komplikovat at je to co je to.Zlomový moment přichází ve třetím a devátém měsíci,, kdy se zvyky mění na zlozvyky a zde by se měli rodiče rozhodnout co budou chtít do budoucnosti od dítěte tolerovat a co naopak ne.Naučit miminko usnout u láhve,kojení,houpání je velmi jednoduché ale pokud rodič náhle zjistí že mu tato cesta nevyhovuje je již pozdě a poté se obě strany jenom trápí… např. Při Estvilu který nemusí při určitých okolnostech probíhat takto dramaticky . Pokud přistoupíme na Estvila je nutno začít brzy jelikož např.3 měsíční dítě nemá až tak mnoho návyků a přizpůsobuje se jednodušeji. Estvil a jiné metody jsou velmi přísné a tvrdé ale jestliže se chcete zbavit nočního buzení a houpání aplikujte jej a to co nejdříve … výhodou je správný spánkový režim, který dítěti prospívá. Estvil není vhodný pro každé dítě a rodiče. Někdy je nutné si tuto metodu přetvořit podle svého..záleží jen na vaši fantazii a kreativitě.Chtěla bych dodat že mnoho maminek aplikujících Estvila není vnitřně silně odhodláno toto učinit a ve finále selžou… v tomto případě se stav se spánkem zhorší.Neaplikujte Estvila pokud nejste pro tuto metodu pěvně rozhodnutí a nedokážete improvizovat v určitých momentech. Ono to není jenom dát miminko do postýlky a nechat vyřvat ale improvizovat v detailech : Odpoutat pozornost silně řvoucího miminka atd.

*Ano, jsem nadšený fanda estvilu :)

Příspěvek upraven 10.09.10 v 17:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
11.9.10 16:10

Není to náhodou již ten upravený text? Přijde mi stejný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
11.9.10 16:22

Taky se mi zdá, že ten příspěvek je stejný. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20829
11.9.10 19:16

Toto byla kopie upraveného textu, na úvodu příspěvku je vrácen ten původní.

Opět upozorňuji - editovat text lze pouze za účelem opravy pravopisných chyb nebo jiné úpravy, které nezmění význam příspěvku (odpovědi pak často nedávají smysl). Administrátor může editace porušující pravidla kdykoliv vrátit zpět.

Admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
11.9.10 19:50

ADMIN: Můžete na to ještě jednou mrknout? Stále se zobrazuje v úvodním textu ten upravený /jako viz výše/. děkujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20829
11.9.10 20:17

Omlouváme se - opraveno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
11.9.10 20:36

po přečtení uvodního příspěvku jsem si tu metodu našla na netu a pardon,ale je to hnus. Nechápu mámu která to svýmu mimču může dělat. Ale to je můj názor. Já bych svoje zlatíčko nikdy zbytečně plakat nenechala,hned ho konejšim,pardon ale od toho maminky jsou. A taky ho ráda před spaním v postýlce hladim a povídám si s ním,furt lepší než poslouchat jeho pláč. A pokud z nějakého důvodu brečí tak mi ruce z pochováni NEUPADNOU!!! A jestli toho někdy zneužívá tak no a co, jsem tu přeci jen pro něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NaOdchodu :)
11.9.10 22:28

Napsala jsem cipus idiotismus do jednoho témata:) Prostě mi to nedá a píšu co cítím ne co chtějí druzí slyšet…asi s tím budu mít do budouncna ještě hodně velký problémek :wink: .. Měj te se tu všichni hej, občas sem mrknu ale prozatím končím.. páč asi nejsem ten dobře radící typ co se drží řetězové reakce a vždycky budu nejspíš psát pod tlakem emocí a chaoticky to jsem prostě já. Jinak po reakcích hlavně maminek s šátkama jsem se začla o tuto tématiku trochu zajímat a přišla jsem na mnoho zajímavých věcí..Děkuji za zkušenosti:)

• Citovat
  • Upravit
11.9.10 22:32
motika píše:
po přečtení uvodního příspěvku jsem si tu metodu našla na netu a pardon,ale je to hnus. Nechápu mámu která to svýmu mimču může dělat. Ale to je můj názor. Já bych svoje zlatíčko nikdy zbytečně plakat nenechala,hned ho konejšim,pardon ale od toho maminky jsou. A taky ho ráda před spaním v postýlce hladim a povídám si s ním,furt lepší než poslouchat jeho pláč. A pokud z nějakého důvodu brečí tak mi ruce z pochováni NEUPADNOU!!! A jestli toho někdy zneužívá tak no a co, jsem tu přeci jen pro něj.

Opravdu takový krutas nejsem abych poslouchala vlastní miminko dlouho plakat nebo dokonce zvracet.Mám ale nejspíš moc velké štěstí za moc pohodové holky které s s uspávaním o samotě neměli problém.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
22011
11.9.10 22:36
NaOdchodu :) píše:
Napsala jsem cipus idiotismus do jednoho témata:) Prostě mi to nedá a píšu co cítím ne co chtějí druzí slyšet…asi s tím budu mít do budouncna ještě hodně velký problémek :wink: ..

Verunnko, s tímhle přístupem tady asi fakt budeš mít „problémek“… ne proto, že píšeš, co cítíš (to je naopak skvělé!), ale proto, že to píšeš necitlivě, urážlivě a ještě se přitom schováváš za anonym. To tu (celkem pochopitelně) skousne málokdo… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.10 22:41

Hned po tom jsem se ozvala s ironií… a už bez anonymu s příspěvkěm : Ty vogo..myslím že to bylo dostačující aby ostatní pochopily kdo se za annonymem schovává :think:

• Citovat
  • Upravit
11.9.10 22:51

Loučím se svámi minimálně aspon v této diskuzi a uznávám své chyby i své negativní emoce ostatně nikdo není dokonalý a občas ujede..na to Já jsem expert že? :lol: ..možná z toho jednou vyrostu?:) Mějte se dámy krásně! :)
PS: občas se stejně kouknu na tyhle stránky a zas někoho poškádlím sice už možná po týhle zkušenosti né tak brutálním stylem :)

• Citovat
  • Upravit
22011
11.9.10 22:51

Hned po tom jsem se ozvala s ironií… a už bez anonymu s příspěvkěm : Ty vogo..myslím že to bylo dostačující aby ostatní pochopily kdo se za annonymem schovává

Pokud máš ten pocit… :nevim:
Hele, víš jak… „každý svého e-miminování strůjcem“… :wink:

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.10 22:55
admin píše:
Toto byla kopie upraveného textu, na úvodu příspěvku je vrácen ten původní.

Opět upozorňuji - editovat text lze pouze za účelem opravy pravopisných chyb nebo jiné úpravy, které nezmění význam příspěvku (odpovědi pak často nedávají smysl). Administrátor může editace porušující pravidla kdykoliv vrátit zpět.
Tak to se omlouvám páč já pravdila moc nečtu … žiju si svou vlastní anarchii :) Ale diskuze o : Chci taky neformální E- mimino by taky nebyla moc na škodu protože aspon člověk nemusí moc uvažovat o tom co smí a nesmí a je to takové povolnější :-) psát.Já jsem ráda že vůbec dokážu uvažovat po dnu s holkama natož třeba maminy s více dětmi.

Admin
  • Citovat
  • Upravit
11.9.10 22:57
BohunkaP píše:
Hned po tom jsem se ozvala s ironií… a už bez anonymu s příspěvkěm : Ty vogo..myslím že to bylo dostačující aby ostatní pochopily kdo se za annonymem schovává

Pokud máš ten pocit… :nevim:
Hele, víš jak… „každý svého e-miminování strůjcem“… :wink:

:mavam:

To je fakt :mrgreen::mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play