Spaní aneb diskutované téma Estvil

Napsat příspěvek
Velikost písma:
344
10.9.10 16:02
BohunkaP píše:
verunnka píše:
Holky znovu jsem si přečetla článek páč jsem po těchto reakcích trochu znejistěla.Nic na tom opravdu špatného nevidím v mých řádkách.Ono to logiku dává ale chápu že např.nemusí fungovat na všech dětech.Je to opravdu takový blábol jak říká Cappy a další?

Pardon, ale … ano, je.

Ne smyslem - určitě jsi měla dobrý úmysl, jak jsem psala - ale způsobem, jakým jsi to podala. Kdybys napsala „holky, napíšu Vám, co fungovalo u mých dvou dětí, třeba to někomu taky pomůže“, to by byla jiná… Ale napíšeš-li to formou odborného článku, univerzálních závěrů a vyzněním „já to vím nejlíp a kdo to dělá jinak, dělá to špatně“, pak je to blábol.
Za ten silnější výraz se omlouvám, ale použilas ho sama a jiný mě nenapadá :oops:

Díky za názor, kritiku snáším dobře.. aspon zkušenost do budoucna :lol:
Asi upravím název témata..pokud lze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
10.9.10 16:06

saxano zalezi na tom cemu kdo rika nutnost.. :think: nejde jen o to uspani vecer ale o to ze dite se v noci budi. protoze chce prozivat to co pred spanim (naruc atd.)

PODOTYKAM ZE NIKOMU NIC NEVNUCUJU A NEBERU :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
10.9.10 16:11

Chtěla bych trochu upravit tento článek včetně nadpisu aby nezněl tak moc hrubě. Lze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
10.9.10 16:13
verunnka píše:
Chtěla bych trochu upravit tento článek včetně nadpisu aby nezněl tak moc hrubě. Lze?

Název může upravit pouze Admin.
Obsah svých příspěvků si můžeš editovat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
10.9.10 16:15

Magdička: jasně, to je na úhlu pohledu. Mě Nina taky špatně spala, kolikrát jsem byla v pět ráno venku s kočárkem, aby usnula… ale vše se tak nějak samo urovnalo… vyřvat jsem jí nenechávala, to pak až jako větší, rozhodně ne ve 3 měsících…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
10.9.10 16:24

Chtěla bych ještě podotknout že moje holky nikdy při estvilu nikdy výslovně neřvali zůstalo to spíš u knourání a když začalo přituhovat objevila jsem se. Nikdy jsem přesné termíny 5 minut,10 minut ,15 minut nedodržovala ale podle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
10.9.10 16:30

Magdicko tak s tebou zas souhlasím, ty bereš prostě v potaz i to, že jsou okolnosti za kterých to dělat nelze. Já zas chápu, že buzení po hodině na čaj je třeba důvod k zavedení takové metody,ale později po půl roce třeba. Tříměsíční miminko má podle mě nárok jak na to buzení tak na uspávání. Ale zas jak bylo psané, každý to bere podle sebe, my třeba uspávali, ale nikdy jsme neměli problém s nočním buzením. Spávala od 4 měsíců od usnutí celou noc až do rána.
Verunnko a dělala by si to stejně, kdyby ti ty holky třebas řvaly až by modraly a poblinkaly se? Nebo by si je raději pochovala, aby v klidu usnuly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
10.9.10 16:40

hm tak u juli to bylo kdyz ji bylo 7m a u eli prave tri mesice… cekala jsem na to az se ji upravi rezim a budu si stopro jista kdy je unavena, syta apod. a taky musim rict ze to nebylo tak strasne juli ta rvala tri vecery asi pul hodiny, od te doby spi a eli ta spis knourala, i kdyz teda ja nikdy vic jak ty tri minuty nedala. i autor pise ze kdo to nemuze vydrzet, tak ty tri minutky staci. nam to stacilo. jo a prave kdyby mi rvala jako blazen az by se dusila tak me samozrejme zadny estvil nezajima a chovam ji klidne az do rana. jo taky bych chtela dodat ze i potom se budily jeste parkrat vnoci ale uz to bylo fakt jen kdyz vypad dudlik nebo chtely napit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
10.9.10 17:05
Kvatapka píše:
Verunnko a dělala by si to stejně, kdyby ti ty holky třebas řvaly až by modraly a poblinkaly se? Nebo by si je raději pochovala, aby v klidu usnuly?

Tohle by mě taky zajímalo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
10.9.10 17:06
Kvatapka píše:
Magdicko tak s tebou zas souhlasím, ty bereš prostě v potaz i to, že jsou okolnosti za kterých to dělat nelze. Já zas chápu, že buzení po hodině na čaj je třeba důvod k zavedení takové metody,ale později po půl roce třeba. Tříměsíční miminko má podle mě nárok jak na to buzení tak na uspávání. Ale zas jak bylo psané, každý to bere podle sebe, my třeba uspávali, ale nikdy jsme neměli problém s nočním buzením. Spávala od 4 měsíců od usnutí celou noc až do rána.

Pokusila bych se nák imporvizovat aby k modrání a blinkání vůbec nedošlo.U druhé dcery začátek jednoduchý nebyl a tak jsem její pláč zkoušela při každém příchodu nějak utlumit…dudlíkem který plivala,hlazením ..nakonec pomohl natahovací strojek. Myslím že každý by si našel náké to odpoutávadlo pro svoje miminko.. třeba náký pěkný kolotoč nebo světlo s melodií. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
10.9.10 17:08
verunnka píše:
Kvatapka píše:
Pokusila bych se nák imporvizovat aby k modrání a blinkání vůbec nedošlo.U druhé dcery začátek jednoduchý nebyl a tak jsem její pláč zkoušela při každém příchodu nějak utlumit…dudlíkem který plivala,hlazením ..nakonec pomohl natahovací strojek. Myslím že každý by si našel náké to odpoutávadlo pro svoje miminko.. třeba náký pěkný kolotoč nebo světlo s melodií. :nevim:

Tak u nás nefungovalo vážně nic, absolutně o nic nejevila zájem, jen o mě či tatínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
10.9.10 18:14

Musím se taky vyjádřit :oops: nechápu jak se může někdo řídit striktně napsanou tabulkou,10 minut,20 minut atd.
mám tři děti a můžu říct že každé je jiné,některé se dokázalo během minuty dořvat do modra,některé jen kňouralo.Možná mám jen štěstí,že mi děti usínají dobře,i když jsou období kdy to není zas až tak super,ale za sebe můžu říct nikdy bych miminko nenechala vyřvat. Když je potřeba tak pochovám,pohoupu a nikdy si na to nezvykly tak že by to vyžadovaly pořád.
Vždyť i my dospělí máme někdy den,že nemůžeme zabrat,honí se nám myšlenky atd.A malé dítě se neumí vyjádřit jinak než pláčem,a proč ho nechat zbytečně stresovat :nevim:
Ale aby to zas nevypadalo,že mi děti ovlivňují celý život a řídím se jen podle nich…to ne,možná je to blbost,ale tak od týdne po porodu se snažím aby byl nějaký režim,někdy to třeba nevyjde uplně přesně,jako delší spánek odpoledne atd.
Každé miminko je jiné,někdo je víc ňuňací tak ňuňejme,hrozně rychle rostou.

• Citovat
  • Upravit
11574
10.9.10 18:32

jo veru to mas pravdu, u nas funguje morsky konik od fischer price maji ho obe, hraje asi pet minut akrasne sviti, bez toho bych se neobesla..

hodaka vsak i my estvilacky nuname donekonecna neboj :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
10.9.10 19:09

A tak to já jsem asi jediná komu na Verunčině příspěvku nepřijde nic divného ani povyšujícího se.prostě to napsala tak jak to cítila a jak to měla vypozorováno.A nemyslím si,že by tady byli takové maminky,které by si to přečetly a hlava nehlava bez uvažování a rozvažování tak dělaly to mi přijde přitažené za vlasy.

Moje zkušenost je taková,že bych tuto metody klidně použila,jak psaly už holky přede mnou v momentě,kdy vím,že dítě je unavené,ale nic jiného mu nechybí,což u mnohých je i v těch třech měsících,samozřejmě může být dříve i později,v tomhle souhlasím,že každé dítě je individualita. .Každopádně,jsem ji vyzkoušela,ale aby byla účiná musela bych vydržet,což nebylo možné (bydlíme s našima a máma nesnese pláč malýho a šla mi ho vždy přes můj zákaz uspat a to se potom celá metoda mine účinkem).Náš malý taky vyváděl,řval jako tur,ale kdybych měla možnost vydržet odbyla bych si ty současné nervy u uspávání.Samozřejmě nechci tvrdit,že tato metoda je určena komplexně pro všechny děti,na někoho prostě nezabere ať je maminka sebevytrvalejší,ale věřím tomu,že většině pomoct dokáže.Toť pouze můj názor. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
10.9.10 19:33
magdicka píše:
jo veru to mas pravdu, u nas funguje morsky konik od fischer price maji ho obe, hraje asi pet minut akrasne sviti, bez toho bych se neobesla..hodaka vsak i my estvilacky nuname donekonecna neboj :-D

To je dobře :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí